Select Menu


Έτσι απλά επειδή κάποιες φορές έρχεται ένας τίτλος είδησης να μας χαστουκίσει δυνατά, να μας ξυπνήσει από οποιαδήποτε αυταπάτη ή φαντασία…

Ο τίτλος της Wall Street Journal λέει: «Βόμβα στα θεμέλια της Ε.Ε. ο ολλανδικός νόμος για τα δημοψηφίσματα».

Θα το δείτε στην ειδησεογραφία της ημέρας, αλλά δεν έχουν σημασία οι πολλές λεπτομέρειες:

Στην Ολλανδία, λοιπόν, ψηφίστηκε νόμος που λέει ότι αν μαζευτούν 300.000 υπογραφές, τότε υποχρεωτικά γίνεται δημοψήφισμα, για οποιονδήποτε νόμο!

Και αυτή είναι η βόμβα στα θεμέλια της Ε.Ε.!

Αλήθεια τώρα, κάθε λεπτομέρεια είναι σχεδόν αδιάφορη:

Η ουσία είναι ότι η δυνατότητα που παρέχεται στον λαό -τους Ολλανδούς εν προκειμένω)- να μαζεύονται υπογραφές και να τίθεται υπό την κρίση του οποιοσδήποτε oλλανδικός νόμος, μέσω δημοψηφίσματος, αποτελεί βόμβα, λέει, στα θεμέλια της Ε.Ε.

Μία είναι η απάντηση:

Έστω και κατ’ όνομα, στην Ευρώπη έχουμε ακόμα δημοκρατικά πολιτεύματα. Δεν έγινε ακόμα η Ε.Ε. Γαλαξιακή Αυτοκρατορία, τύπου Star Wars. Τουλάχιστον όχι ακόμα τυπικά – αν και έχουμε ήδη Darth Vader.

Αλλά φαίνεται ότι μόνο το τυπικό έχει μείνει.

Είμαστε κανονικά μία αυταρχική, κυνική γερμανοτραπεζική απολυταρχία.

Και αντιμετωπίζεται ως κάτι αδιανόητο η πιθανότητα να έχει λόγο ένας λαός – ακόμα και από τους προνομιούχους, με τις «καλές» οικονομίες και τη δύναμη στους διαδρόμους των Βρυξελλών- για τους νόμους της χώρας του.

Ευχαριστούμε που δεν μας αφήνετε να το ξεχνάμε.


Και παρακαλώ να ξαμοληθούν τα σκυλιά του πολέμου εναντίον των Ολλανδών που τόλμησαν να σκεφτούν ότι θα έχουν λόγο για οτιδήποτε.

Εδώ και πολλά χρόνια ανήκουν στο μπλοκ αυτών που καταφέρονται εναντίον των χωρών που είχαν/έχουν μνημόνιο και νόμιζαν οι αφελείς ότι για αυτούς οι κανόνες είναι αλλιώς.

Παρακαλώ να τους κεράσετε μία γερή δόση από το φαρμάκι που οι ίδιοι κερνάνε εδώ και χρόνια άλλους λαούς της Αυτοκρατορίας.

Δημοκρατία τέλος λέμε! Για όλους!

Και κάπου εδώ, όταν αρχίσει και παίρνει και αυτούς η μπάλα, αρχίζουν και ξεπροβάλλουν οι φασίστες ηγέτες και πάμε κατά διαόλου…

Η Ιστορία θλιβερά αλλά αναμενόμενα επαναλαμβάνεται.

Από τη σκουπιδοπνιγμένη Ζάκυνθο

ο Μαθηματικός

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top