Select Menu


Το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ του Paul Mason και της Θεόπης Σκαρλάτου.

Tο ντοκιμαντέρ εξιστορεί την "ιστορία του πως η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέστρεψε την πρώτη ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση της σύγχρονης ιστορίας".

Τα πλάνα καταγράφουν το πώς κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο της διαπραγμάτευσης, και το πώς φτάσαμε στον "έντιμο συμβιβασμό". Στα τέσσερα επεισόδια περιλαμβάνονται συνεντεύξεις του Αλέξη Τσίπρα, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Γιάνη Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η έκφραση This Is a Coup (Αυτό είναι πραξικόπημα) έγινε παγκόσμιο σύνθημα για τη στάση των Βρυξελλών προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό και το twitter πήρε φωτιά. Το #thisisacoup έγινε το Νο.1 hashtag παγκοσμίως.

Ο Paul Mason σημειώνει: "Οι Έλληνες πίστεψαν πως θα μπορούσαν να νικήσουν τη λιτότητα ψηφίζοντας εναντίον της. Η Ευρώπη τους έδωσε μια επιλογή: Συμβιβαστείτε ή θα καταστρέψουμε την οικονομία σας".


Η σειρά έγινε από την Kallithea Films, με τη χρηματοδότηση του Bertha Foundation και την συμπαραγωγή των BRITDOC και Roast Beef Productions του Λονδίνου. Θα κυκλοφορήσει ως μέρος του Field of Vision, από τους Laura Poitras, AJ Schnack & Charlotte Cook σε συνεργασία με το The Intercept/First Look Media. Εν μέρει χρηματοδοτήθηκε από το κοινό (crowdfunded) μέσω του Indiegogo.

Το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ μπορείτε να το δείτε εδώ
Το τρίτο μέρος του ντοκιμαντέρ μπορείτε να το δείτε εδώ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top