Select Menu


Όταν ρωτήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος πως κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο, απάντησε με ειρωνική απλότητα, πως αυτό ήταν εύκολο να επιτευχθεί «με θέληση, με παραμύθια και με την τέχνη της εξαπάτησης»…
«Βουλή και μύθοισι και ηπεροπηΐδι τέχνη.»
Μέγας Αλέξανδρος

Γράφει η Ευαγγελία Τυμπλαλέξη.

Τρανώνει η Τεχνολογία, χάνει την πυξίδα της η επικοινωνία στις σκουληκότρυπες των διαδικτυακών μέσων επικοινωνίας. Και παρ’ όλο που τα παράθυρα ανοιχτά στέκουν προς τον Κόσμο, τα μεγεθυμένα προβλήματα συρρικνώνονται υπό τη διάθλαση της οθόνης. Οι Διεθνείς Οργανισμοί ποιούν την νήσσαν μέσω ευχολογίων κι η σύγχυση βασιλεύει, αφού ασφάλεια κι εμπιστοσύνη εκλείπει.

Κρατική κακοδιοίκηση-το «κατεστημένο» των θρησκειών-Ιμπεριαλισμός-Σκοτεινές Δυνάμεις και ων ουκ έστιν αριθμός των αδιόρατα καμουφλαρισμένων πλοκαμιών. Η διαίσθηση κι η υποψία συνδαυλίζουν για επικείμενες παραφθορές, για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, όρος που εισάγει ο Πλανητάρχης Μπους τον Σεπτέμβριο του 1990.

Καταζητείται…

«Αυτή η δικαιοσύνη, δηλώνω ότι, δεν είναι δικιά μου. Εγώ βεβαίως δεν θα παραδοθώ ποτέ γιατί είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΗΣ και ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ μέλος της ιδιωτικής εταιρείας Ελληνικής Δημοκρατίας.»

Δηλώνει με έπαρση και καμάρι ο Αρτέμης Σώρρας, μετά την δικαστική απόφαση εις βάρος του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, η οποία προβλέπει ποινή κάθειρξης οχτώ ετών χωρίς αναστολή. Κατηγορείται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος κι έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα συλλήψεώς του, τη στιγμή που ο ίδιος καταζητείται από τις αρχές.

Πριν περίπου πέντε έτη ξεπήδησε ο Αρτέμης Σώρρας μετά Γεωργίου Λαμπράκη, να διατείνονται πως έχουν καταθέσει 600 δις. δολάρια σε λογαριασμό καναδικής τράπεζας υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, τα αποδεικτικά έγραφα είχαν ήδη πάρει τον δρόμο προς το Υπουργείο Οικονομικών. Ακολούθησε πανδαιμόνιο δηλώσεων-κινητοποιήσεων, για να αποδειχτεί εν τέλη μία απάτη άνευ προηγουμένου. Μια καλοστημένη Οργάνωση ονόματι «End National Debt», η οποία διαχειριζόταν μη έγκυρα χρεόγραφα, κάτι που αναλύεται επαρκώς σε μελέτη του Κυρίου Γιαλτουρίδη, οικονομολόγος στο τμήμα του Τειρεσία στη Βοστώνη, ο οποίος κρούει των κώδωνα κινδύνου για την πλαστότητα. Ο κύριος Αργυρίου, ευφυής αναλυτής, είχε επίσης ήδη επισημάνει την απάτη που μαινόταν κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Εταιρείες…

«Είμαστε μια πολύ ισχυρή εταιρεία, πολύ ισχυρή χώρα. Σε λίγο καιρό θα είμαστε σε ένα επίπεδο που ίσως δεν ήμασταν ποτέ πριν».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Trump απ’ την άλλη μεριά του Ατλαντικού και εκ παραδρομής της γλώσσας, όπως ισχυρίζεται, άφησε βόμβα ανάλογου βεληνεκούς να αιωρείται στην ατμόσφαιρα.

Με μια σύντομη διαδικτυακή πλοήγηση, αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης να κολυμπά εν μέσω πολλών Εταιρειών, όρος ο οποίος έχει ενσωματωθεί στην ημερήσια διάταξη των κινήσεών του, είτε αν τον αφορά μεμονωμένα, είτε συλλογικά καθιστώντας τον εκούσιο ή ακούσιο μέλος.

Η λέξη εταιρεία προέρχεται απ’ τον όρο εταιρείος, και σημαίνει οικειότητα με συντεχνίτες, πράγμα που αποδεικνύει η διευκρινιστική επεξήγηση των διαφόρων εταιρειών.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) αποτελούν έναν Όμιλο Επιχειρήσεων, παρέχοντας σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές σε όλους, σε όλη τη χώρα.

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος (Hellenic Society of Child and Adolescent Psychiatry) είναι Επιστημονικό Ιατρικό σωματείο, ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1983, και αποτελεί το κατ’ εξοχήν σωματείο που αντιπροσωπεύει θεσμικά τους Έλληνες παιδοψυχιάτρους και στοχεύει στην προάσπιση και προαγωγή της παιδοψυχιατρικής ειδικότητας.

Η Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία είναι ο επίσημος φορέας των Ελλήνων Παιδοδοντιάτρων. Σκοπός της Εταιρείας είναι η προαγωγή της Παιδοδοντιατρικής στην Ελλάδα και διεθνώς, με επιστημονικό και κοινωνικό έργο.

Η Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής Α.Ε. ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2001 ως ο αποκλειστικός διανομέας του φυσικού αερίου για οικιακή και επαγγελματική χρήση στην γεωγραφική περιοχή της Αττικής.

Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1882. Σκοπός της, η συλλογή, διατήρηση και προβολή αντικειμένων και μαρτυριών που φωτίζουν την ιστορία του νεότερου Ελληνισμού. Είναι η ψυχή πίσω από τη λειτουργία του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Και ων ουκ έστιν αριθμός. Για να μην κουραζόμαστε άδικα αρκεί να εστιάσουμε στο γεγονός, πως η εκάστοτε εταιρεία αποβλέπει στην προαγωγή μιας συγκεκριμένης συντεχνίας, η οποία ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μάχεται για συγκεκριμένα συμφέροντα.

Τα μελανά της αισχύνης σημεία…

Η Παγκόσμια Μυστική Υπερκυβέρνηση έχει χτίσει την πυραμίδα της, στην κορυφή της οποίας διαμένουν οι «περιούσιοι σοφοί», επιφορτισμένοι κατά τη γνώμη τους με τη διοίκηση του σκάφους.

Τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» αποτελούν τα πρακτικά της Παγκοσμίου Συνεδριάσεως των Σιωνιστών, στη Βασιλεία της Ελβετίας το 1897, μέσα στα οποία καθίσταται σαφές πως η διακυβέρνηση δεν επιτυγχάνεται με ανυστερόβουλες ακαδημαϊκές συζητήσεις, αλλά με τη βία-τον δόλο-την υποκρισία. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται: «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Οι λαοί είναι πρόβατα και διοικούνται μόνο δια μέσω του τρόμου. Χρειάζονται να ποδηγετούνται από στιβαρό κι αδίστακτο χέρι».

Το 1949 εκδίδεται το βιβλίο-σταθμός στην πολιτική σκέψη του Τζορτζ Όργουελ «1984», το οποίο γράφεται εν έτει 1948 και προκύπτει απ’ τον αναριθμητισμό αυτής ακριβώς της ημερομηνίας. Ο ήρωας Γουίνστον Σμιθ προσπαθεί να επιβιώσει στο πλαίσιο ενός αποφώλια ρατσιστικού απολυταρχισμού, ο οποίος έχει υπό στενή παρακολούθηση τους πολίτες. Έργο εξαιρετικά προφητικό σχετικά με τον τραγικά μηχανιστικό σχεδιασμό της ζωής.

Εταιρεία ή Θρησκεία;

Είναι ένα ερώτημα που χρήζει απαντήσεως και μια προβληματική που χρήζει περεταίρω μελέτης. Ο άνθρωπος απ’ την εμφάνισή του στη Γη προέβη σε ενθρονισμούς των φυσικών κυρίως φαινομένων λόγω αδυναμίας ερμηνείας κι αντιμετώπισής τους. Η «θεοποίηση» αποτέλεσε το βασικό ωστόσο έρεισμα της αδίστακτης ποδηγέτησης και η «εταιρειοποίηση», μετεξέλιξη ή συμπόρευση της θεοποίησης, να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. Η Ανατολή είναι το λίκνο τόσο των περισσοτέρων θρησκειών όσο και των εταιρειών. Θρησκευτικά δόγματα αιρέσεις και παραθρησκευτικές οργανώσεις αναπτύσσουν ανέκαθεν έντονη προσηλυτιστική δραστηριότητα. Οι μεν μιλούν για αλλοίωση της γνήσιας κι αυθεντικής πίστης των δε, οι μεν εγείρουν θέμα απειλητικής αυτονόμησης της ανθρώπινης λογικής των δε.

Στο κάθε δόγμα συμφύρονται δύο κύκλοι, ένας εξωτερικός κι ένας εσωτερικός κι ως επί το πλείστον ο πρώτος δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στον δεύτερο, ίσως ούτε και την ίδια του την ύπαρξη, επειδή ο καθένας αποτελεί μια λέσχη κλειστή, που κατέχει γνώση κρυφή, η οποία δεν κοινοποιείται στην ευρεία ομήγυρη, κι αν ο εσωτερικός καλυφθεί εντέχνως από στρώματα τερηδόνας ούτε η οδοντομήλη δεν μπορεί να ξύσει την επίστρωση. Ο «εξωτερικός» κύκλος λοιπόν συνιστά την πληροφορία-γνώση, η οποία προορίζεται για ευρεία κατανάλωση, δες οι μύστες στα αρχικά στάδια της κατήχησης, και ο «εσωτερικός» κύκλος για τους λίγους εκλεκτούς, δες οι μύστες στα ανώτερα κλιμάκια. Επιπρόσθετα συμπλέκονται πολλάκις οι ερμηνείες σαν μύθοι κι έθιμα, ώστε να επιτείνεται η σύγχυση και οι πιστοί να νομίζουν πως το δόγμα, στο οποίο πιστεύουν είναι μια αδελφότητα και πράττει αγαθοεργίες. Συνακόλουθα υποτάσσονται σε μιαν αόρατη «αλήθεια», της οποίας τη δάδα ποιος μεταφέρει παραμένει άγνωστο. Σαν πρακτική συναντάται από τα αρχαία χρόνια, όπου οι λόγιοι δένονταν μεταξύ τους με «μυστικισμούς» σε αδελφότητες πλατειάς έκτασης. Οι αρχαίοι φιλόσοφοι δίδασκαν πως ότι η φυσική γέννηση είναι ένα τυχαίο συμβάν, επειδή οι άνθρωποι γεννιούνται σε διαφορετικές φυλές-εθνότητες-έδαφος. Τα δόγματα υποστηρίζουν ωστόσο πως υπάρχει και μια άλλη γέννηση, η οποία είναι συνέπεια προκαθορισμένης διδαχής.

Χριστιανισμός Ιλλουμινισμός Ισλαμισμός Ροδόσταυροι Ινδουισμός Γνωστικιστές Αθεϊστές Σατανιστές Ελευθεροτέκτονες Βουδιστές και ων ουκ έστιν αριθμός των θρησκειών-εταιρειών-φιλοσοφιών, οι οποίες στρέφουν πάντα την πυξίδα προς συγκεκριμένο στόχο: την επικυριαρχία στις ανθρωποθάλασσες.

Κοινωνία των Εθνών…

Εν έτει 1923, λίγο μετά τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ford ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Daily Mail πως «Δεν χρειαζόμαστε την Κοινωνία των Εθνών για να σταματήσει ο πόλεμος. Βάλτε κάτω από έλεγχο τους 50 πλέον πλουσίους Εβραίους Τραπεζίτες, που κατασκευάζουν πολέμους για δικό τους κέρδος και οι πόλεμοι θα σταματήσουν». Μια μικρή αναδρομή στην ιστορία μας πείθει. Ο απολυταρχικός κυβερνητισμός των Μοναρχικών Αυτοκρατοριών διακατέχεται από συσσώρευση πλούτου στα υψηλά στρώματα της ιεραρχίας.  

Η Γαλλική Επανάσταση πυροδοτείται από εστίες Ιλλουμινισμού και Μασονίας με σκοπό την αποτίναξη του ζυγού της ανισότητας για να αποδειχτεί ως παρόμοιος πολιτικαντισμός, αφού το άτομο δραπετεύει απ’ τις αλυσίδες της σκλαβιάς στο θείο απλώς για να προσδεθεί σε αυτά της μηχανής. 

 Οι ιδεολογίες του σοσιαλισμού και κομμουνισμού φέρνουν στο προσκήνιο νέα δεδομένα με πρώτο αυτό της κατάλυσης του δικαιώματος στην ιδιοκτησία. Η Ρωσική Επανάσταση επαμφοτερίζει τα δεινά της ανάμεσα σε μεσσιανισμούς θεόπεμπτους και δολώματα δια τον όχλον. Χιλιάδες νεκροί κατά την πυροδότηση, άφθονο αίμα στη Σιβηρία υπό το κινούν αίτιο του «Σταλινισμού». Κι ο Λένιν, μιαν ουτοπία που σάλπαρε για τ’ αλλού. Οι Παγκόσμιοι Πόλεμοι δεν συνδαυλίστηκαν παρά από καπιταλιστικά συμφέροντα κι οι διάφορες συνθήκες δεν υπεγράφησαν παρά προς όφελος των ηγετίδων Δυνάμεων.

Στο προκείμενο…

Οι πολίτες νόμιζαν πως η εκάστοτε Κυβέρνηση δανείζεται απ’ τον λαό της και τον μόχθο του μέσω των ομολογιών, πράγμα πρακτικά αδύνατον. Το μεγαλύτερο ποσοστό του εισερχόμενου χρήματος προέρχεται από κολοσσιαίες τραπεζικές εταιρείες, γνωστές ως Διεθνείς Τράπεζες. Άτοκα δάνεια ωστόσο δεν υφίστανται. Όπως το άτομο σαν ιδιώτης ή μικροεπιχείρηση οφείλει να υποθηκεύσει ακίνητη εχέγγυα πρόσοδο, ώστε ο δανειστής να είναι βέβαιος για την επιστροφή του χρήματος, αναλόγως και το Κράτος εκχωρεί μέρος ή το σύνολον των κυριαρχικών του δικαιωμάτων επί της δημόσιας περιουσίας. Και ο «εμφύλιος» των χωρών, επειδή περί εμφυλίου πρόκειται, αφού εκπρόσωποι του ίδιου είδους αντιπολεμούν το ένα το άλλο, εκκινεί από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά παγιώνεται υπό νέα μέτρα και σταθμά τον 18ο αιώνα με στις ταχυδακτυλουργίες του Μέϋρ Ρότσιλντ, απόγονο του οποίου συνάντησε προσφάτως κι ο «δικός μας» Τσίπρας. Ο Ρότσιλντ «διέσπειρε» τους πέντε γιους του στα κομβικά σημεία του πλανήτη μετά τη Γαλλική Επανάσταση, Φρανκφούρτη-Λονδίνο-Βιέννη-Παρίσι-Νάπολη, περιβεβλημένους με τον μανδύα του τραπεζίτη, οι οποίοι με την τακτική της τοκογλυφίας άρχισαν να χρηματοδοτούν κυβερνήσεις, προτρέποντάς τες να εμπλέκονται σε πολεμικές συρράξεις μεταξύ τους και καθιστώντας τες εν συνεχεία υποχείριά του.

Ο Σώρρας όσες κατηγορίες κι αν τον βαραίνουν, θα γλιτώσει όχι επειδή θα τον σώσει η «End National Debt» αλλά ενδεχομένως το μεγαλύτερο άρμα εταιρειών, στο οποίο προσδένεται η κάθε ανάλογη οργάνωση για τον απλό λόγο της επιρροής, που κατάφερε να ασκήσει επί μεγάλης πληθυσμιακής μερίδας. Σε καιρούς χαλεπούς πάντα αναζητείται «λαοπλάνος»…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top