Select Menu

ΙΚΑ...Παραλογισμών συνέχεια...
Γράφει Αναγνώστρια

Είμαι σχετικά νέα ασφαλισμένη του ΙΚΑ, κατόπιν σύναψης σύμβασης εργασίας, εποχικού προσωπικού,8μηνης διάρκειας με τα ΕΛΤΑ τον περασμένο Ιούνιο. Ο
εργοδότης μου καταβάλλει κανονικά τις εισφορές στο ταμείο μου, από την πρώτη μέρα της πρόσληψής μου.

Κατά την απογραφή μου ως ασφαλισμένη στο ΙΚΑ με ενημέρωσαν ότι για να μου εκδώσει το ΙΚΑ βιβλιάριο υγείας,πρέπει πρώτα να συμπληρώσω 70 ένσημα και να παρέλθουν και 2 μήνες, από την συμπλήρωση αυτών.Είχα την ατυχία 13 μέρες μετά την πρόσληψή μου, να μου συμβεί εργατικό ατύχημα. Ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες κι απευθυνόμενη στο ΙΚΑ,για να δηλώσω το εργατικό , μου ανακοινώθηκε πανηγυρικά θα έλεγα, ότι κατόπιν συμβάντος εργατικού ατυχήματος, το ΙΚΑ υποχρεούται και προτίθεται στην άμεση έκδοση του βιβλιαρίου υγείας του ασφαλισμένου.Εδώ αρχίζει η ατελείωτη κοροϊδία. Η εργοδοσία ανήκει στο ΙΚΑ Δάφνης, στο οποίο έχουν κατατεθεί από μεριά της , οι εισφορές μου και όλα τα σχετικά έγγραφα και αναφορές για το εν λόγω εργατικό, από τον περασμένο Ιούνιο.Εγώ λόγω της κατοικίας μου, ανήκω και εξυπηρετούμε από το ΙΚΑ Π. Φαλήρου.

Επίσης αν σου συμβεί εργατικό ατύχημα, πρέπει να εξεταστείς οπωσδήποτε από γιατρό του ΙΚΑ, κατόπιν από επιτροπή (Α.Υ.Ε.) του ΙΚΑ, οι οποίοι αμφότεροι γνωματεύουν σχετικά με την πάθηση και την χορήγηση της σχετικής αναρρωτικής αδείας. Για να σε δεχτεί όμως η προαναφερόμενη επιτροπή πρέπει οπωσδήποτε να έχεις βιβλιάριο υγείας.Το βιβλιάριο υγείας υποχρεούται να μου το εκδώσει το ΙΚΑ Π.Φαλήρου,για να το κάνει αυτό όμως, την δεδομένη χρονική περίοδο, εκτός των όποιων άλλων δικαιολογητικών που μου ζητάει να του προσκομίσω, απαραίτητο θεωρείται έγγραφο αποδοχής -χαρακτηρισμού εργατικού ατυχήματος, το οποίο πρέπει να εκδώσει το ΙΚΑ Δάφνης.

Όλα αυτά χρειάστηκαν αρκετές επισκέψεις στα ΙΚΑ για να τα ανακαλύψω.Τελευταία φορά που επισκέφτηκα το ΙΚΑ Δάφνης για να ζητήσω το προαναφερόμενο έγγραφο ήταν στις 17- 8- 2010. Ενάμιση μήνα μετά το συμβάν ,όπου όχι μόνο δεν μου χορηγήσαν την βεβαίωση, αλλά μόνο με τις κλωτσιές δεν με πέταξαν έξω, καταλήγοντας να μου συστήνουν να μην ξαναπάω για αυτόν τον λόγο και ενημερώνοντας με ότι οι αποφάσεις αυτές αργούν, μου είπαν ότι όταν θα βγει η απόφαση θα μου κοινοποιηθεί.Έκτοτε έχουν περάσει πλέον των 50 ημερών και βέβαια δεν έχει αλλάξει κάτι.

Σε δεκάδες προσπάθειες που έχω κάνει να επικοινωνήσω μαζί τους έστω τηλεφωνικά, δεν έχει απαντήσει ποτέ κανείς σε καμία κλήση μου. Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με την διεύθυνση του ΙΚΑ στο Π. Φάληρο, μου είπαν ότι και εκείνοι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν,για τον ίδιο λόγο, τηλεφωνικά με αυτό της Δάφνης. Καθώς επίσης ότι σε άτομα που δεν έχουν βιβλιάρια υγείας, τέτοιου είδους αποφάσεις, τις εκδίδουν αυθημερόν.

Το καλύτερο είναι ότι προ ολίγων ημερών μου συνέβη και νέο εργατικό ατύχημα....και ότι άμα θα πάρω φόρα δεν ξέρω ούτε κι εγώ που μπορεί να φτάσω μετά από όλα αυτά....
Και για να καταλήξουμε, τι πρέπει να κάνω αύριο που έχω σκοπό να επισκεφτώ το ΙΚΑ Δάφνης, προκειμένου να εξυπηρετηθώ και να μην φτάσω να ξεμαλλιάζω καμία βολεμένη κότα του ΙΚΑ?


Αγγελική

ΥΓ Ιστολογίου: Αφού είσαι αρτιμελής και δεν σου έκοψαν κανένα χέρι η πόδι όπως στους δύσμοιρους διαβητικούς, πάλι καλά να λές...Σε αυτό το σημείο φτάσαμε πλέον!!!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top