Select Menu

Από τις πρωτοφανείς πλημμύρες στο Πακιστάν μέχρι τον καύσωνα στη Ρωσία και τους κυκλώνες στο Μεξικό, το 2010 είναι μια «ασυνήθιστη» χρονιά όσον αφορά τις καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα, ανακοίνωσε μεγάλη γερμανική εταιρεία αντασφαλίσεων.
Και όλα δείχνουν ότι η φετινή χρονιά θα αποδειχθεί επίσης η θερμότερη που έχει καταγραφεί ως σήμερα.

«Η χρονιά αυτή ήταν πραγματικά μια χρονιά καιρικών ρεκόρ» δήλωσε στο AFP o Πέτερ Χόεπε, ειδικός της αντασφαλιστικής εταιρείας Munich Re (ασφαλίζει τις ασφαλιστικές εταιρείες).

«Στους πρώτους εννέα μήνες του έτους καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός συμβάντων που σχετίζονται με τον καιρό από τότε που η Munich Re άρχισε να κρατά αρχεία» ανέφερε.

Επισήμανε επίσης ότι η αύξηση των φυσικών καταστροφών φαίνεται να ακολουθεί τη γενική τάση της κλίματικής αλλαγής: Νέα ρεκόρ θερμοκρασίας καταγράφηκαν μεταξύ άλλων στη Ρωσία (37,8 βαθμοί Κελσίου), την Ασία (53,5 βαθμοί Κελσίου στο Πακιστάν) και το Λος Άντζελες (45 βαθμοί).

«Είναι ξεκάθαρο ότι η παγκόσμια θέρμανση επιδεινώνεται» σχολίασε ο Χόεπε.

Η ανακοίνωση της Munich Re την Παρασκευή έρχεται την ίδια ημέρα με τη δημοσίευση έκθεσης της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, η οποία επιβεβαιώνει ότι η κλιματική αλλαγή οφείλεται «αναμφισβήτητα» στον άνθρωπο.

Η διεθνής κοινότητα θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μια νέα  συμφωνία για το κλίμα στη διάσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο ΟΗΕ στο Κανκούν του Μεξικού στα τέλη Νοεμβρίου. Η συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα διαδεχόταν το Πρωτόκολλο του Κιότο μετά τη λήξη του το 2012.

Έπειτα όμως από την παταγώδη αποτυχία της περυσινής διάσκεψης της Κοπεγχάγης, λίγοι αισιοδοξούν για σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας στο Κανκούν.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top