Select Menu

Πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι η εξεταστική για την οικονομία θα αφορά τη χρονική περίοδο από το 2001 και μετά.

Με αποτέλεσμα να βγουν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ επειδή συμπεριέλαβε στο κάδρο και τον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, ο οποίος διαφώνησε δημοσίως με τον κ. Παπανδρέου λέγοντας: «Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά. Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμα πριν από το 2001 και ύποπτα μετά. Υπονοούμενα, μισόλογα και πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά.»

Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει όμως άλλες εφεδρείες, δεν τολμά να συγκρουστεί με το σημιτικό κατεστημένο στο ΠΑΣΟΚ και έτσι σήμερα ανέκρουσε πρύμνα και δήλωσε ότι η εξεταστική θα αφορά μόνο την διετία 2007-2009.

«Το επίκεντρο της Εξεταστικής Επιτροπής που θα γίνει δεν μπορεί να μην είναι όχι η γενική αξιολόγηση της οικονομικής πολιτικής όχι των τελευταίων είκοσι και τριάντα ετών, αλλά οι συγκεκριμένες πολιτικές ενέργειες και αποφάσεις που οδήγησαν στην κατάφωρη παραποίηση των στοιχείων της περιόδου 2007 – 2009, που τελικά μας οδήγησε στη μεγαλύτερη δοκιμασία που γνώρισε η χώρα μας ποτέ», είπε στην Βουλή επιτιθέμενος ως συνήθως στη ΝΔ.

Η ΝΔ διαφώνησε φυσικά επισημαίνοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς με δηλώσεις του έχει καταστήσει σαφές, πως η Εξεταστική Επιτροπή πρέπει να καλύψει την περίοδο από το 1981 μέχρι και σήμερα. Η ΝΔ θα επιμείνει ιδιαίτερα στην ανάγκη να εξεταστεί και η τελευταία περίοδος της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, έτσι ώστε, να χυθεί άπλετο φως στο πώς η χώρα αναγκάστηκε να μπει στην τριμερή επιτήρηση και γιατί τα spreads εκτινάχθηκαν μετά το μπαράζ δυσφήμησης της χώρας στο εξωτερικό από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας τα όσα είπε στη Βουλή, ο πρωθυπουργός για την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν εξεταστικές «αλα κάρτ», σύμφωνα με το κομματικό συμφέρον του ΠΑΣΟΚ.

Επανέλαβε δε ότι όποιος θέλει την αλήθεια για τα ελλείμματα και το χρέος πρέπει να ψάξουμε όλοι μαζί από το 1981 έως σήμερα.

«Από την εποχή, δηλαδή, που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, όπως υπέδειξε και ο πρόεδρος του Εurogroup κ. Γιούνκερ. Να τα ψάξουμε όλα, προς κάθε κατεύθυνση και προς όλους. Αλλά δεν πρόκειται να συνεργήσουμε σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού, όπως αυτό που θέλει να δρομολογήσει το ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top