Select Menu

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Παρά την απουσία μου στο εξωτερικό, ειλικρινά παρακολουθούσα τις εξελίξεις στην χώρα μας, ενώ επιστρέφοντας με αυτά που βλέπεις εκ νέου πραγματικά αισθάνεσαι πολύ άσχημα. Και φυσικά η εικόνα της χώρας παραμένει στο εξωτερικό ΘΟΛΗ-ΟΜΙΧΛΩΔΗΣ και με ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Θα προσθέσω όμως και κάτι άλλο. Μπορεί να λένε για εμάς, αλλά έχουν αρχίσει και κάποιες άλλες χώρες(ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ) να μπαίνουν στο στόχαστρο των Κεντροευρωπαϊκών και Βόρειων κρατών. Και μια από αυτές είναι η ΙΤΑΛΙΑ, όπου αν βγούνε προς τα έξω τα όσα απίστευτα και απαράδεκτα συμβαίνουν εκεί, τότε ειλικρινά η ΡΩΜΗ δεν θα βρει πολλούς υποστηριχτές στην ΕΥΡΩΠΗ. Και αυτά βλέπει η ΜΕΡΚΕΛ και οδεύουμε πιθανότατα προς άλλα….. Αφού οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ είναι η κινητήριος δύναμη της ΕΥΡΩΠΗΣ..

Ας μην διαφεύγει της προσοχής σας η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΜΟΣΧΑΣ-ΠΑΡΙΣΙΟΥ στην ΝΤΟΒΙΛ/ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ, όπου αρχίζουν να κινούνται και άλλες διαδικασίες σε επίπεδο των ισχυρών της ΕΕ με την ΡΩΣΙΑ. Και αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι η μεγάλη πιθανότητα να κλιθεί στο μέλλον σε τετραμερή η ΤΟΥΡΚΙΑ, κάτι για το οποίο είναι ήδη θετικές η ΓΕΡΜΑΝΙΑ και Η ΡΩΣΙΑ. Μια τέτοια κίνηση θα περιπλέξει επικίνδυνα τα πράγματα, και θα αφήσει πολλές χώρες στα κρύα του λουτρού…(υπάρχει ανανέωση για τριμερή συζήτηση προσεχώς στην ΣΕΟΥΛ, στα πλαίσια του G20, όπου απλά σημειώνω ότι ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ θα είναι εκεί).

Σε όλα αυτά η χώρα μας είναι βαθιά βυθισμένη σε απίστευτα προβλήματα, και ειλικρινά ανησυχώ πολύ για ειδικότερα εθνικά θέματα-ενεργειακή περιθωριοποίηση κλπ. Σήμερα οι πόλεμοι δεν ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΙΜΑ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ. Μπορεί να μην προκαλούν ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΕΣ, αλλά ματώνουν άλλα πράγματα, όπως την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, τη ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ μιας χώρας ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, και την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ των ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ σου, που οδηγούν αλλού…

Και δυστυχώς στις ηγεσίες(πολιτική-στρατιωτική κα) διακρίνω ένα ιδιότυπο εφησυχασμό και μια δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Στο εξωτερικό πολιτικά δεν μετράμε, ενώ σε στρατιωτικό πλαίσιο, οι πρωτοφανείς περικοπές οδηγούν(μαθηματικά βέβαιο) τις ΕΔ σε ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ μέσα στα επόμενα χρόνια στους τομείς της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ-ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ κλπ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ. Κάποιοι άλλοι όμως κάνουν βήματα προς τα εμπρός. Και σε αυτό δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής κατεύθυνσης, αλλά και έλλειψης ή υποβάθμισης του ρόλου της στρατιωτικής ηγεσίας, η οποία απλά συντηρεί και συντηρείται.(ίσως και μέχρι εκεί να είναι οι δυνατότητες της..).

ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ, Γερμανός Στρατηγός (και το σέβομαι). Η ΤΩΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.(σταδιακά θα αναπτύξω μερικές από αυτές που μου κατέθεσε σε ξεχωριστό άρθρο από την προσεχή εβδομάδα). ΑΛΛΑ ΕΔΩ –ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ- χρειάζεται η χώρα Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών επιπέδου ΜΑΚΝΑΜΑΡΑ-ΓΚΕΝΣΕΡ-κα, και φυσικά στρατιωτικά μυαλά επιπέδου ΑΜΠΡΑΜΣ-ΠΕΤΡΕΟΥΣ-κα,(απλά αναφέρω δυο) που δεν φαίνεται επί του παρόντος να έχουμε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ. Απλά να προχωρά η καθημερινότητα. …
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top