Select Menu

ΓΣΕΕ: «Ζήτω το μνημόνιο!»
Ξεσαλώνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, κάθε φορά που απευθύνονται σε ξένους είτε αυτοί είναι επιχειρηματίες και πολιτικοί είτε μέσα ενημέρωσης. Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ολοφύρονται και θρηνούν στις οθόνες των ελληνικών τηλεοράσεων για το κακό που μας κάνουν, αλλά μόλις έρθουν σε επαφή με ξένους υπερηφανεύονται για το... «ξίγκι» που έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων και πώς η κυβέρνηση Παπανδρέου αφαιρεί το «λίπος» αυτό!

Τα ίδια έκανε μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. «Δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις στις σκληρές πολιτικές που προβλέπονται στο μνημόνιο ΕΕ - ΔΝΤ και οι οποίες έχουν εφαρμοστεί!» απεφάνθη το κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Έσπευσε μάλιστα να προσθέσει ότι «δεν υπάρχει σχέδιο για γενική απεργία στο προσεχές μέλλον»!

Ο έμμισθος εργατοπατέρας, ο εκπρόσωπος(;) των καταπιεσμένων, ο ορκισμένος εχθρός του ΔΝΤ, ο φόβος και τρόμος της τρόικας, ο ήρωας της εργατικής τάξης. τα στοιχεία, του οποίου όσον αφορά τις αποδοχές του (κ. Παναγόπουλου), έχουν ως εξής:

α) Αμείβεται με 105.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα. Το ποσό αυτό
περιλαμβάνει και τη μηνιαία αποζημίωσή του ως διευθυντή της τράπεζας
και το ποσό που του αναλογεί από τη συμμετοχή του στο ΔΣ.

β) Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που δίδει η ίδια η ΔΕΗ, ο κ.
Παναγόπουλος έλαβε 26.000 ευρώ (μεικτές αποδοχές) για τη χρήση του
2008 εκ της συμμετοχής του στο ΔΣ.

γ) Η συμμετοχή του στην ΟΚΕ Βρυξελλών περιλαμβάνεται στο επίσημο
βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ!

δ) Ο κ. Παναγόπουλος ήταν α' αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ, με αποδοχές -
πάντα μεικτές - της τάξεως των 3.000 ευρώ μηνιαίως (αποζημίωση και
συνεδριάσεις). Το ποσό των 40.000 ευρώ που αναφέρεται στο κείμενο
προκύπτει από τον υπολογισμό των αποδοχών σε ετήσια βάση. Οντως, ο κ.
Παναγόπουλος δεν θα εισπράξει το σύνολο του ποσού αυτού καθώς
παραιτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου (όπως αναφέρει στην επιστολή του),
δηλαδή πέντε ημέρες πριν από το δημοσίευμα>>.

Φυσικά η συλλογική σύμβαση για τους εργαζόμενους ήταν 650 ευρώ το μήνα.
Φαίνεται ότι τόσα τους φτάνουν . . . .

Τι να πει κανείς; Άλαλα τα χείλη των εμβρόντητων ασεβών επικριτών του! Συνδικαλιστής ηγέτης με σύνθημα «Ζήτω το μνημόνιο, κάτω οι απεργίες!» δεν έχει ξαναεμφανιστεί σε τούτη τη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» και της γελοιοποίησης των πάντων από τα πολιτικά (και όχι μόνο!) λαμόγια του ΠΑΣΟΚ.

Ένα τέτοιο σπάνιο «διαμάντι» του συνδικαλισμού, όχι απλό βουλευτή, αλλά κατευθείαν εξωκοινοβουλευτικό υπουργό θα έπρεπε να τον κάνει αμέσως ο Παπανδρέου, αν δεν ήταν τόσο μικρόψυχος και φθονερός τύπος! Αυτό θα είχε άλλωστε και χρηστική αξία, καθώς μετά τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ούτε με... τανκ δεν μπορεί να ξαναεμφανιστεί σε εργατική συγκέντρωση!

Το μόνο που ενδέχεται να ανακόψει την υπουργική καριέρα του Γ. Παναγόπουλου πλέον είναι το γεγονός πως είναι, δυστυχώς, μοναδικός και αναντικατάστατος! Πού να βρεθεί άλλος τέτοιος;

Μετά από αυτές τις δηλώσεις το ΔΝΤ μπορεί να είναι ήσυχο. Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας είναι σε καλά χέρια. Δείχνουν απεριόριστη κατανόηση στις δύσκολες μέρες που περνούν οι τράπεζες, τα χρηματιστήρια, οι εφοπλιστές και όλοι οι ευγενείς πιστωτές. Η πάλη των τάξεων αναστέλλεται λόγω μνημονίου. Πρώτα να σώσουμε τα κέρδη των τραπεζών και τους τόκους τους. Πρώτα από όλα να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή του τοκογλυφικού χρέους και ας γυρίζει ο εργαζόμενος κόσμος
ένα αιώνα πίσω.

1.Πηγή
2.Πηγή

ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΥΝΙΑΣ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top