Select Menu

Να λοιπόν που είχαμε δίκιο όσοι γράφαμε για το θέμα της Στρογγύλης (βλέπε άρθρο μας: «Απίστευτο σκάνδαλο: Μίκρυναν την Ελληνική ΑΟΖ από Καστελόριζο προς Κύπρο!») και τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα είχε στο θέμα της ΑΟΖ.

Μάλιστα το θέμα που αναδείξαμε στον «Λόγιο Ερμή» έφτασε και στην βουλή με την μορφή ερώτησης απο τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο χωρίς να λάβουμε κάποια απάντηση.

Έτσι λοιπόν μετά απο απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και γνωρίζοντας άριστα το θέμα λόγω θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο ο χαρακτηρισμός της Στρογγύλης ως αρχαιολογικού χώρου απορρίφθηκε.

Η συγκεκριμένη απόφαση μάλιστα επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως “ασπίδα” για το νησί στο οποίο υπάρχει μία μικρή στρατιωτική δύναμη. Η οποία αν επικυρωνόταν η συγκεκριμένη γνωμοδότηση θα έπρεπε να αποχωρήσει! Και αυτό θα ήταν μέγα λάθος, γιατί η Στρογγύλη θα έμενε ακατοίκητη.

Η ζημιά θα ήταν τεραστίων διαστάσεων αφού αν ...σβήναμε τη Στρογγύλη από το χάρτη της ΑΟΖ δεν θα μπορούσαμε να “ενωθούμε” με την ΑΟΖ της Κύπρου.

Η γκάφα ευτυχώς έγινε αντιληπτή μετά απο το σάλο που ξέσπασε και η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, δεν προχώρησε παραπέρα με τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο να μην υπογράφει.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top