Select Menu

Συζητήσεις της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ με το ΔΝΤ
Συζητήσεις της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ με το ΔΝΤ για τριετές δάνειο 400 εκατ. ευρώ με επιτόκιοΣυζητήσεις της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ με το ΔΝΤ για τριετές δάνειο 400 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 1,3% 1,3%

Δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ, με ευνοϊκούς όρους, προσφέρει στην ΠΓΔΜ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ζόραν Στάβρεσκι, μετά το πέρας των επαφών του στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Όπως ανέφερε ο κ. Στάβρεσκι, γίνεται λόγος για μία «ανοικτή γραμμή πίστωσης», που είναι το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο του ΔΝΤ, το οποίο αποσκοπεί στη στήριξη χωρών «με υγιή οικονομική πολιτική» για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η χώρα μας είναι η πρώτη που συζητά με το ΔΝΤ αυτό το νέο είδος πίστωσης», είπε.

Η προσφορά του ΔΝΤ θα εξεταστεί από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, μαζί με τους εμπειρογνώμονες και τους επιχειρηματίες κι αν εγκριθεί, τα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις κεφαλαίου, τη στήριξη του προϋπολογισμού και την αποπληρωμή δανείων, προσέθεσε.

Η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου είναι τριετής, με επιτόκιο 1,3%.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top