Select Menu

Θέλουμε πίσω την Αθήνα των ονείρων μας
Οι αυτοδιοίκητες εκλογές του Νοεμβρίου 2010 είναι με την αποδοχή όλων των κομμάτων , πολιτικές εκλογές .

Είναι οι εκλογές εκείνων, που στήριξαν το μνημόνιο και εκείνων που το αντιπολιτεύονται . Αυτές οι εκλογές είναι μεγάλη πρόκληση για τον Ελληνικό λαό, γιατί μπορεί να στείλει πολλαπλά μηνύματα εναντίον εκείνων που μείωσαν δραστικά το εισόδημά τους, που τον οδήγησαν στην ανεργία, που του έκλεισαν τις επιχειρήσεις, που του στέρησαν το χαμόγελο και που τους αναγκάζουν να προσπαθούν να εξηγήσουν καθημερινά, στα παιδιά τους, για το τι έφταιξε τελικά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις απέναντί τους.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνούμε, πως οι εκλογές αυτές αφορούν πρωτίστως , την τοπική αυτοδιοίκηση που αποφάσεις της πολλάκις καθορίζουν τις συνθήκες ζωής στον τόπο μας, το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, τον αέρα που αναπνέουμε. Έτσι θα πρέπει, κριτήριο στην ψήφο μας, να είναι αυτοδιοίκητοι συνδυασμοί που πράγματι δείχνουν να νοιάζονται για τα πραγματικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και προεκλογικά , τα αναδεικνύουν .

Γνωρίσαμε μια Αθήνα πανέμορφη!! Την Αθήνα των Ελληνικών ταινιών, όπου όλοι κυκλοφορούσαν στους δρόμους της χωρίς φόβο, που έλυναν τα προβλήματά τους στα « λαϊκά δικαστήρια », των αυλών και των πεζοδρομίων των σπιτιών. Την Αθήνα των θερινών σινεμά , που ο περίγυρος τους μοσχοβολούσε γιασεμί, όπου παιδιά τότε, παίζαμε μπάλα, φτιαγμένη από υφάσματα, στους χωματόδρομούς της και όταν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο, φωνάζαμε «σύρμα» για να σταματήσουμε, προκειμένου να περάσει .

Βέβαια αυτή η Αθήνα πέρασε ανεπιστρεπτί!!!

Όμως από εκείνη την Αθήνα των ονείρων μας, έχει τεράστια διαφορά η σημερινή, όπου οι κάτοικοί της κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι μετανάστες, οι περισσότεροι παράνομοι και στοιβάζονται μέσα σε μικρά εκμισθωμένα διαμερίσματα με αποτέλεσμα να τίθεται εκτός των άλλων και τεράστιο ζήτημα υγιεινής, όπου η εγκληματικότητα έχει ακουμπήσει το κόκκινο και στους δρόμους της πλέον, μέρα μεσημέρι, βλέπεις νέους ανθρώπους να κάνουν χρήση ηρωίνης και μπροστά στα μάτια περαστικών, γίνεται αγοροπωλησία ναρκωτικών, όπου επί εικοσιτετραώρου βάσεως βλέπεις γυναίκες από όλη την υφήλιο να επιδίδονται στον αγοραίο έρωτα  ,όπου « ανθεί » το παραεμπόριο εις βάρος μικροεπιχειρηματίων, που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους στο ελληνικό δημόσιο και βλέπουν να ευτελίζεται η αξία της περιουσίας τους .

Θα πρέπει λοιπόν, να δεσμευτούν όλοι εκείνοι, που διεκδικούν την διοίκηση αυτής της πόλεως, απέναντι των κατοίκων της, πως θα προσπαθήσουν να επιλύσουν τα παραπάνω τεράστια προβλήματα και να κάνουν πιο ανθρώπινη την πόλη των θεών. Την πόλη που κοσμείται από τον αρχαίο ναό του Παρθενώνα, που είναι το σημαντικότερο πολιτισμικό κόσμημα της ανθρωπότητας.

Αποστόλου Παναγιώτης

Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top