Select Menu


Εκτός ελέγχου βρίσκεται πλέον η κατάσταση στο κυβερνητικό επιτελείο καθώς μετά τη χθεσινή εμπλοκή με την αυτόκλητη παρουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη στη σύσκεψη με την τρόικα και τις αντιδράσεις του Γκίκα Χαρδούβελη, σήμερα ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε κλινήρης και απείχε.

Τον υπουργό υποκατέστησαν οι δυο σύμβουλοι του πρωθυπουργού κκ Λαζαρίδης και Παπασταύρου, καθιστώντας σαφές τόσο προς την τρόικα όσο και στο εσωτερικό ότι η κατάσταση βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού και πως ο Γκίκας Χαρδούβελης βρίσκεται οριστικά εκτός μάχης,

Του Χρήστου Φράγκου

Οι εξελίξεις και οι επιλογές του Αντώνη Σαμαρά πλήττουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης τόσο απέναντι στην τρόικα όσο και στα διεθνή φόρα. Το ζήτημα είχε τεθεί και στο Μιλάνο στο περιθώριο του άτυπου Eurogroup, καθώς το σκηνικό «καπελώματος» του Γκίκα Χαρδούβελη είχε προκαλέσει αίσθηση στο Παρίσι.

Αν και ο Βαγγέλης Βενιζέλος καταβάλει προσπάθειες εκτόνωσης της κατάστασης εν τούτοις κάτι τέτοιο θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, με πιθανότερο σενάριο ο υπουργός να τεθεί σε... "καραντίνα" μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και να αποχωρήσει αμέσως μετά.

Όπως αποκαλύπτουν στο sofokleousin.gr πηγές με γνώση των καταστάσεων ο υπουργός Οικονομικών έχει θέσει την παραίτησή του στη διάθεσή του πρωθυπουργού μετά την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να συνομιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο για την εκτόνωση της χθεσινής κρίσης.

Ετσι ο Γκίκας Χαρδούβελης μπαίνει σε καραντίνα μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενώ αναμένεται να ακυρώσει και την παρουσία του στη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον. Συνεπώς τη διαχείριση της κατάστασης αναλαμβάνει πλέον προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς είτε ως πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών είτε μέσω των κκ Λαζαρίδη και Παπασταύρου.

Όπερ σημαίνει ότι το άτυπο διευθυντήριο που λειτουργούσε στο Μέγαρο Μαξίμου βγαίνει στο προσκήνιο και μετεγκαθίσταται στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι εξελίξεις δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα εντείνοντας τα σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης και επαναφέροντας το ενδεχόμενος πρόωρων εκλογών, χωρίς όμως να αποκλείεται και η τεχνιτή κλιμάκωση..

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top