Select Menu

Μαύρη τρύπα 19δις ευρώ και 10.000 νεκρούς συνταξιούχους
Στις 10.000 φθάνουν οι νεκροί συνταξιούχοι του ΙΚΑ που εξακολουθούν να εισπράττουν τις συντάξεις τους μέσω των συγγενών τους ενώ αντίστοιχα μεγάλος είναι και ο αριθμός των διπλοσυνταξιούχων που μπορεί να παίρνουν δύο κατώτατες συντάξεις και. διπλό επίδομα ΕΚΑΣ.

Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από τους ελέγχους των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΙΚΑ Βασίλης Κόκκαλης εκτίμησε ότι η μαύρη τρύπα του ΙΚΑ, αγγίζει τα 19 δισ. Ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέδριο των υπαλλήλων οι εκτιμήσεις αυτές προκύπτουν από το εικαζόμενο ύψος της εισφοροδιαφυγής, της κάμψης των εσόδων λόγω της κρίσης και της εκτόξευσης των δαπανών.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός κ. Κουτρουμάνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ενιαίο κέντρο συντάξεων που θα αρχίσει τη λειτουργία του από το τέλος Οκτωβρίου και η διασύνδεση των ασφαλιστικών ταμείων με τα ληξιαρχεία θα περιορίσουν σημαντικά τέτοια φαινόμενα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top