Select Menu

Οι Ισλανδοί τους στέλνουν φυλακή, εμείς τους πληρώνουμε...

Ο Ισλανδός Κουρασμένος-Καταλληλότερος και ο Ισλανδός Αλογοσκούφης παίρνουν το δρόμο για τις φυλακές.

Στην Ελλάδα ο πρώτος κάνει διακοπές διαρκείας σε κότερα κολλητών του επιχειρηματιών ενώ ο δεύτερος διδάσκει στην ΑΣΟΕΕ οικονομικά στα παιδιά μας.
Και τους δύο τους πληρώνει το ελληνικό δημόσιο αφού ο Καραμανλής είναι ο χαβαλές του ελληνικού κοινοβουλίου πηγαίνοντας εκεί για να πιει ήσυχος το εσπρεσσάκι του, να μιλήσει για τον Παναθηναικό ενώ ο απατεώνας και αρχιμάγειρας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, σύμφωνα με τον Ελληνογερμανό ευρωβουλευτή Χατζημαρκάκη, είναι καθηγητής Πανεπιστημίου.

Στα σπίτια τους ή καλύτερα στις βιλάρες τους θα πίνουν στην υγεία των κορόιδων.
και ξέρετε ποια είναι τα κορόιδα;;
Ναί σωστά μαντέψατε, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!.
Άμα είσαι σε λέσχες δεν φοβάσαι καμία τιμωρία γιατί τα φιλαράκια σου θα σε στηρίξουνε, τουλάχιστον για να μην πας φυλακή.
Και οι δυο τους σπουδάσανε στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου όμως κανείς δεν τους έμαθε τις λέξεις ΤΣΙΠΑ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει την ίδια εποχή σε μια χώρα που αντιμετωπίζει τις ίδιες ''δυσκολιες'' και ''αντιξοότητες'' με την δική μας, την Ισλανδία.

Στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα οδηγηθεί ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Γκέιρ Χάαρντε, και τρία μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, με την κατηγορία της «αμέλειας» στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008.

Το «πράσινο φως» για την παραπομπή τους έδωσε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της «έκθεσης Αλήθεια» που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Η έκθεση υπογραμμίζει την εξαιρετικά μεγάλη αμέλεια των βασικών πολιτικών ηγετών της χώρας καθώς και τραπεζιτών της εποχής της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος της Ισλανδίας, που οδήγησαν τη νήσο σε μια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, τα μέλη της κυβέρνησης του Χάαρντε «δεν είχαν τη δύναμη και τη θέληση» να επιβάλουν όρια στο οικονομικό σύστημα.

Στην 274 σελίδων έκθεσή της, η κοινοβουλευτική επιτροπή εκτιμά ότι, εκτός του πρώην πρωθυπουργού, στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θα πρέπει να οδηγηθούν και τρεις πρώην υπουργοί: ο Οικονομικών Αρνι Μάτιενσεν, ο υπουργός Εμπορίου Μπιοργκβίν Σίγκουρντσον και η Σόλρουν Γισλαντότιρ, υπουργός Εξωτερικών.

Η επιτροπή, τα μέλη της οποίας ήταν διχασμένα για τη στάση που θα έπρεπε να τηρήσουν, αποφάνθηκε τελικά ότι οι υπουργοί επέδειξαν αμέλεια και ζητά «να δικαστούν και να τιμωρηθούν καταλλήλως από το Ανώτατο Δικαστήριο».

Αύριο το Κοινοβούλιο θα μελετήσει την έκθεση και θα διορίσει έναν εισαγγελέα, καθώς και δικαστές που θα αποτελέσουν τη σύνθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, το 1905.

Οι ποινές του Δικαστηρίου μπορεί να κυμανθούν από την επιβολή προστίμων μέχρι και φυλάκιση δύο ετών.

«Πρόκειται για μια σοβαρότατη κατηγορία κατά του πολιτικού μας συστήματος, των πολιτικών ανδρών, του κοινοβουλίου, του Χρηματιστηρίου και άλλων, πρόκειται για ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ανέφερε η πρωθυπουργός Γιοχάνα Σιγκουρντατότιρ, που ανήκει στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

Στη φυλακή πρώην διευθυντής Τράπεζας στην Ισλανδία

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΑΪΚΟ ΑΙΤΗΜΑ

Συνελήφθη πρώην διευθυντής τράπεζας στην Ισλανδίας, για ποινικές ευθύνες πίσω από την κατάρρευση του τραπεζικού κλάδου τον Οκτώβριο του 2008 που ισοπέδωσε την οικονομία της σκανδιναβικής χώρας.Η ήταν κάποτε η Kaupthing, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισλανδίας και κατέρρευσε, αφού ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Kaupthing, Χρέινταρ Μαρ Σίγκουρντσον, θεωρείται ύποπτος για παραποίηση εγγράφων και παραβίαση των κανόνων της χρηματαγοράς για προσωπικό όφελος.

Οι ψηφοφόροι τιμώρησαν σκληρά το συντηρητικό κόμμα, υπό την ηγεσία του οποίου συντελέστηκε το σκάνδαλο των Τραπεζών και το Κόμμα της Ανεξαρτησίας δεν έλαβε στις εκλογές παρά μόνο 24% των ψήφων, κάτω και από το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό (27%) του 1987.

Οι λαοί ξύπνησαν!!! Εμείς κοιμόμαστε!!!


Κοιμόμαστε και οι πολιτικοί μας συστήνουν εξεταστικές παρωδίες για τα μάτια του κόσμου...

Ενδεικτικά για τα 3 ποιο καυτά σκάνδαλα:

Για το σκάνδαλο Βατοπεδίου

Πολιτικές σκοπιμότητες και ζήλος για συγκάλυψη πρωταγωνίστησαν.
Μετά τήν  ολοκλήρωση των  εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου, τα κόμματα κατέληξαν σέ πέντε διαφορετικά πορίσματα.!!!
Γεγονός που δείχνει τις πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται.  !!!

Παρωδία και η Εξεταστική για τα ομόλογα

Η εξεταστική Επιτροπή της Βουλής διερευνά το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων της περιόδου 2004 – 2007, που κατέληξαν σε ασφαλιστικά ταμεία μετά από περίεργες διαδρομές, υπερκέρδη μεσαζόντων και διακίνηση μαύρου χρήματος. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στα αποθεματικά 24 ασφαλιστικών ταμείων, από τις επενδύσεις υψηλού ρίσκου με σύνθετα και δομημένα ομόλογα, υπολογίζονται σε 227 με 380 εκατ. ευρώ!!!!
Η Επιτροπή εξετάζει καθημερινά κατάλογο μαρτύρων με στόχο την αποκάλυψη των ενόχων και της αλήθειας, για ένα ακόμη μέγα σκάνδαλο και μάλιστα αυτό που αφορούσε στη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, πιστή στην εντολή της Βουλής και του Ελληνικού λαού για την πλήρη διαφάνεια και την τιμωρία των ενόχων για τα σκάνδαλα.
Δηλαδή παίζουμε την κολοκυθιά....Ψάξε-Ψάξε δεν θα τους βρείς...τρίχες κατσαρές και σε αυτή την υπόθεση....

Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens
Εν μέσω άλλης μιας φαρσοκωμωδίας ο Θόδωρος Τσουκάτος κατηγόρησε για υποκρισία και τα δυο μεγάλα κόμματα, ο οπίος κατέθεσε την Τρίτη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens και επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι  το 1 εκατομμύριο γερμανικά μάρκα που έλαβε το 1999 από τη γερμανική εταιρεία κατατέθηκαν όλα στα ταμεία του κόμματος.

Με βάση τα όσα έχει μέχρι σήμερα υποστηρίξει το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, στέλεχος της Siemens επικοινώνησε μαζί του και του έκανε γνωστό ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος θέλει να κάνει μια προεκλογική χορηγία στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι έφτασαν τα χρήματα στα ταμεία του κόμματος, χωρίς ο ίδιος -όπως έχει πει- να κρατήσει ούτε ένα ευρώ.

Εν τω μεταξύ τη δίωξη του πρόεδρου και διευθύνοντος σύμβούλου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη και των μελών του δ.σ. του Οργανισμού για το έγκλημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ζητά με επιστολή του προς την εφέτη και ειδική ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της SIEMENS, Σ. Βαλυράκης.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι τα στελέχη του ΟΤΕ παρέλειψαν να διατάξουν τη διενέργεια ουσιαστικών και πραγματικών ελέγχων προς διακρίβωση εάν οι πωλήσεις από την εταιρεία SIEMENS λογισμικού και επικοινωνιακού υλικού ήταν υπερκοστολογιμένες και εάν ναι να ενεργοποιήσουν τις προβλεπόμενες από τη σύμβαση για τον ΟΤΕ ρήτρες.

Όπως καταλαβαίνετε το εξιλαστήριο θύμα για να ξεπλύνει τις βρωμιές τους βρέθηκε διότι δεν είναι λογικό να πιστέψει κανένας ορθολογικά σκεπτόμενος άνθρωπος σε τούτο τον κόσμο, ότι φταίει ο πρόεδρος του ΟΤΕ που οι μίζες (η έστω ένα μέρος εξ'αυτών) πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ!!!!!!!!! 

Είναι να αναρωτιέται κανείς...

Σε ποια άλλη χώρα συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και δεν ξεσηκώνετε ο κόσμος;
Σκάνδαλα που οι πολιτικοί πήραν μίζες δεν τιμωρείται κανείς και όλα όμορφα και ωραία...

Δυστηχώς ο ελληνικος λαος κοιμαται και θα κοιμαται μια ζωη....

Λόγιος Ερμής ϶ϵ

Πηγή, Πηγή, Πηγή, Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top