Select Menu


Τα «ψιλά γράμματα» του νέου αναπτυξιακού νόμου προβλέπουν έσοδα από τον φόρο επί των ακινήτων (που θα τον αντικαθιστούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το αργότερο μέχρι του χρόνου) μέχρι το 2031!

Όπως γράφει το newmoney.gr, η κυβέρνηση «κάνει γαργάρα» τις όποιες προεκλογικές εξαγγελίες για κατάργηση του «άδικου» φόρου, του περιβόητου πλέον ΕΝΦΙΑ και αντί της άρσης του μέσα στην επόμενη χρονιά, ή έστω της αντικατάστασής του με κάποιον άλλο φόρο ή τέλος, προχωρά ακάθεκτη στην παγίωσή του και μάλιστα σε ορίζοντα άνω της 15ετίας!

Για του λόγου το αληθές, στην ανάλυση των πιθανών πηγών εσόδων από τον νέο αναπτυξιακό ρητά προβλέπεται πως από τις άμεσες ξένες επενδύσεις θα δημιουργηθούν φορολογικά έσοδα τα οποία θα αγγίξουν τα 301,2 εκατ. ευρώ (από τον άμεσο φόρο εισοδήματος), τα 572,5 εκατ. ευρώ από τον ΦΠΑ, από τις Ασφαλιστικές Εισφορές θα προκύψουν έσοδα έως 522,1 εκατ. ευρώ και 54,4 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος διατηρείται τουλάχιστον έως το 2031!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top