Select Menu


17/09/2010

Του Γιωργου Γεωργιου


Ο άνθρωπος είχε δείξει τις προθέσεις του ευθύς εξαρχής: Είχε πει ναι στο σχέδιο Ανάν και αγόρευε επί τρεις ώρες υπέρ της έγκρισης του σχεδίου Ανάν, ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος του. Μέχρι να ξημερώσει ο Θεός είχε αλλάξει άποψη.
Τι μεσολάβησε το ξέρουν μόνο λίγα άτομα και υποσχέθηκαν πως κάποια στιγμή θα το αποκαλύψουν.


Θα αποκαλύψουν τι παρασκηνιακό έγινε από τις 11 το βράδυ της Παρασκευής μέχρι ενωρίς το πρωί του Σαββάτου, οπότε ο Χριστόφιας παρουσιάστηκε εναντίον του σχεδίου Ανάν.
Εκτός του παρασκηνίου, το βέβαιο είναι πως η πλειοψηφία της βάσης του ΑΚΕΛ ήταν εναντίον του σχεδίου Ανάν και αν το κόμμα τασσόταν υπέρ της ψήφισης του, οι συνέπειες θα ήταν απρόβλεπτες για την ενότητα του.

Ότι και να συνέβη, ο Χριστόφιας αναγκάστηκε, παρά την αρχική, ισχυρή του άποψη, τελικά να καταψηφίσει το σχέδιο Ανάν.
Φρόντισε όμως από εκείνες τις στιγμές, να δώσει το στίγμα του. Ήταν ο αποδέχτης μεταμεσονύχτιων τηλεφωνημάτων από τον τότε αμερικανό ΥΠΕΞ, Κόλιν Πάουελ (οποία τιμή ή όνειδος για ένα «κομμουνιστή» ηγέτη, να τον εκλιπαρεί ο ΥΠΕΞ των φονιάδων των λαών!), οι ξένοι τον προσέγγιζαν, ο ίδιος ζήτησε εγγυήσεις για εφαρμογή του σχεδίου για να πει ναι (ήταν η ύστατη του προσπάθεια), αλλά δεν του έδωσαν, αφού το σχέδιο δεν θα εφαρμοζόταν ποτέ, τα έβαλε με τον Τάσσο για το ιστορικό διάγγελμα του αείμνηστου Προέδρου, κτλ κτλ κτλ.

Με δύο λόγια, είπε όχι γιατί αναγκάστηκε, ενώ ήθελε να πει ναι και από εκείνη τη στιγμή διαβεβαίωνε όλους ότι θα έκανε ότι μπορούσε για να μετατραπεί, κάποτε, το ναι σε όχι.

Ας μη ξεχνάμε το περίφημο τσιμέντωμα του ναι.

Και τα έφερε έτσι η κακιά η ώρα, οι ξένοι, ο ίδιος ο λαός, ο οποίος μετά την επανάσταση του Απρίλη του 2004 επανήλθε στην αρτηριοσκληρωμένη του κατάσταση και ο Χριστόφιας αναρριχήθηκε στην εξουσία και φυσικά ανέλαβε να κάνει πράξη όλα αυτά που υποσχέθηκε το 2004: να τσιμεντώσει το ναι.

Κα το κάνει. Όχι μόνο εργολαβικά και συνειδητά επαναφέρει το σχέδιο Ανάν, αλλά εισάγει πρόνοιες χειρότερες από αυτές του σχεδίου Ανάν.

Πλέον, όλα όσα καταστροφικά υπάρχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεν είναι προτάσειες των τούρκων ή των ξένων, αλλά δικές μας.

Οι προτάσεις του για το περιουσιακό, όπως θα διαβάσετε πιο μέσα, είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές του σχεδίου Ανάν.

Πως μπορούμε λοιπόν να εμπιστευτούμε ένα ηγέτη, ο οποίος πάει κόντρα στη θέληση του 76%;
Πως μπορούμε να εμπιστευτούμε ένα ηγέτη, ο οποίος νοιάζεται για τα συμφέροντα όποιουδήποτε άλλου, εκτός από των Ελλήνων της Κύπρου;

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί μας λείπει όλο και περισσότερο ο Τάσσος Παπαδόπουλος;
Δυστυχώς όμως χάθηκε ο Τάσσος και μαζί του χάθηκε και η αξιοπρέπεια μας.

Oι υποχωρήσεις της πλευράς μας έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, με περίπου μια σοβαρή υποχώρηση την βδομάδα.

Εκεί που νομίζαμε πως επιτέλους θα βρίσκαμε το δίκαιο μας στην Ευρώπη, οι θέσεις μας όλο και περισσότερο απομακρύνονται από το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο , και πλησιάζουν τις Τουρκικές θέσεις. Ειδικά οι τελευταίες Προτάσεις Χριστόφια στο περιουσιακό , μόνο ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ θα μπορούσαν να είναι.

Σας παραθέτω το πιο κάτω άρθρο από το ΠΟΝΤΙΚΙ που λέει πολλά, όπως επίσης και δύο ενδιαφέρουσες ταινιούλες που αξίζει να δείτε.
Σας χαιρετώ, και καλό απόγευμα,

1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ V γιουσουφάκια στην εκπομπή 'Προεκτάσεις'



2. Ολόκληρη η ομιλία ντοκουμέντο 'Τα οικονομικά της κυοφορούμενης λύσης' από τον πρώην Υπ. Οικονομικών Χριστόδουλο Χριστοδούλου.

http://www.vimeo.com/15075469

Ζήνων (Zenon Kitievs)

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top