Select Menu

Είμαστε μήπως ΒΛΗΜΑΤΑ
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλο κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ιωάννης Κοραντής, με θέμα το κόστος πυρομαχικών αρμάτων Leopard 2 του Στρατού Ξηράς. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Από σχετική έρευνα προκύπτει ότι τον Δεκέμβριο 2005 η Τουρκία υπέγραψε με την γερμανική εταιρεία Rheinmetall AG συμφωνία για την προμήθεια 15.000 βλημάτων κινητικής ενέργειας τύπου DM 63 (συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών εκπαίδευσης), παραδοτέων μεταξύ Ιουλίου 2006 και Ιουνίου 2007, έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 46.000.000 ευρώ, ήτοι περίπου 3066 ευρώ ανά μονάδα.

Σε αντιπαραβολή προς τα ανωτέρω, το ΚΥΣΕΑ, κατόπιν εισηγήσεως του ΥΕΘΑ, ενέκρινε λόγω επείγοντος, την άμεση προμήθεια με διακρατική συμφωνία από την Γερμανία 9.000 βλημάτων, τύπου DM 63, με κόστος 54.756.000 ευρώ, ήτοι 6084 ευρώ έκαστο, το διπλάσιο δηλαδή όσων κατέβαλε η Τουρκία. Προβλέπεται τμηματική παράδοση μέχρι 15 μήνες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Τα βλήματα, που αγόρασε η Τουρκία και εκείνα που πρόκειται να αγοράσει η Ελλάδα, έχουν τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές;
2. Σε καταφατική περίπτωση, πώς δικαιολογείται το ότι η Ελλάδα καλείται να καταβάλει το διπλάσιο τίμημα ανά βλήμα; Ο ερωτών Ιωάννης Κοραντής
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top