Select Menu


Απέρριψε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την αίτηση του τέως υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου με την οποία ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών με την οποία καταδικάστηκαν για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008 σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή ανατολή.

Σύμφωνα με το presspublica οι αρεοπαγίτες, δέχθηκαν την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου, έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κ.λπ., και για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κ.λπ.).

Η δικαστική έρευνα για το περιεχόμενο των δηλώσεων πόθεν έσχες ξεκίνησε όταν από τη «λίστα Λαγκάρντ» εντοπίστηκε λογαριασμός της Σταυρούλα Κουράκου στην Τράπεζα HSBC με ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.







Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top