Select Menu


Δύο ειδήσεις από μία χώρα δίχως μέλλον!...

Δικαστικοί, ὄπως …βουλευτές, η είδηση εδώ:

«Τους επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας».


Με τους βουλευτές εξισώνονται φορολογικά οι δικαστές σύμφωνα με πολυγραφημένη υπουργική εγκύκλιο (ΠΟΛ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. 

Συγκεκριμένα μάλιστα, με απόφαση της 20-9- 2016, επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων καθώς και στους συνταξιούχους δικαστικούς.

Στο σκεπτικό της ΠΟΛ αναφέρεται επίσης πως η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της ίσης φορολογικής μεταχειρίσεως των μισθών των δικαστικών με αυτούς των βουλευτών, οι οποίοι τυγχάνουνεκπτώσεως 25% στον φόρο εισοδήματός τους, καθώς επίσης και στις αποφάσεις του Μισθοδικείου, στο οποίο προσέφυγαν δικαστές και οι οποίες είναι αμετάκλητες και δεσμευτικές για την Διοίκηση.»

Συνταξιοῦχος πληρώθηκε σύνταξη 60 εὐρῶ καὶ καλεῖται νὰ ζήσῃ ἔναν μῆνα μὲ αὐτὰ τὰ χρήματα!!!


H είδηση εδώ:

«Όπως προκύπτει μετά την απόφαση του υπουργού και χωρίς καμμιά πρώτιστη ειδοποίηση ή προειδοποίηση για τους συνταξιούχους, κόβεται η επικουρική σύνταξη και αναδρομικά το κράτος εισπράττει τα ποσά της συντάξεως που πληρώθηκαν κατά τους προηγουμένους μήνες. Έτσι, η σύνταξη των 480 ευρώ, μετετράπη σε σύνταξη των 60 ευρώ.


Τώρα το αν ο συνταξιούχος έχει άλλους πόρους, μπορεί ή δεν μπορεί να ζήσει, θα πεθάνει ή δεν θα πεθάνει από την πείνα, αυτό προφανώς δεν ενδιαφέρει κάποιον...»

Θεοφανάκης Στέφανος

Eπιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top