Select Menu


Το άρθρο είναι του κ. Ευριπίδη Μπίλλη, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ και δημοσιεύτηκε το Σάββατο, 31 Ιανουάριου 2009 παρακαλώ πολύ!!!
Επειδή το άρθρο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το παραθέτω αυτούσιο :

Στο αντικείμενο του θέματος έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια (περίπου αρκετή εμπειρία που κατα τη γνώμη μου συνοψίζεται στα εξής βασικά.
Έτσι αν έχεις πολλά λεφτά και θέλεις να διαλύσεις μία χώρα προχωρείς ως εξής:

Διαλύεις την μέση παιδεία εισάγοντας τον κομματικό συνδικαλισμό στα σχολεία. Δεκαπενταμελή στα γυμνάσια –λύκεια, κτλ. Έτσι οι μαθητές από "μαθητές" γίνονται "ώριμοι" δημοκρατικοί πολίτες που συνδιοικούν (μάλλον διοικούν) μέσω των κομμάτων τους τα σχολεία. Αποτέλεσμα, τέλεια διάλυση, έλλειψη πειθαρχίας, έλλειψη μάθησης, έλλειψη σεβασμού των δασκάλων τους, κτλ
Συνέπεια τούτου είναι επίσης και το "ιερό δικαίωμα" των καταλήψεων, που εκτός από τη διάλυση της παιδείας αφήνει σχεδόν πάντα πίσω του βανδαλισμούς και καταστροφές. Έτσι ένα αχαρακτήριστο κράτος (κυβέρνηση, εισαγγελείς, δημοτικοί άρχοντες, κτλ) για ένα δήθεν πολιτικό κόστος ανέχεται πχ 5 εως 6 ανώριμα παιδιά με ένα λουκέτο να εμποδιζουν τη λειτουργία του σχολείου και τη μάθηση.

Διαλύεις την ανώτατη παιδεία κυρίως με τη κομματικοποίηση της και τον έλεγχο της από κόμματα, με απεργίες, καταλήψεις , διακοπές της εκπαίδευσης κτλ. χωρίς επι χρόνια ουσιαστικά να έχει δοθεί λύση στο απαράδεκτα φασιστικό δικαίωμα των καταλήψεων, κτλ. Προφανώς χώρα χωρίς παιδεία δεν μπορεί να συνεχίσει επί μακρόν να υπάρχει. ...
Επίσης δεν είναι δυνατόν να έχουμε εκπαίδευση χωρίς συμμετοχή των σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο, το πλείστον των οποίων σιγά σιγα δεν συμμετέχει στο διδακτικό έργο, αφού η παρακολούθηση του δεν είναι στη πράξη υποχρεωτική. Έτσι ένας μεγάλος αριθμός συμμετέχει μόνον στις εξετάσεις.
Βέβαια αυτό είναι και αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού των εισαγόμενων για τους οποίους δεν επαρκούν τα μέσα, αίθουσες διδασκαλίας, κτλ

Διαλύεις την εθνική ταυτότητα από κατευθυνόμεμους ιστορικούς "ανέκδοτα" όπως πολύ χαρακτηριστικά του ονόμασε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος και από άλλους "συγγραφείς" των "νέων" σχολικών βιβλίων.

Αφήνεις "ξέφραγο" αμπέλι τη χώρα για να μπεί ως μετανάστης όποιος θέλει, ανεξάρτητα αν η χώρα τον χρειάζεται ή όχι. Έτσι αυτό που θα εθεωρείτιο έγκλημα πολέμου εαν το έκανε μία κατοχική δύναμη (η αλλαγή της σύνθεσης του πληθυσμού) σε μας αφήνεται εσκεμμένα από τους "πολιτικούς-παγκοσμιοποιημένους εγκέφαλους" να γίνεται, ώστε με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα χρόνια οι έλληνες θα είναι μειοψηφία στη χώρα τους.

Παράλληλα με το προηγούμενο αφου εξαγοραστούν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, βομβαρδίζουν συνεχώς τον κόσμο, ότι είναι απαράδεκτος ρατσιστής, εθνικιστής, ελληναράς, ότι η σημαία είναι ένα πανί που ο καθένας έχει "δημοκρατικό δικαίωμα" να καίει και να προσβάλλει (το είπε δυστυχώς βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος με πατέρα τέως υπουργό και νυν ευρωβουλευτή, ο υιός Βαρβιτσιώτης).
Καθορίζουμε παράλληλα "δημοκρατικό καλιτεχνικό" δικαίωμα επώνυμης δεσποινίδας να δείχνει το "έργο" της , αυναν... δεσποινίδας υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου, κτλ.
Εν ολίγοις προσπαθούμε να τρελλάνουμε τον κόσμο. Σε αυτό συμβάλλουν (με αδράν αμοιβή και τα δήθεν παρατηρητηρια Ελσίνκι, ΜΚΟ, κτλ. σε διατεγμένη υπηρεσία.

Διαλύεις την αστυνομία τρελλαίνοντας την κυριολεκτικά. Έτσι ένας αστυφύλακας θα πρέπει να δέχεται να καεί χωρίς να αντιδρά, θα πρέπει να δέχεται πυροβολισμόυς χωρίς να αντιδρά γιατί γνωρίζει ότι αν πάθει βλάβη ο επίδοξος δολοφόνος του δεν γλυτώνει τη φυλακή και τη διαπόμπευση των εξαγορασμένων, ΜΜΕ, κτλ

Με κάποιο "γνωστό από την αρχαία εποχή αργυρούν τρόπο" εξ Ελλάδος, ή εκ γείτονος εξ ανατολών, πείθονται πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, κτλ.. να υποστηρίζουν ενορχηστρωμένα και φανατικά , πχ. την τουρκοποίηση της Κύπρου μέσω του σχεδίου ΑΝΑΝ (που όπου νάναι καταφθάνει πάλιν), τα επεκτατικά σχέδια των Σκοπίων εις βάρος της χώρας μας μέσω του ονόματος, τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου και τη διχοτόμηση του, κτλ

Υποβάλλεις στον κόσμο, ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να ενδιαφέρεται και να εκφράζει τη γνώμη του για τα εθνικά θέματα πλην των πολιτικών και των νεοταξικών. Έτσι κατακεραυνώναμε τον εξαίρετο μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ως μάστιγα του θεού και εξαίρουμε τη βουβαμάρα του νυν αρχιεπισκόπου.

Τελευταίο μέτρο για την άλωση της χώρας είναι η διαλυση του στρατού της που φοβούμαι ότι είναι ο τελευταίος στόχος. Πχ αφήνεται η κρατική τηλεόραση να προσπαθεί να γελειοποιήσει το στράτευμα με ηλίθια συριαλ, τα ΜΜΕ ψάχνουν θέματα να κτυπήσουν το φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, κτλ

Η εξωτερική πολιτική της χώρας σχεδίάζεται από ίδρυμα (το ΕΛΙΑΜΕΠ) στο οποίο συμμετέχουν τα γνωστά πρόσωπα.

Μία χώρα που επι δώδεκα περίπου χρόνια υφίσταται τα ανωτέρω είναι θαύμα πως επιζεί.

Σε αυτό το σημείο θα παρέμβω επιγραμματικά μόνον,σχολιάζοντας κάποια σημεία του πιό πάνω κειμένου με απλά επιβεβαιωμένα γεγονότα ,
αφήνοντας τα υπόλοιπα στην διακριτική ευχέρεια των αναγνωστών.

1. Διαλύεις την μέση παιδεία εισάγοντας τον κομματικό συνδικαλισμό στα σχολεία.

Το ξέρατε ότι υπάρχει Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας Μαθητών;
Αυτοαποκαλούνται συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, δρούνε κανονικά μέσα στα σχολεία και ανεβάζουν περήφανοι τα κατορθώματα τους στο ίντερνετ και το facebook.
Φυσικά το μεγαλύτερο είναι η επανάσταση του Δεκέμβρη που αγκάλιασε όλη η χώρα και η άψογη οργάνωση της.
Μόνο δεν μας λένε το αποτέλεσμα που έφερε τελικά, αν μπορούν να μας το πουν αυτό.
Το κατά πόσο είναι νόμιμο ένα κόμμα του κοινοβουλίου να κάνει πολιτική με ανήλικους μαθητές το αφήνω στην κρίση σας.
Αλλά να μπαινοβγαίνει ελεύθερα σε σχολεία και να προσηλυτίζει παιδιά, μόνο σε μια χώρα σαν το Ελλαδιστάν θα μπορούσε να το κάνει.
Kαι για του λόγου του αληθές δείτε εδώ:
Κλίκ για μεγένθυση



2.Διαλύεις την ανώτατη παιδεία...

Τον θεμέλιο λίθο της καταστροφής έβαλαν τα «φιλολαϊκά» συνθήματα, «Oχι στην εντατικοποίηση των σπουδών. Oχι Τεχνοκράτες για την ΕΟΚ. Δεν υπάρχουν θεσμοί, μόνο λαός». Η καθιέρωση του «Δημοκρατικού 5» για την απόκτηση πτυχίου (δείγμα άνευ αξίας), κατέπνιξε κάθε άμιλλα και προσπάθεια στις ανώτατες σπουδές. Ο Νόμος - Πλαίσιο 1268 του 1982 υποβάθμισε τα ανώτατα ιδρύματα και τα στέρησε από πνευματική πνοή. Ο νόμος αυτός, σπάνιο δείγμα προοδευτικής ευρεσιτεχνίας και μοναδικός ανά την υφήλιο, παρέδωσε τα ιδρύματα στους μπράβους των κομμάτων, φοιτητές και μη.

Τα κυριότερα σημεία (εδάφια) του νόμου έχουν ως εξής

Α. Το εκλεκτορικό σώμα για την εκλογή Πρυτανικών Αρχών, Προέδρων, Αντιπροέδρων και Κοσμητόρων Σχολών αποτελείτο, μέχρι την τροποποίηση του νόμου από την προηγούμενη κυβέρνηση, από φοιτητές (τουλάχιστον 40%) και διδακτικό προσωπικό (ΔΕΠ) (50% ή λιγότερο). Η διοίκηση των ιδρυμάτων περιήλθε (μεταφέρθηκε) στα χέρια φοιτητών, αντιπροσώπων των κομμάτων και οι (κατ' όνομα) Πανεπιστημιακές Αρχές, (κατ' ουσίαν) αχυράνθρωποι και νεροκουβαλητές υπέκυψαν στις καινοφανείς «δυνάμεις κατοχής». Πειθαρχία, ελευθερία του λόγου και κάθε έννομη τάξη καταργήθηκαν για τους πραγματικούς και αξιόλογους καθηγητές (μειοψηφία), ενώ η πλειοψηφία των κατ' όνομα καθηγητών με προεξάρχοντες τους διαπλεκόμενους των ακαδημαϊκών αρχών ανέλαβε την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των τραμπούκων.

Β. Πανεπιστημιακό άσυλο. Η απαγόρευση επεμβάσεως της αστυνομίας στα πανεπιστήμια χωρίς πρόσκληση ή άδεια των πρυτανικών αρχών νομιμοποίησε και καθιέρωσε καταλήψεις, λεηλασίες, εμπρησμούς, καταστροφές εργαστηρίων, κλοπές εξοπλισμού και άλλες «πολιτιστικές εκδηλώσεις» σε πανεπιστημιακά κτίρια. Προπηλακισμοί και χειροδικίες κατά καθηγητών, ομηρία τους ή κτίσιμο της θύρας των γραφείων τους θεωρούνται δημοκρατικά δικαιώματα που διεκδικούν ορισμένοι στο όνομα της σπουδάζουσας νεολαίας την οποία στην πραγματικότητα δεν εκπροσωπούν.

Σε έρευνα με τίτλο «Πανεπιστήμια: κομματικοποίηση, συναλλαγή, βία», που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Κ» της «Καθημερινής» της 20-12-2009, καθηγητές πανεπιστημίων καθώς και φοιτητές διαφόρων κομματικών παρατάξεων παρουσιάζουν μια ζοφερή εικόνα τρομοκρατίας και βαρβαρότητας που κυριαρχεί στα ανώτατα ιδρύματα. Π.χ. Λεωνίδας Λουλούδης: «Πρυτάνεις υποκύπτουν σε αυταρχικές μικροομάδες». Γιάννης Πανούσης: «Oι συγκλητικοί φοβούνται ότι θα τους κάψουν το αμάξι, ότι θα τους κάνουν συνθήματα στον τοίχο». Μάνος Ματσαγγάνης: «Ο πρύτανης δεν προστατεύεται από κανέναν. Κανείς δεν μπορεί να του ζητήσει να πέσει μαχόμενος». Από τις δηλώσεις των φοιτητών φαίνεται ότι οι επαγγελματίες συνδικαλιστές - φοιτητές όλων των παρατάξεων είναι φτιαγμένοι από την ίδια ζύμη. Δηλαδή, αυτοπροσδιοριζόμενοι γνώστες των πάντων, αυθάδεις, αναιδείς, εριστικοί. Παίζουν μεταξύ τους ξύλο, επιτίθενται εναντίον καθηγητών, διακόπτουν συνεδριάσεις των συλλογικών σωμάτων, κλέβουν τις κάλπες για να μη γίνει ψηφοφορία, αποφασίζουν σε ποιον καλεσμένο για διάλεξη θα επιτραπεί να ομιλήσει χωρίς ποτέ να υποστούν καμιά συνέπεια. Οσο για τη συμπεριφορά τους στους συμφοιτητές τους: τους χειρίζονται, τους υπαγορεύουν συμμετοχή ή αποχή, ενώ δεν τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα της άμεσης συμμετοχής σε ακαδημαϊκές ψηφοφορίες.

Επίσης πρόσφατα με φρίκη διάβασα στις εφημερίδες ότι τα καινούρια φυντάνια που πέτυχαν στα ΤΕΙ, μπήκαν με βαθμό κάτω του 1....

Αυτά είναι τα πανεπιστήμια της αριστείας που οραματίζεται ο πρωθυπουργός μας και η υπουργός του.Αλήθεια, οι σύμβουλοι του από τα ξένα πανεπιστήμια, τέτοιες συνθήκες υποβάθμισης και υποτίμησης της παιδείας βιώνουν στα πανεπιστήμια τους???

Να γιατί επιλέγει ο πρωθυπουργός ξένους συμβούλους... Γιατί για αυτόν οι Έλληνες είναι και θα πρέπει να είναι πάντα ανεγκέφαλοι... Μόνο να τον δοξάζουν και να τον ψηφίζουν...

Το καλύτερο όμως δεν το διαβάσατε...Όταν ζητήθηκε από την κ. Διαμαντοπούλου να σχολιάσει το γεγονός είπε με απίστευτο θράσος ότι "στα Πανεπιστήμια οι υποψήφιοι μπαίνουν συνολικά με το βαθμό του Απολυτηρίου τους, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός αριστείας για πολλές σχολές.
Δηλαδή είναι άξιος για τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ, ο υποψήφιος που έχει απολυτήριο Λυκείου 6, 8 ή 10. Γιατί περί αυτού πρόκειται...

Ας σκεφτούνε όλοι αυτοί στο Υπουργείο Παιδείας τι έχουνε διαπράξει σε βάρος της χώρας μας, της παιδείας και του έθνους όσο είναι νωρίς.....

3.Διαλύεις την εθνική ταυτότητα...

Πώς;
Με κατευθυνόμενους ιστορικούς "ανέκδοτα" που γράφουνε την ιστορία του έθνους μας...κάτι του στύλ..
«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!
Τι και αν ανακαλέστηκαν και επαναδιατυπώθηκαν, όλα αυτά που γράφτηκαν μόνο τυχαία δεν είναι.

4.Αφήνεις "ξέφραγο" αμπέλι τη χώρα για να μπεί ως μετανάστης όποιος θέλει...

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα πάνω απο 3.500.000 μετανάστες λαθραίοι και μη, με τον πληθυσμό τους συνεχώς να αυξάνει.
Υπάρχουν γειτονιές στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη που δεν υπάρχουν καθόλου Έλληνες κι έχουν γκετοποιηθεί πλήρως.

Και αν λάβουμε υπόψιν μας τους φανατικούς Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες κοντά στο 1.500.000 από Πακιστάν, Αίγυπτο, Αφγανιστάν, Μαρόκο, Αλγερία, Σομαλία, Ιράκ... αποτελούν εν δυνάμει στρατιώτες του Ερντογάν που μπορούν να προκαλέσουν ανά πάσα στιγμή μακελειό, εκτελώντας εντολές των Ισλαμοφασιστών της Άγκυρας.

5.Παράλληλα με το προηγούμενο αφου εξαγοραστούν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, βομβαρδίζουν συνεχώς τον κόσμο, ότι είναι απαράδεκτος ρατσιστής, εθνικιστής, ελληναράς

Πρόσφατο παράδειγμα,
Ξέσπασε έντονη λογομαχία, για ασήμαντο λόγο, ανάμεσα σε δύο παρέες ανήλικων, Ελλήνων και Αλβανών.
Στο νοσοκομείο Βέροιας νοσηλέυτηκαν πέντε νεαροί, από τους οποίους οι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 15 και 16 ετών, τους οποίους τραυμάτισαν με μαχαίρια Αλβανοί μετανάστες στη διάρκεια συμπλοκής στο χωριό Διαβατός Ημαθίας.

Ακούστηκε πουθενά τίποτα;
Αν Έλληνες μαχαίρωναν παιδιά αλβανών τι θα γινόταν στα ΜΜΕ;

6.Διαλύεις την αστυνομία

Ακολουθούν λεπτομέρειες από την είδηση, όπως δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα «Καθημερινή»:

Tη βούλησή του για σταδιακή ένταξη αλλοδαπών στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο περιθώριο συνάντησης που είχε χθες με εκπροσώπους της πακιστανικής κοινότητας για το θέμα του θανάτου του 25χρονου ομοεθνή τους Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ, στις 10 Οκτωβρίου.

7.Υποβάλλεις στον κόσμο, ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να ενδιαφέρεται και να εκφράζει τη γνώμη του για τα εθνικά θέματα

Με ψεύτικες προεκλογικές εξαγγελίες και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με αντισυνταγματικές διατάξεις, και άρνηση δημοψηφίσματος που οι ίδιοι ζητούσαν ως αντιπολίτευση για το ασφαλιστικό, με επιστράτευση που οι ίδιοι έκριναν αντισυνταγματική και πάει λέγοντας το έργο...

8.Τελευταίο μέτρο για την άλωση της χώρας είναι η διαλυση του στρατού.

Πως επιτυγχάνεται και αυτό;

Βάζοντας μετανάστες στον Στρατό!
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κατάργησε από την προκήρυξη των εισαγωγικών εξετάσεων των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, την προϋπόθεση του ελληνικού γένους των υποψηφίων (ένας εκ των δύο γονέων να είναι Έλληνας), ως αντισυνταγματική! Κοινώς, επιτρέπει σε βάθος χρόνου η άμυνα της χώρας να περάσει στα χέρια αλλοεθνών και μισθοφόρων, Σομαλών, Πακιστανών, ακόμα και Τούρκων, αφού πλέον δεν υπάρχει περιορισμός! Όλες οι θεσμικές λειτουργίες βάσει του νέου νόμου για τη χορήγηση «ιθαγένειας» στους αλλοδαπούς, η «ενσωμάτωση» των οποίων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης αναλύουμε σε άλλο άρθρο μας εδώ πως ο επόμενος στόχος του Γιώργου, είναι ο Ελληνικός Στρατός.: http://logioshermes.blogspot.com/2010/09/blog-post_7021.html

9.Η εξωτερική πολιτική της χώρας σχεδίάζεται από ίδρυμα (το ΕΛΙΑΜΕΠ)

Η εξωτερική μας πολιτική θυμίζει το επεισόδιο του θεάτρου σκιών με τον Καραγκιόζη που εδέρετο συνέχεια από τον Βεληγκέκα και όταν τον ρώτησαν γιατι κάθεται και «τις τρώει» χωρίς να αντιδρά, η απάντησή του ηταν ότι λειτουργούσε με σχέδιο που προέβλεπε να ιδρώσει ο Βεληγκέκας, να πάθει πνευμονία και να πεθάνει.

Για ποια εξωτερική πολιτική της χώρας μας μιλάμε και ποιος από τους σημερινούς πολιτικούς μας να την κάνει, όταν το μόνο για το οποίο κόπτονται και τρέχουν είναι η καρέκλα της εξουσίας και το βόλεμα που αυτή εξασφαλίζει ;

Συμπέρασμα: Μία χώρα που επι δώδεκα περίπου χρόνια υφίσταται τα ανωτέρω δεν είναι θαύμα πως επιζεί αλλα σίγουρο πως θα καταλήξει

Δυστυχώς η Ελλάδα σαν εθνικό κράτος πέθανε… Από το 1974 κ μετά, στη λεγόμενη μεταπολίτευση η χώρα κατακρεουργήθηκε, καταληστεύθηκε, εκμαυλίστηκε… Η ακροαριστερή ψευτοδιανόηση και οι πληρωμένοι δολοφόνοι της δημοσιογραφίας με επίμονη προπαγάνδα πέτυχαν να δημιουργήσουν το καρκίνωμα του εθνομηδενισμού, σε συνδυασμό με την ιδεολογική τρομοκρατία των ερυθρών χμέρ στα πανεπιστήμια, να επιφέρουν την μετάσταση του καρκινώματος αυτού σε όλα τα μέρη της ελληνικής κοινωνίας…

Λόγιος Ερμής

Πηγή: Πως διαλύεται μία χώρα - Ευριπίδης Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Πηγή: Ελεύθερος Κόσμος (14 Ιουνίου 2009)
Πηγή: Καθημερινή (20-12-2009) & (24-10-2009)

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top