Select Menu

Του Κώστα Γκαλιμάνη
ΓερμανίαΕξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ... της πάλαι ποτέ ένδοξης Ελλάδας, ακούσαμε κατά την πρόσφατη επισκεψή σας στις ΗΠΑ, αφορά τα Ελληνοτουρικά, να δηλώνετε κατά λέξη:
"Με την Τουρκία κινηθήκαμε άμεσα. Ήδη έχουμε υπογράψει πρόσφατα 22 νέες συμφωνίες. Θα δω και πάλι τον κ. Ερντογάν, θα είμαι μεθαύριο στην Κωνσταντινούπολη..."

Κύριε Πρωθυπουργέ, τι... "είδους" περιεχόμενο έχουν αυτές οι 22 συμφωνίες με την Τουρκία(;;;)

Έχουν... "είδος" μόνον... τουρκικό και... γιόκ ελληνικό(;;;)

Διότι ακούμε τώρα μετά την υπογραφή τους, ότι οι Τούρκοι αλωνίζουν, τελείως ανενόχλητα, το Αιγαίο με πολεμικά πλοία και αεροσκάφη και ότι άρχισαν με προκλητικότητα σεισμικές έρευνες σε υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου, που ανήκει στην Ελλάδα και ταυτόχρονα προαναγγέλουν και έρευνες στην γειτνιάζουσα κυπριακή υφαλοκρηπίδα...!

Εδώ θέλω να υπενθυμίσω, κύριε πρωθυπουργέ, ότι το 1972 κάποιος "Ανδρέας Παπανδρέου" είχε πει, σε... κάποια αντίστοιχη περίπτωση “βυθίσατε το Χόρα”...!
Υπάρχει μήπως και συμφωνία (μέσα στις 22) για τα ελληνικά σχολικά βιβλία, συμφωνία να διορθωθούν και ν’αναφέρουν ότι:

"...οι δύο λαοί ζούσαν 400 ολόκληρα χρόνια... ανενόχλητα... ειρηνικά... κι ευτυχισμένοι, ώσπου ήρθαν κάποιοι ξεβράκωτοι και... δημιούργησαν τις γνωστές ιστορίες..."(;;;)

Αφορά το Μακεδονικό δηλώσατε κατά λέξη:

"Γιά τα Σκόπια είναι γνωστή η θέση μας, για μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση.
Έχουμε πάρει πρωτοβουλίες ώστε να συμβάλουμε σ’ ένα καλύτερο κλίμα, ότι οι συνομιλίες που γίνονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ελπίζουμε, να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα..."

Γιατί, κύριε Πρωθυπουργέ, μπερδευόμαστε εμείς σε ξένες υποθέσεις(;;;)
Τι μας ενδιαφέρει εμάς πως θέλει να μετονομάσει την πατρίδα του, το συνονθήλευμα αυτό της Νότιας Σερβίας(;;;)
Ας την μετονομάσει από "VARDARSKA", που ήταν επισήμως έως το 1946, σε "Νέα VARDARSKA" ή σε "ΠΑΙΟΝΙΑ" όπως ονομαζόταν ο τόπος τους κατά την εποχή του Μεγαλέξανδρου ή τέλος πάντων όπως αλλιώς αυτοί θέλουν - με απλή ή σύνθετη ονομασία, αρκεί στη σύνθετη ονομασία τους να μην υπάρχει η λέξη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ή παράγωγό της!

Κύριε πρωθυπουργέ, κάποιος... Ανδρέας Παπανδρέου σε μιά απ’τις τελευταίες του ομιλίες στη Βουλή των Ελλήνων, έδωσε το Λόγο του (δεσμεύοντας έτσι το ΠΑΣΟΚ) ότι η Ελλάδα ουδέποτε θ’αναγνωρίσει κράτος που θα περιέχει στην ονομασία του τη λέξη "Μακεδονία" ή, παράγωγό της.

Στον Οικουμενικό Ελληνισμό δεν υπάρχει άτομο που να μην πιστεύει ακράδαντα ότι θα τιμήσετε και θα σεβαστείτε απόλυτα... εκείνον τον Ανδρέα Παπανδρέου που ήταν και πρωθυπουγός/πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πατέρας σας, τηρώντας εσείς (με τη σειρά σας) το Λόγο του με τον οποίο εδέσμευσε το ΠΑΣΟΚ – που εσείς κληρονομήσατε...!

Κύριε πρωθυπουργέ, όλοι οι συνεταίροι και... "φίλοι" μας στην Ευρώπη, Αμερική και απανταχού Γης, που τους έχουμε ανάγκη, αφορά την υπόθεση αυτή, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την ελληνική ιστορία. Γνωρίζουν καλύτερα κι’από κάποιους Έλληνες ότι δεν υπάρχει καμιά άλλη "Μακεδονία" στον πλανήτη Γη, εκτός από την βορειότερη επαρχία της Ελλάδας, την ελληνική επαρχία, Μακεδονία, – εδώ και 3.000 χρόνια...!

Ας μην προσπαθούμε λοιπόν, να τους πείσουμε ότι η Ελλάδα είναι... ελληνική...!
Το συνονθήλευμα αυτό, μέχρι και το 1946 ονόμαζε τον τόπο του "VARDARSKA", που είναι καταγραμμένη σε ούκ ολίγα παλαιά λεξικά και χάρτες που υπάρχουν απανταχού στον κόσμο...!

Το πλέον συμαντικότερο και υψίστης σημασίας για μας, είναι το επίσημο γραμματόσημό τους, πάνω στο οποίο, αυτό το ίδιο το συνονθήλευμα των Σλάβων της Νότιας Σερβίας, ονόμαζε την πατρίδα του έως το 1946 VARDARSKA...!

Βλέπε παραπάνω έγχρωμη φωτοτυπία του

Κύριε πρωθυπουργέ, αξιοποιήστε πάραυτα, σωστά και ανάλογα, το επίσημο αυτό ντοκουμέντο που απoδεικνύει αδιάψευστα την πραγματική τους ταυτότητα. Σε μιά επίσημη ακρόαση, να το... πετάξετε πάνω στο τραπέζι του Προέδρου της Ε.Ε. κι’ εν συνεχεία στο... οβάλ τραπέζι του Μπαράκ oμπάμα. Διευκρινίζοντας ξερά-κοφτά ότι η Ελλάδα ουδέποτε θ’αναγνωρίσει κράτος που θα περιέχει στην ονομασία του τη λέξη "Μακεδονία" ή, παράγωγό της.

Κι’ εν συνεχεία, να τους δείξετε το παρακάτω χαρτονόμισμα και να τους ρωτήσετε, να σας πούνε, τι ακριβώς συμβολίζει ο Πύργος της Θεσσαλονίκης πάνω σ’αυτό το τερατούργημα...!

Εδώ κάνω έκκληση αφύπνισης προς τον Οικουμενικό Ελληνισμό...!
Θα είμαστε άχριστοι και ανάξιοι να κουβαλάμε στην πλάτη μας το βαρύ φορτίο της κληρονομιάς του πολιτισμού της Γης, αν αφήσουμε το... "συνονθήλευμα" αυτό να ποδοπατήσει τα Ιερά και τα Όσια των Ελλήνων...!

Με ελπίδα – η οποία... πεθαίνει πάντα τελευταία και πατριωτικούς χαιρετισμούς

Κώστας Γκαλιμάνης
Γερμανία, Αύγουστος 2010
KostasGalimanis@yahoo.de

Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top