Select Menu

ΚΛΕΙΔΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΑΟΖ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
Πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει το Ισραήλ...

Ρόλο πρωταγωνιστικό αναλαμβάνει το Ισραήλ. Με σαφέστατες πλέον κινήσεις!
Στόχος η εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου.

Όπου σημαντικό ρόλο έχει ο καθορισμός των ΑΟΖ, των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών. Και για τα ελληνικά συμφέροντα μεγάλη, κρίσιμη σημασία έχει το Καστελλόριζο.

Ήδη γίνονται επαφές με την Κύπρο, την Αίγυπτο και τη Λιβύη, ενώ πρόσφατα ήρθε, χωρίς να ανακοινωθεί, ο αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Στους σχεδιασμούς που έχουν γίνει περιλαμβάνεται η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας στην Ευρώπη (!), χωρίς να περνάει από την Τουρκία. Γι' αυτό και η μάχη που δίνει η Άγκυρα για να μην υπολογιστεί το Καστελλόριζο ότι έχει υφαλοκρηπίδα, και επομένως δεν μπορεί να υπολογιστεί στον καθορισμό των ορίων των ΑΟΖ, που αν υποθετικά συνέβαινε, δεν θα είχε η Ελλάδα θαλάσσια επαφή με την Κύπρο!

Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top