Select Menu


«Η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου θα καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», είχε αναφέρει σε ομιλία του στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε μια απο τις αλησμόνητες κόντρες του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, για τα οικονομικά της χώρας.

Στο άκουσμα αυτής της είδησης, οι επικριτές του θα μιλήσουν για την «κατάρα» του πρώην πρωθυπουργού, καθώς τα λόγια του συχνά πιάνουν τόπο. Αλλοι, φιλικά διακείμενοι, θα το εκλάβουν ως «προφητεία» του Μητσοτάκη, καθώς πιστεύουν ότι ο ίδιος αδικήθηκε απο την ιστορία και δεν πρόλαβε να νοικοκυρέψει τη χώρα. Φυσικά, η προφητεία αυτή δεν είναι πλήρης, καθώς στο ΔΝΤ μας οδήγησε τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο γιός του Ανδρέα, ενώ και ο δικός του γιός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έγινε υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, και είναι ένας απο τους βασικούς συνομιλητές των δανειστών μας. Η πολιτική ιστορία στην Ελλάδα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει να ανατρέχουμε συχνότερα σ” αυτήν.

Το σίγουρο είναι ότι δεν υπήρξαν ανυποψίαστοι κυβερνήτες. Ηξεραν, έβλεπαν, ανέβαλαν. Μερικοί ψιθύρισαν, αλλά δεν ακούστηκαν. Επίτηδες μίλαγαν χαμηλόφωνα.

Και οι αλήθειες τους ακούγονταν μόνο όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Γιατί όταν κυβερνούσαν, είχαν υποχρεώσεις απέναντι στην εκλογική «πελατεία», η οποία τελικά άρπαξε όλο τον χρόνο και το χρήμα απο τη δική μας δεκαετία.

Είναι στιγμές, που το δημοσιογραφικό αρχείο έχει δύναμη και ηλεκτρισμό. Αυτή η ηλεκτροπληξία με χτύπησε και έμεινα για ώρα μουδιασμένος.

Θα επανέλθω και με «προφητικό» βίντεοτου Ανδρέα Παπανδρέου. Δυστυχώς όμως, αργήσαμε να μάθουμε, ότι οι πρωθυπουργοί μας είχαν το «χάρισμα» να βλέπουν τόσο μπροστά…

Χρίστος Βασιλόπουλος

Ακούστε εδώ τον Μητσοτάκη στη Βουλή το 1994, δυναμώστε την ένταση του ήχου και μοιραστείτε το.


mixanitouxronou.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top