Select Menu

Γκρουέφσκι στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Είμαστε παράδειγμα πολυεθνικού κράτους…
Την πολυεθνικότητα του κράτους των Σκοπίων προέβαλε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Νίκολα Γκρουέφσκι, στην ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, και την έθεσε ως ‘μοντέλο’ για την Ευρώπη.

«Οι εθνοτικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες συνυπάρχουν και στηρίζονται με ισχυρή δέσμευση μέσω του διαπολιτισμικού διαλόγου και συνιστούν τη χώρα μου ως ένα ‘μοντέλο’ για την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο Γκρουέφσκι από το βήμα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Η πΓΔΜ αποτελεί ένα παράδειγμα στην Ευρώπη για το πώς ένας μεγάλος αριθμός διάφορων εθνοτήτων  ζει ειρηνικά, χωρίς να απειλεί η μία την άλλη» τόνισε στην ομιλία του χθες στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του οργανισμού.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, επανεξετάζονται οι προτεραιότητες που έγιναν δεκτές από τη χώρα του κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών.

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός δήλωσε, ακόμη,  ότι η κοινωνική συνοχή είναι ένα βασικό στοιχείο μιας περιεκτικής δημοκρατίας που υπόβαθρο την υποστήριξη της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αποδοχής των κοινωνικών υποχρεώσεων που απορρέουν με την επικύρωση της Σύμβασης- Πλαισίου για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top