Select Menu

Το ΚΙΣ ζηταεί να καταπολεμηθεί ο αντισημιτισμός και ο Ρατσισμός στην Ελλάδα!

Σήμερα ενημερωνόμαστε από τα πρακτικά της βουλής:

Ο Βουλευτής Αθηνών κύριος Φώτιος Κουβέλης κατέθεσε αναφορά με την οποία το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας ζητεί την ανάληψη και στήριξη πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και του ρατσισμού κ.λπ.. http://www.hellenicparliament.gr/
Για ποιό λόγο άραγε το ΚΙΣ ζητάει την ανάληψη και στήριξη νέων πρωτοβουλιών που ΘΑ συμβάλουν κατά του Ρατσισμού;

Ας σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον για πέρυσι, η εγκληματικότητα των αλλοδαπών θεωρούταν υψηλή. Πιο συγκεκριμένα διαβάζουμε στα ΝΕΑ:

Υψηλή εγκληματικότητα από αλλοδαπούς

ΥΨΗΛΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, η συμμετοχή των αλλοδαπών σε συγκεκριμένα βαριά αδικήματα, ληστείες, κλοπές - διαρρήξεις, ανθρωποκτονίες και βιασμούς.

Στις ληστείες η συμμετοχή των αλλοδαπών φθάνει το 49,46%, στις κλοπές διαρρήξεις το 50,87%, στις ανθρωποκτονίες το 37,57%, στους βιασμούς το 48,36%. Στα εγκλήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης το ποσοστό συμμετοχής υπερβαίνει το αντίστοιχο των Ελλήνων, αφού διαμορφώνεται σε 55,13%. Αποκλειστική δράση, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, παρουσιάζουν στην παραχάραξη (98,78%), τις πλαστογραφίες (95,67%), και τις παραβάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας (90,72%).

Σε αυτά δεν αναφέρεται η εγκληματικότητα σε ξυλοδαρμούς, που σήμερα κτυπάει κόκκινο!

Δεδομένου της υψηλής εγκληματικότητας, αλλά και του ποσοστού των αλλοδαπών στην Ελλάδα (8.1% επίσημα από Ε.Ε - 20%ανεπίσημα), τα ποσοστά αυτά αναλογικά είναι τεράστια σε σχέση με τα ποσοστά εγκληματικότητας των μη αλλοδαπών στην Ελλάδα.  Πρακτικώς, για την εγκληματικότητα κοντά στο 50%, οι αλλοδαποί εμφανίζουν 5-12 φορές πιο εγκληματική συμπεριφορά απ' ότι οι Έλληνες.

Το ότι οι Έλληνες αντιδρούν προς τους αλλοδαπούς λόγο της υπεραυξημένης τάσης τους στην εγκληματικότητα στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές.

Αν πραγματικά το ΚΙΣ θέλει να στηρίζει αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του Ρατσισμού στην Ελλάδα (και κατά συνέπεια του αντισημιτισμού, δείχνοντας ένα καλό πρόσωπο στους Έλληνες) θα πρέπει το ίδιο να προτείνει και να στηρίξει πρωτοβουλίες κατά των παρανόμων μεταναστών που εισέρχονται στην χώρα μας (1 πρώτη παρανομία που κάνουν όλοι αυτοί, είναι η παράνομη είσοδος στη χώρα μας), και που λόγο μεγάλης εγκληματικότητας αναγκάζουν τους Έλληνες να συμπεριφέρονται ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ρατσιστικά.

Στο σημείο όμως αυτό, θέλω να ενημερώσω το ΚΙΣ και τους αναγνώστες για σχετικές ειδήσεις που μπορεί ο καθένας να βρει στο διαδίκτυο όπως η εξής:
«Το Ισραήλ απαγορεύει στις εβραίες να συνευρίσκονται με μη εβραίους».

Πιο συγκεκριμένα διαβάζουμε στην λεζάντα:
«ARAB MAN CONVICTED OF RAPE BY DECEPTION FOR HAVING CONSENSUAL SEX WITH JEWISH WOMAN IN ISRAEL.», ενώ στα σχόλια διαβάζουμε: «And as RT's Paula Slier reports, even couples who choose to have interfaith relationships face hostility.»

Αυτό δεν είναι καθαρό παράδειγμα ακραίου Ρατσισμού - το γεγονός και μόνο ότι η συγκεκριμένη γυναίκα απέρριψε (ουσιαστικά ένιωσε πως βιάστηκε και γι' αυτό τον καταδίκασε) έναν άνθρωπο, επειδή δεν ήταν Εβραίος;

Ψάχνοντας περισσότερο βρέθηκαν κάποιες πληροφορίες όπως αυτές αναφέρονται στο παρακάτω site:
http://www.jewfaq.org/gentiles.htm

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι: «Traditional Judaism does not permit interfaith marriages.» ως επίσης και ότι «Dennis Prager and Joseph Telushkin provide an excellent discussion of the issues involved in intermarriage in their book The Nine Questions People Ask About Judaism (Simon & Schuster, 1981). They note that if the non-Jewish spouse truly shares the same values as the Jewish spouse, then the non-Jew is welcome to convert to Judaism, and if the non-Jew does not share the same values, then the couple should not be marrying in the first place.»

Είναι πραγματικά κάπως αντιφατικό, μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι παραδοσιακά ασπάζονται έναν εθνικοθρησκευτικό ρατσισμό (wiki: The Jews, also known as the Jewish people, are a nation and ethnoreligious group), και φτάνουν στο σημείο να εξισώνουν δια μέσω κρατικών δικαστηρίων, οποιονδήποτε ακόμη και έναν αποδεκτό εραστή σε βιαστή μόλις μαθαίνουν ότι δεν είναι (παραδοσιακός) Εβραίος, να ζητάνε από εμάς, που ζούμε με μια αυξημένη αλλοδαπή εγκληματικότητα 5-12 φορές πιο έντονη από αυτή που έχουμε συνηθίσει, να πάρουμε σαν κράτος πιο αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμιση του ρατσισμού, και του αντισημιτισμού.

Πόσο μάλιστα όταν πέρυσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ως αυτά αναδημοσιεύτηκαν στο tvxs.gr , και αφορούσαν γενικά διακρίσεις:
«μόνο το 6% των Ελλήνων, που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό από τις 30 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, δηλώνει ότι έχει δεχτεί ο ίδιος διακρίσεις. Ο ευρωπαϊκός όρος είναι 16%.» - Όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι διακρίσεις που δέχονται οι άνθρωποι είναι στο 16%, στην Ελλάδα είναι στο 6% - πράγμα που αποδεικνύει πως είμαστε οι λιγότερο Ρατσιστές (διακρίσεις) απ' όλους τους άλλους.

Σε αυτό το σημείο θέλω να αφιερώσω στο ΚΙΣ το παρακάτω άρθρο που διάβασα:
http://redskywarning.blogspot.com/2010/10/blog-post_5515.html

«Απίστευτο και όμως αληθινό. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της χώρας μας ζήτησε και πέτυχε να απαγορευθεί τηλεοπτική διαφήμιση του γνωστού πολυκαταστήματος παιδικών παιχνιδιών Jumbo. Ο λόγος; Στο σποτάκι χρησιμοποιείτο ο πασίγνωστος καραγκιόζης (αυτός που κατοχυρώθηκε στην Τουρκία) και μαζί του η γνωστή φιγούρα του εβραίου. Σκοπός του σποτ ήταν να καταδείξει πως σε περίοδο ακρίβειας και κερδοσκοπίας το πολυκατάστημα μπορεί και κρατά τις τιμές των προϊόντων του χαμηλά.

Λέει η ανακοίνωση: «Ως διαμαρτυρία σε αντι-εβραϊκή τηλεοπτική διαφήμιση της εταιρείας καταστημάτων JUMBO, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος απέστειλε προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Ευάγγελο - Απόστολο Βακάκη, την παρακάτω επιστολή: «Σε διαφημιστικό σποτ της Εταιρείας σας στην τηλεόραση χρησιμοποιείτε κατά τρόπο ανάρμοστο τη φιγούρα του Εβραίου από το θέατρο Σκιών, προσδίδοντας μάλιστα σ΄ αυτόν την ιδιότητα του τοκογλύφου. Επειδή το εν λόγω σποτ περιέχει μηνύματα άκρως ρατσιστικά και δυσφημιστικά ζητούμε όπως αποσυρθεί ΑΜΕΣΩΣ ώστε να σταματήσει η επιχειρούμενη προκλητικότητα η οποία δεν έχει καμία σχέση με την καθεαυτή εμπορική σας δραστηριότητα».

Όπως φυσικά αναμενόταν, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση που ζητούσε συγγνώμη και βέβαια δήλωνε πως θα αποσύρει το επίμαχο σποτ, όπως και έγινε. Θα μπορούσε βέβαια απλά να τους παραπέμψει στο «Σπαθάρειο Μουσείο» όπου υπάρχει η παρακάτω περιγραφή: «Ο Εβραίος: Το όνομά του είναι Σολομών ή Σολωμός, όπως τον αποκαλεί ο Καραγκιόζης. Είναι χαρακτήρας εμπόρου της πόλης και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, αρκετά πλούσιος, πολύ τσιγκούνης, πονηρός και δειλός. Σαν φιγούρα είναι πολύ ευχάριστη γιατί είναι δεμένος σε δυο μεριές και όταν χορεύει κουνιέται η μέση και το κεφάλι του σαν να είναι "ξεβιδωμένος", με αποτέλεσμα να γελάνε οι θεατές».

Το συγκεκριμένο σποτάκι βέβαια, δεν είναι το μοναδικό των καταστημάτων Jumbo.

Η εταιρία με την ευκαιρία της έναρξης της καινούργιας σχολικής χρονιάς έβγαλε πολλά σποτάκια με τον Καραγκιόζη, με κεντρικό πρόσωπο τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ο οποίος υποτίθεται ότι μιλάει με τον Καραγκιόζη.

Ιδού ο «ρατσιστικός», «αντισημιτικός» διάλογος:

Εβραίος: Εμπρα, τι λέει το νέο – δανείσει το γερμανό; Είναι καλό το γερμανό.
Καραγκιόζης: Νάιν, το γερμανό, δε δανείζει.
Εβραίος: Ει, τότε δανείσει εγώ! Αλλά για να δανείσει πρέπει ν’ αυγατίσει.
Καραγκιόζης: Δηλαδή πόσο αυγατίσει;
Εβραίος: Σαράντα τα εκατό αυγατίσει
Καραγκιόζης: Δε μ’ έχεις πείσει. Θα βρω στα Jumbo λύση.»

Εκεί γράφει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά δεν θα σταθώ στις κατηγορίες περί Ρατσισμού από τους Εβραίους. Θα σταθώ όμως στο σπαθάριο μουσείο:
http://www.karagiozismuseum.gr/figoures/index.htm

«Ο Εβραίος: Το όνομά του είναι Σολομών ή Σολωμός, όπως τον αποκαλεί ο Καραγκιόζης. Είναι χαρακτήρας εμπόρου της πόλης και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, αρκετά πλούσιος, πολύ τσιγγούνης, πονηρός και δειλός. Σαν φιγούρα είναι πολύ ευχάριστη γιατί είναι δεμένος σε δυο μεριές και όταν χορεύει κουνιέται η μέση και το κεφάλι του σαν να είναι "ξεβιδωμένος", με αποτέλεσμα να γελάνε οι θεατές».. Μήπως θα έπρεπε να καταγγείλετε και αυτά ως Ρατσιστικά;.. Μήπως να καταγγείλετε και την πολιτιστική μας κληρονομιά ως Ρατσιστική;.. Μήπως θα έπρεπε να ντρέπεστε και λιγάκι;...

Δεν νομίζετε πως είναι πραγματικά προκλητικό, μια ομάδα ανθρώπων η οποία ως δείχνουν τα πράγματα ασπάζεται (εκτός κι αν το ΚΙΣ δεν ασπάζεται αλλά καταδικάζει τον παραδοσιακό Ιουδαϊσμό - αυτό δεν το γνωρίζουμε) έναν εθνικοθρησκευτικό ρατσισμό, σε σημείο ώστε στο όνομά του να δικάζει ανθρώπους, να κάνει προτάσεις σε εμάς, τους λιγότερο Ρατσιστές της Ευρώπης, που αντιμετωπίζουμε την πιο έντονη αλλοδαπή εγκληματικότητα (ρατσιστικής φύσεως μάλιστα, αφού οι αλλοδαποί σχεδόν ποτέ δεν τυχαίνει να ληστεύουν ή να κτυπάνε άτομα της ίδιας εθνικότητας) στο να πάρουμε πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουμε τον Ρατσισμό;

Δεν νομίζετε πως αυτή η πρόκληση - αν είναι πρόκληση, κάποιοι έτσι το αντιλαμβανόμαστε - οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που οι περισσότεροι επιθυμούμε - στην καταπολέμηση κάθε μορφής μίσους/βίας όπως τον Ρατσισμό και τον Αντισημιτισμό;

Δεν ξέρω, αλλά, αν το ΚΙΣ όντως εννοεί αυτά που λέει (ή αν από την πρόταση στα πρακτικά έχουμε αντιληφθεί λάθος το όλο θέμα, επομένως οι σκέψεις που κατατίθενται εδώ μπορεί να είναι άκυρες), ας μας στηρίξει στο να αντιμετωπίσουμε την αλλοδαπή ρατσιστικής φύσεως εγκληματικότητα που είναι 5-12 φορές περισσότερη απ΄ότι η εγκληματικότητα των Ελλήνων, και ας καταδικάσει επίσημα οποιαδήποτε Ρατσιστική συμπεριφορά του Ισραήλ και των Εβραίων βγαίνει στην Δημοσιότητα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, νιώθουμε σαν να μας κοροϊδεύει κατάμουτρα.

Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top