Select Menu

Ένα από τα πλέον αγαπημένα μου θέματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ίσως το πιο αγαπημένο απ`όλα,  είναι τα ταξίδια στο χρόνο.  Κάποτε μάλιστα έγραψα και μερικά ανάλογα διηγήματα, που  έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικό περιοδικό!

Πέρα όμως από την επιστημονική  φαντασία, το ζήτημα της δυνατότητας του ταξιδιού στο χρόνο αποτελεί και αντικείμενο της σοβαρής φυσικής, με πολλές εξελίξεις και προεκτάσεις. Εδώ όμως δεν θέλω να μιλήσω για αυτές, αλλά για κάτι άλλο. Μπορεί και πιο ενδιαφέρον.

Σήμερα λοιπόν, έπεσα  πάνω σε μια είδηση που κάνει το γύρο του διαδικτύου, και που κατά τη γνώμη μου είναι, αν μη τι άλλο, άκρως ενδιαφέρουσα. Το ίδιο φαντάζομαι πως θα  πιστεύει και ο φίλος μου ο Γιάννης Φαίλτωρ. Για τον Ροδινό και τον Θράκα δεν ξέρω. Λίγο πιο προσγειωμένους τους κόβω…

Ο Ιρλανδός George Clarke, που χαρακτηρίζει τον εαυτό του φανατικό θαυμαστή του Charlie Chaplin, έκανε μια πραγματικά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, και ολίγον τι … τρομακτική ανακάλυψη.

Παρακολουθώντας τα εξτρά μιας dvd ταινίας του Chaplin,  The Circus, που γυρίστηκε το 1928, είδε κάτι που δεν μπόρεσε να χωνέψει. Όπως δεν μπόρεσα να το χωνέψω και εγώ όταν το είδα.

«Το πήγαινα μπροστά και πίσω, το εστίαζα ξανά και ξανά, το μεγέθυνα, το έπαιζα αργά… αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς βλέπω», λέει ο 33χρονος, που μελετάει και αναλύει το συγκεκριμένο κομμάτι της κινηματογραφικής ταινίας εδώ και ένα χρόνο!

Στη σκηνή λοιπόν για την οποία συζητάμε, φαίνεται να περπατά στο πεζοδρόμιο μια εύσωμη ηλικιωμένη γυναίκα, φορώντας παλτό και καπέλο,  με τεράστιες πατούσες, κρατώντας κάτι μυστηριώδες στο αυτί της, και μιλώντας σε αυτό ή στον εαυτό της. Σε κάποια φάση μάλιστα γυρίζει το κεφάλι για λίγο προς τη κάμερα, και φαίνεται καθαρά πως μιλάει, μόνη της.

Μια σκηνή που εδώ και μερικά χρόνια είναι καθημερινή, αλλά που το 1928 φαντάζει απίθανη, αφού δεν υπήρχαν …. κινητά τηλέφωνα. Θυμίζω και διευκρινίζω, ότι το απόσπασμα είναι από τα εξτρά της ταινίας, και δεν δείχνει ηθοποιούς ή σενάριο, αλλά πραγματικούς ανθρώπους που έτυχε να περνούν εκείνη την ώρα έξω από συγκεκριμένο σινεμά του Χόλυγουντ, όπου έκανε πρεμιέρα το φιλμ του Chaplin.

Ο Clarke ανέβασε στο YouTube ένα σχετικό βίντεο, το οποίο πάει για ρεκόρ θεάσεων. Κάποιες εξηγήσεις για τη παράξενη σκηνή, θέλουν τη γυναίκα να κρατάει ακουστικό βαρηκοΐας, αλλά βέβαια αυτό δεν εξηγεί το γιατί θα πρέπει και να μιλάει σε αυτό!

Όποιος επιθυμεί μπορεί να δει το βίντεο εδώ:





Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top