Select Menu


Στα χαρτιά έχει μείνει η υπόσχεση της γερμανικής εταιρείας για κατασκευή νέου εργοστασίου αξίας 60 εκατ. ευρώ το οποίο θα δημιουργούσε 700 θέσεις εργασίες!

Στοιχεία για την πορεία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της Siemens έναντι του Ελληνικού Δημοσίου που απορρέουν από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπογράφηκε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου για τα «μαύρα» ταμεία του γερμανικού κολοσσού κατέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Από την απάντηση σε σχετικό ερώτημα που είχαν καταθέσει 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει οι περισσότερες από τις συμβατικές υποχρεώσεις υλοποιούνται σε ικανοποιητικό βαθμό ωστόσο προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι η επένδυση ύους 100 εκατ. ευρώ έγινε μέσω ανακεφαλαιοποίησης!

Εκτός αυτού η υπόσχεση για κατασκευή νέου εργοστασίου αξίας 60 εκατ. ευρώ το οποίο θα δημιουργούσε 700 θέσεις εργασίες βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά καθώς όπως σημειώνεται «η Επιτροπή Εποπτείας αναμένει την υποβολή σχεδίου επενδυτικής πρότασης, το οποίο επεξεργάζεται η αρμόδια Επιτροπή Επενδύσεων (κοινή ομάδα εργασίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens)…».

Τέλος, αίσθηση δημιουργεί το γεγονός ότι η εταιρία που – όπως έχει αποκαλυφθεί – στο παρελθόν χρησιμοποιούσε μηχανισμούς διαφθοράς, σήμερα θα προμηθεύσει ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα 4 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο Γραφείο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ενώ ποσό θα δοθεί για την υποστήριξη των δράσεων του Εθνικού Συντόνιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Παράνομος και με την βούλα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός!

Από το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αποδεικνύεται πως η Siemens (Ξυνής – Sikellis) υπέγραψε αμέσως αυτόν τον συμβιβασμό στις 7 Μαρτίου 2012 (ενεκρίθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Siemens AG στις 29/2/2012 και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Siemens ΑΕ στις 2/3/2012) που ήταν σε όφελός της σε σχέση με το ποσό της απόφασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, το Ελληνικό Δημόσιο όμως δεν τον υπέγραφε!


Τι ακριβώς φοβούνταν οι προκάτοχοι του Στουρνάρα, Ζανιάς και Σαχινίδης, αλλά και ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας και δεν υπέγραφαν;

Γιατί υπέγραψαν μετά από πέντε μήνες, (22 Αυγούστου 2012) και μάλιστα δυο μέρες πριν την επίσημη συνάντηση στο Βερολίνο του Α.Σαμαρά με τη Μέρκελ, παραβιάζοντας τον όρο του εξωδικαστικού συμβιβασμού ο οποίος όριζε πως εντός 45 ημερών, όφειλαν τα αντισυμβαλλόμενα μέρη να τον υπογράψουν;

Γιατί έτσι ξαφνικά και με το έτσι θέλω, η απόφαση της αποζημίωσης προς τον Ελληνικό λαό των 2 δις της ομόφωνης απόφασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, μετατράπηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά σε αποζημίωση περί των 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους σε μετρητά;

Ερωτήματα προφανώς ρητορικά, που η αντιπολίτευση όμως δεν τολμά να θέσει....

www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top