Select Menu

Ενταξη οπωσδήποτε θέλει ο Ερντογάν, «ανοιχτό τέλος», η Μέρκελ
Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ήταν το βασικό θέμα των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού Ερντογάν και της καγκελαρίου Μέρκελ, στο Βερολίνο, το περασμένο Σάββατο.
 Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 

 Η Τουρκία μέσω του κ. Ερντογάν επιμένει για ακόμη μία φορά στις θέσεις της για «θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων που τελικό σκοπό τους θα έχουν την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.», κάτι που συνεχίζει να μην αποδέχεται η γερμανική πλευρά.

Η Μέρκελ έμεινε σταθερή στη δική της άποψη, που λέει «ναι» στη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αλλά με «ανοιχτό τέλος», ενώ σημείωσε ότι θέση της κυβέρνησής της εξακολουθεί να είναι «μία ειδική σχέση με την Τουρκία».

Η Τουρκία έχει μείνει πολύ πίσω στην πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αφού έχει καταφέρει να κλείσει μόλις ένα από τα τριάντα πέντε κεφάλαια, ενώ άλλα παραμένουν μπλοκαρισμένα, εξαιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας που αρνείται να ανοίξει τα αεροδρόμια και τα λιμάνια για την Κύπρο.

Εδώ, επετεύχθη ένας συμβιβασμός το Σάββατο. Οπως έγινε γνωστό, η Μέρκελ, θα μεταβεί μέσα στον Ιανουάριο στη Λευκωσία, ώστε να πιέσει την κυβέρνηση Χριστόφια, προκειμένου να ξεμπλοκάρει τα κεφάλαια για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., τα οποία και παραμένουν κλειστά.

Η ίδια είπε ότι και οι δύο πλευρές «θα πρέπει να μετακινηθούν από τις θέσεις τους, το ίδιο δηλαδή θα πρέπει να κάνει και η Κύπρος».
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top