Select Menu


Δεν έχω καμία αμφιβολία πως το ερώτημα που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα θα είναι γιατί δεν βγήκε η Ελλάδα από το ευρώ το 2010 που χρεοκόπησε.

Γράφει ο Πιτσιρίκος

Ακόμα κι αν αφήσει κάποιος κατά μέρος την τραγική εικόνα της Ελλάδας εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία, δεν μπορεί να μην προσέξει πως το ευρώ καταρρέει και είναι θέμα χρόνου η διάλυση της ευρωζώνης, με την Ιταλία μάλλον να είναι η πρώτη χώρα που θα αποχωρήσει οικειοθελώς.

Οπότε, γιατί έγιναν όλα αυτά;

Για να διασωθούν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες και να καταρρεύσει η Ελλάδα και να διαλυθεί η ελληνική κοινωνία;

Αν είναι αυτό, πρόκειται για εθνική προδοσία.

Και η εθνική προδοσία έχει ονόματα.

Η εθνική προδοσία έχει τα ονόματα των πρωθυπουργών και των πολιτικών που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και τα ονόματα των πρωθυπουργών και των πολιτικών που ψήφισαν τα Μνημόνια.

Η Ελλάδα έπρεπε -και μπορούσε- να έχει βγει από το ευρώ το 2010 πριν καταστραφεί εντελώς.

Η Ελλάδα δεν έπρεπε να είχε μπει στο ευρώ. Η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ με ψεύτικα στοιχεία.

Εφτά χρόνια δυστυχία, ανεργία, μετανάστευση, αυτοκτονίες, διχασμός και εξαθλίωση, επειδή οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν ξεπουλημένες και εύκολος στόχος εκβιασμού από αυτούς που τις είχαν εξαγοράσει.

Για να διασωθούν ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, μερικά πολιτικά τζάκια και η οικονομική ελίτ, χάθηκε η Ελλάδα.

Στη χώρα που το Σύνταγμά της έχει αντικατασταθεί από τα Μνημόνια, κάποιοι κάνουν σήμερα λόγο για χούντα.

Κάποιοι, εντελώς ζώα, επιμένουν -και κάποιοι τους πιστεύουν- πως είναι θέμα κομμάτων και πως θα έρθει η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη να σώσει την Ελλάδα από το ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ του Τσίπρα.

Για επιστροφή στην δραχμή, ούτε λόγος βέβαια.

Όλοι τους με το ευρώ.

Με το ευρώ που καταρρέει.

Γιατί Μένουμε Ευρώπη. Και η Ευρώπη είναι ένα νόμισμα. Τίποτε άλλο.

Πληθαίνουν οι φωνές στην Ελλάδα και-κυρίως- στο εξωτερικό πως το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν να είχε βγει από την ευρωζώνη.

Τώρα, η Ελλάδα θα επιστρέψει αναγκαστικά στην δραχμή με την χώρα διαλυμένη και ξεπουλημένη.

Το ερώτημα είναι αμείλικτο:

Γιατί η Ελλάδα δεν βγήκε από το ευρώ το 2010;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top