Select Menu


Το ό,τι οι πολιτικοί μας μάς φέσωσαν αγρίως και χρωστάμε τα μαλλιά της κεφαλής μας είναι γεγονός.

Το ό,τι οι δανειστές λένε θέλουμε πίσω τα λεφτά μας και κόφτε το λαιμό σας να μας τα επιστρέψετε είναι επίσης γεγονός.

Το να βγαίνεις όμως ξεδιάντροπα κ. Κατρούγκαλε ημιξυρισμένος και το μαντιλάκι στο τσεπάκι και να θέλεις να μας πείσεις πως κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με 384 ευρώ το μήνα δείχνει πως με περνάς για βλάκα.

Επίσης καθώς ισχυρίζεσαι μπορεί κάποιος με αυτά τα λεφτά να ζήσει άνετα, ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας και του θράσους. Σα δεν ντρέπεσαι !!!

Όταν τό παιζες Αριστερός και στην αντιπολίτευση, τα είχες βάλει με την πλουτοκρατία. Ζητούσες συνεχώς αυξήσεις και τώρα που εξαπάτησες και εσύ το λαό, έγινες κυβέρνηση και μάλιστα υπουργός, τις αυξήσεις και τις υποσχέσεις που έδινες αβέρτα τις έφαγε η μαρμάγκα.

Ο κόσμος δούλεψε όλα του τα χρόνια, ίδρωσε, μάτωσε, πλήρωνε τα ασφαλιστικά του ταμεία για να έχει ένα εισόδημα στα γεράματά του και εσύ του λες πως θα του δώσεις 384 ευρώ να ζήσει. Ούτε για φάρμακα, φως, νερό, θέρμανση και ενοίκιο δεν του φτάνουνε.

Άντε τώρα ο μέσος Έλληνας να ζήσει με 384 ευρώ ή έστω 600, να παντρευτεί να κάνει οικογένεια και να μεγαλώσει παιδιά. Ούτε για μπεϊμπιλίνο δε φτάνουνε.

Που πήγανε τα λεφτά ρέ; Ποιοί τα κλέψανε; Ποιοί τα φάγανε;

Πιάστους λοιπόν εσύ ο μεγαλοδικηγόρος, δίπλωσέ τους σε μια κόλλα χαρτί και στείλτους να σαπίζουνε παρέα με τους ποινικούς.

Αλλά ποιός θα πιάσει τους πολιτικούς που βάλανε το χέρι στο μπεζαχτά, αφού ο ένας κουκουλώνει τις πομπές του άλλου.

Φτιάξε λίγο το μαντιλάκι στο τσεπάκι σου γιατί στράβωσε. Βάλτο ποιό δεξιά.

Τώρα τι φαγούρα έπιασε τον κόσμο και τάχει βάλει με την κυβέρνηση για το πόσα κανάλια θα πάρουν άδεια λειτουργίας; Τι με κόφτει εμένα, μήπως θα γίνω μέτοχος σε κανένα από δαύτα; Για να δίνουνε τόσα εκατομμύρια για μια άδεια, πα να πει πως δεν περιμένουν να βγάλουν λεφτά μέσα σ' αυτή την κρίση, αλλά να τα χρησιμοποιήσουν ως μοχλό πίεσης και προπαγάνδας όπως κάνανε μέχρι τώρα όλα αυτά τα χρόνια.

Θα μου πείτε και που λειτουργούσαν τι προσφέρανε; Προπαγάνδα υπέρ των συμφερόντων τους, τούρκικες σειρές να κάνουν τις γυναίκες χανούμισσες με τα σαλβάρια που αντέγραφαν από τις γυναίκες που παίζανε στη σειρά "Σουλεϊμάν" και άπειρα θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων που πληρώνουμε εσύ κι' εγώ κορόιδο.

Η αντιπολίτευση όμως γιατί λύσσαξε με τον διαγωνισμό; Μη μου πούν πως νοιάζονται για την δικαιοσύνη, τον πλουραλισμό και την Δημοκρατία γιατί θα γίνουν ακόμα ποιό γραφικοί μέχρι γελοιοποιήσεως.

Σε λίγες μέρες θα ανέβει ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη επ' ευκαιρία της ΔΕΘ θα δώσει καινούργιες υποσχέσεις και θα πει πως δε φταίει αυτός για την κατάντια μας, αλλά όλοι οι προηγούμενοι, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Θα ανέβει και Μητσοτάκης και θα πει πως για όλα φταίει ο Τσίπρας.

Το ΠΑΣΟΚ θα το προσπεράσει χωρίς να το αναφέρει. Συνεταιράκι βλέπετε.

Θα ανέβει επίσης η Φώφη και θα πεί, πως επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ όλα έγιναν ειδυλλιακά και πως ο κόσμος έφαγε με χρυσά κουτάλια. Για όλα φταίει μόνο ο Τσίπρας και ο Καμμένος. Θα της διαφύγει βεβαίως βεβαίως να πει πως τώρα πληρώνουμε τον αβάσταχτο λογαριασμό που αυτοί μας φεσώσανε.

Αμ τι θα έμενε πίσω ο Κουτσούμπας; Απάνω κι' αυτός να λάβει μέρος στην μεγάλη φιέστα των εντυπώσεων και θα εξαγγείλει το σιτεμένο μανιφέστο πως για όλα φταίει η πλουτοκρατία και οι βιομήχανοι που πίνουν το αίμα του λαού.

Δε θα παραλείψει να ανέβει στη ΔΕΘ και ο έτερος των αρχηγών ο κύριος Λεβέντης με το όνομα. Θα πει πως για όλα φταίνε όλοι, θα τους καταραστεί τον καρκίνο να βγάλουνε και θα καταλήξει ζητώντας μια οικουμενική.

Ζήτωωωω....

Κατά τα άλλα εδώ στην Αθήνα θα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις συμπαράστασης υπέρ των Αφγανών, Πακιστάνων, Μπαγκλαντέζων και άμα συναντήσουν στο δρόμο τους κανένα αρχηγό των σωμάτων ασφαλείας, να τον κάνουν μαύρο στο ξύλο όπως το χρώμα αυτών που διαδηλώνουν υπέρ τους.

Τώρα λέω εγώ άν, λέω αν, η αστυνομία πιάσει κανένα από δαύτους με το σακίδιο στην πλάτη γεμάτο με βόμβες μολότοφ και τον παραπέμψει σε δίκη, τότε σύσσωμες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα σπεύδουν για συμπαράσταση. Μπροστάρης μάρτυρας υπεράσπισης ο κύριος Κυρίτσης να αγωνιστεί για τις ελευθερίες του ατόμου, την ειρήνη που υπάρχει σε ολόκληρο τον πλανήτη, με απόδειξη τις αψίδες θριάμβου που φτιάχνουν στη Συρία με τα κομμένα κεφάλια καρφωμένα στα κάγκελα.

Κατά τα άλλα ο εισαγγελέας που είναι εντεταλμένος για την διαφύλαξη του αντιρατσιστικού νόμου, παραπέμπει τον Μητροπολίτη Χίου σε δίκη, γιατί είπε τους λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν λαθρομετανάστες και όχι πρόσφυγες.

"Το μυρμήγκι όταν θέλει να χαθεί βγάζει φτερά."

Γκέκε;

Θεόφιλος Αιγινήτης
ζωγράφος, συγγραφέας. 
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top