Select Menu


Η Αστυνομία Σκέψης (thought police), δεν αποτελεί πλέον κάποιο μακρινό σενάριο οργουελικής φαντασίας αλλά πρόκειται για την νέα μονάδα της περιβόητης Scotland Yard!

Μάλιστα, το νέο αμφιλεγόμενο τμήμα, χρηματοδοτείται σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, με 2 εκ. λίρες και έχει σαν στόχο να ερευνά ύποπτα σχόλια στο διαδίκτυο!

Θα υποστηρίζεται απο έναν στρατό εθελοντών, ειδικά εκπαιδευμένων για να αναζητούν οτιδήποτε ανάρμοστο δημοσιεύεται στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter.

Αφού εντοπιστεί κάτι ύποπτο, θα αναφέρεται στους υπεύθυνους αξιωματικούς ώστε αυτοί με την σειρά τους, να εντοπίζουν τους ύποπτους χρήστες και να τους διώκουν!

Μόνο για την παρακολούθηση του Twitter, η Scotland Yard ξοδεύει 1.7 εκ λίρες ετησίως και 5 ντετέκτιβ!

Οι Βρετανικές οργανώσεις για τις κοινωνικές ελευθερίες εκφράζουν την σφοδρή αντίδραση τους στην νέα αυτή μονάδα, ισχυριζόμενοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, να σταματήσουν να δημοσιοποιούν τις απόψεις του λόγο του φόβου σύλληψης τους!

Μάλιστα ο ηγέτης των Δημοκρατικών Tim Farron σχετικά με το θέμα ήλωσε: «Θέλουμε περισσότερη αστυνομία στους δρόμους και όχι στην σκέψη μας!»


Φυσικά ελάχιστα ΜΜΕ παγκόσμιας εμβέλειας αναμετάδωσαν την εν λόγο είδηση - Μόλις 4 (και αυτά Βρετανικά) απο τα περίπου 40 που υπάρχουν!


Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Πόσο προφητικό μπορεί να είναι ένα μυθιστόρημα που γράφτηκε το 1948

Όσοι το έχουν διαβάσει άλλωστε μπορούν να αναγνωρίσουν στην λογοτεχνική τους απόδοση λεπτομέρειες της ζωής που ζούμε 68 ολόκληρα χρόνια μετά. 

Τώρα, η τηλεοθόνη του μυθιστορήματος έχει πολλαπλασιαστεί στις οικείες των ανθρώπων, και που ξέρεις, ίσως το ματάκι της ενσωματωμένης κάμερας στην οθόνη του υπολογιστή σου να παρακολουθεί τις καθημερινές σου δραστηριότητες, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες στο δίκτυο εκείνων που λειτουργούν για να ολοκληρώσουν το σχέδιο που έχει δύο σημαντικές φάσεις: 

Πρώτον την Στέρηση της κυριολεκτικής Ελευθερίας του ατόμου, και δεύτερον, την πλήρη στέρηση της Πνευματικής ελευθερίας, κάτι που θα σημάνει και την πλήρη υποδούλωση του Ανθρώπινου είδους, την Αρχή του Μεταμοντέρνου Σκοταδισμού.

Οι κοινωνικές και πνευματικές προεκτάσεις του σχεδίου συνδέονται σχεδόν άρρηκτα. 

Και για να διαπιστώσεις το βαθύτερο πλαίσιο που θέλει το μυαλό σου πειθήνιο και δίχως δυνατότητα έμπνευσης, πνευματικής υπέρβασης, και εξέλιξης οποιασδήποτε εκδήλωσης μπορεί να σε πάει ένα βήμα κοντύτερα σε μία ανώτερη πνευματικά κατάσταση, θα πρέπει να αναγνωρίσεις το κοινωνικό πλαίσιο του «σχεδίου» που συνοψίζεται στο τρίπτυχο που εισήγαγε ο Όργουελ στο διάσημο μυθιστόρημά του: 
«Ο πολεμος ειναι ειρηνη | η ελευθερια ειναι σκλαβια | η αγνοια ειναι δυναμη.»
Μέσα σε αυτές τις τρεις φράσεις κρύβονται όλες οι κινήσεις που πραγματοποιούνται σε πλήρη έκταση τον τελευταίο καιρό!

Επιμέλεια/Μετάφραση: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top