Select Menu

Η Τουρκία θα μποϊκοτάρει το Ισραήλ σε διεθνές επίπεδο
Η τουρκική κυβέρνηση πρόκειται να μποϊκοτάρει επισήμως το Ισραήλ σε διεθνές επίπεδο για πρώτη φορά μετά το «σεισμό» που προκάλεσε στις διμερείς σχέσεις η αιματηρή επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων στη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Άγκυρα δεν πρόκειται να στείλει αντιπροσωπεία στην εξαμηνιαία σύνοδο του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) με αντικείμενο τον τουρισμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου στην Ιερουσαλήμ.

«Έχουν γίνει θλιβερές δηλώσεις. Θέλουμε να βρίσκεται στο επίκεντρο ο τουρισμός και όχι η πολιτική» φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ερτουγκρούλ Γκιουνάι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Ο Ερτουγκρούλ Γκιουνάι αναφερόταν προφανώς σε δήλωση του Ισραηλινού ομολόγου του Στας Μισέζνικοφ ότι παρόλο που υπήρξαν ακυρώσεις συμμετοχής στη διάσκεψη, το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες θα παραστούν αποτελεί ένδειξη υποστήριξης στις εδαφικές διεκδικήσεις του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Η Ισπανία και η Βρετανία έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα στείλουν αντιπροσωπείες στη διάσκεψη.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz γράφει ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία απέστειλε νωρίτερα εντός της εβδομάδας επιστολή σε σκληρό ύφος στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προειδοποιώντας ότι τα σχόλια του Μισέζνικοφ κινδυνεύουν να παρακωλύσουν τη διάσκεψη.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ επέκρινε το γεγονός ότι η σύνοδος για τον τουρισμό συνδέθηκε με πολιτικά ζητήματα και επισήμανε ότι το επεισόδιο μπορεί να επηρεάσει το σχεδιασμό μελλοντικών διασκέψεων στο Ισραήλ.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top