Select Menu


Στη σύλληψη του πρώην προέδρου του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη και της συζύγου του προχώρησε η αστυνομία, μετά από ένταλμα εις βάρος τους από τον ανακριτή διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Σύμφωνα με το Κουτί της Πανδώρας, το ένταλμα εκδόθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα τη Δευτέρα από την εισαγγελία διαφθοράς, για υπόθεση κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος) που οι αρχές ερευνούν τα τελευταία τρία χρόνια.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία υπόθεση "μίζας" ύψους 3,2 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που φέρεται να εισέπραξε ο Α. Μαρτίνης από γερμανική εταιρεία για προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού υλικού, ώστε να εξασφαλίσει την προμήθεια αυτή. Μάλιστα, από τη "μίζα" αυτή φέρεται να αποκτήθηκε το κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν που στεγάζει τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Την έρευνα σε βάρος του ζεύγους είχε ξεκινήσει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου πριν από ενάμιση χρόνο, ενώ σύμφωνα με το πόρισμα των ερευνών που διεξήγαγαν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, ο κ. Μαρτίνης φέρεται να εξαπάτησε το 1998 τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου προκειμένου να προτιμηθεί η εταιρεία Hospitalia International με υπερκοστολογημένη σύμβαση (ύψους 12 δισεκατομμυρίων δραχμών, ή 36 εκατ. ευρώ περίπου σήμερα), το πλεονάζον ποσό της οποίας ήταν η «μίζα» προς τον Ανδρέα Μαρτίνη.

Ο Ανδρέας και η Γεωργία Μαρτίνη οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης στον Εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

Προσερχόμενος στον Εισαγγελέα και μετά από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις κατηγορίες που του έχουν προσάψει, ο Ανδρέας Μαρτίνης δήλωσε πως είναι συνηθισμένος.

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών του Ερρίκος Ντυνάν ύψους 1.536.814,64 ευρώ προς το ΙΚΑ.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρονται τα εξής:
"Συνελήφθησαν χθες (16-03- 2016), σε περιοχή της Αττικής, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, 75χρονος ημεδαπός και η 67χρονη σύζυγος του, με εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Διαφθοράς του Πρωτοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτη σε συνδυασμό με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και μη και κατ’ εξακολούθηση. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών".

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top