Select Menu

Ελληνική απάντηση στις δηλώσεις Ερντογάν για τους εξοπλισμούς
Έμπρακτη απόδειξη της καλής γειτονίας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη μείωση των αμυντικών δαπανών ζητά το Μέγαρο Μαξίμου από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Στον απόηχο των δηλώσεων του τούρκου πρωθυπουργού για τους εξοπλισμούς που προκάλεσαν το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα: “Οι εξοπλισμοί είναι μία αναγκαιότητα που μας επιτάσσει η όχι καλή γειτνίαση όλα αυτά τα χρόνια με την Τουρκία. Ο δε κ. Ερντογάν, έχουμε πει πολλές φορές, όταν μιλάει για μείωση των εξοπλισμών, θα πρέπει να το εννοεί. Και να το εννοεί, σε αυτήν την περίπτωση, είναι να το δείχνει η Τουρκία με πράξεις.

Μόνον τότε μπορούν να μειωθούν οι εξοπλισμοί. Εμείς τον εθνικό ζωτικό μας χώρο τον προστατεύουμε. Δυστυχώς, τον προστατεύουμε με ένα βαρύ τίμημα που πληρώνει ο ελληνικός λαός”. Η αυστηρή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, ενδεχομένως, συνδέεται και πάντως συμπίπτει με τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από τουρκικά ΜΜΕ, κατά τις οποίες στο “Κόκκινο Βιβλίο” της Τουρκίας η επέκταση των εθνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια θα προσδιορίζεται ως “απειλή πολέμου”, παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές που είχαν γίνει πριν από περίπου έναν μήνα.

Όπως όλα δείχνουν, η πιθανότητα απάλειψης του casus belli τέθηκε με τη μέθοδο της επίσημης διαρροής σε άτυπη δημόσια διαβούλευση, εκφράστηκαν πολύ σοβαρές αντιδράσεις από εκπροσώπους του κεμαλικού κατεστημένου και τελικώς οι σχετικές σκέψεις εγκαταλείφθηκαν.

Το “Κόκκινο Βιβλίο”
Όπως καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του CNN Türk, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, γνωστό ως “Κόκκινο Βιβλίο”. Η νέα μορφή του βιβλίου θα συζητηθεί στη σύνοδο του ΣΕΑ (Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας), που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της τουρκικής κυβέρνησης που επικαλείται το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, τα 12 ναυτικά μίλια διατηρούνται ως αιτία πολέμου, δεδομένου ότι η σχετική απόφαση είχε ληφθεί από την τουρκική εθνοσυνέλευση και για την κατάργησή της απαιτείται νέα ανάλογη απόφαση. Η “Mıllıyet” έγραψε ότι το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας των 22 σελίδων αυξάνεται σε 48 σελίδες. Τονίζεται πως στο νέο έγγραφο καταγράφονται οι εξής νέες επικεφαλίδες:

- Οι επιδράσεις των απειλών κυβερνοχώρου στην εθνική ασφάλεια.
- Γενικές πολιτικές έναντι των κλιματολογικών αλλαγών και της υπερθέρμανσης του πλανήτη και των ασταθειών που προέρχονται λόγω αυτών.
- Τα μέτρα που θα ληφθούν έναντι της πιθανότητας μετατροπής της χώρας σε μια χώρα με γηραιό πληθυσμό από το 2049 -ενώ τώρα ο πληθυσμός της χώρας είναι νέος- με αποτέλεσμα να καταστεί δύσκολη η διοίκησή της.
-Η μετατροπή των πλεονεκτημάτων που έχει η χώρα από τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας από διάφορα σημεία του κόσμου ως πλεονέκτημα και στην εθνική πολιτική.
- Η χρησιμοποίηση με πιο αποτελεσματικό τρόπο της τεχνολογίας διαστήματος για τα συμφέροντα της χώρας.


ΥΓ Δεν περιμέναμε και καλύτερες αξιώσεις απο τους πουλημένους πατριδοκάπηλους... 
Βούρ γρήγορα στα λαγούμια σας προδότες...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top