Select Menu


Είμαι άνεργη εδώ και 16 μήνες όπως όλοι. Είναι τραγικό ότι πήγα να κάνω φορολογική δήλωση και μου βγήκε ένας φόρος 4.191,00€!

Αυτό γιατί έκανα το λάθος να δουλέψω για το έτος 2013 ένα μήνα με σύμβαση εξωτερικού συνεργάτη και μου έκοψαν απόδειξη δαπανών με παρακράτηση 20% .Το έσοδο μου ήταν 430,00€. Δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και ποτέ δεν έχω κάνει έναρξη .

Και όχι, δεν έχει γίνει λάθος αυτός είναι ο φόρος για έναν άνεργο φέτος...

Δήλωσα ένα σπίτι 85 τ.μ. ένα αυτοκίνητο 998 κυβικά και εισόδημα 430,00€. Πάει λοιπόν και με φορολογεί πάνω στα τεκμήρια με 26%, συν 55% προκαταβολή φόρου και χωρίς το δικαίωμα να προσθέσω τις αποδείξεις για να μειωθεί ο φόρος μου. Με φορολογούν όπως έναν ελεύθερο επαγγελματία...

Και το τραγικό είναι ότι έναν ελεύθερο επαγγελματία τον αφήνει το σύστημα αν έχει μία σύμβαση με ένα εργοδότη ή αν έχει απόδειξη δαπανών μέχρι τρεις εργοδότες να πάει ως μισθωτός, δηλαδή με 22% και τις αποδείξεις του .

Εμένα όχι, γιατί δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας...

Αν δεν είχα κάνει αυτή τη σύμβαση ο φόρος μου θα ήταν 530,00€.

Αυτά.

26% , 42 χρ. , Αττική

imerologioanergou.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top