Select Menu

Στην Εξεταστική για τα ομόλογα κατέθεσε ένας εκ των μετόχων της «Ακρόπολις»
Στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων κατέθετε επί τέσσερις ώρες, την Τετάρτη, ο ένας εκ των τριών συγκατηγορουμένων και μετόχων της χρηματιστηριακής εταιρίας Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, Σοφοκλής Πρινιωτάκης.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πρινιωτάκης στην κατάθεσή του απέδωσε ευθύνες για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ στους πρώην υπουργούς της ΝΔ Γιώργο Αλογοσκούφη, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Πέτρο Δούκα. Όπως είπαν, «ο κ. Πρινιωτάκης ανέφερε ότι οι ίδιοι αυτοί υπουργοί αποφάσισαν και μεθόδευσαν την έκδοση του επίμαχου ομολόγου».

Ως προς το ποσό των 7,03 εκατ. ευρώ, που κατά τη Δικαιοσύνη, έλαβε η «Ακρόπολις» χρηματιστηριακή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπαν ότι ο μάρτυρας υποστήριξε ότι τέτοιο ποσό αντιστοιχεί στην συνήθη για τέτοιες συναλλαγές αμοιβή της εταιρίας.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή, ο κ. Πρινιωτάκης υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η Ακρόπολις δεν ζημίωσε τα ασφαλιστικά ταμεία αντίθετα τα ωφέλησε πολλαπλά».

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top