Select Menu



Οι Σιωνιστές τοκογλύφοι δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε χαμένα και όποιος βοηθάει... βοηθιέται! Άλλωστε κάπως πρέπει ν' ανταμειφθούν οι κόποι που κατέβαλαν όλοι τους για την οικονομική αφαίμαξη της Ευρώπης... Μετά την "πρόσληψη" Μπαρόζο στην Goldman Sachs, ήρθε τώρα η σειρά και για τον Jörg Asmussen, που πήρε κι αυτός τη θέση του στο club των βρικολάκων.

Αυτούς τους ανθρώπους των τοκογλύφων μας έπεισαν ότι τους εκλέξαμε εμείς αυθόρμητα για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα ημών των πολιτών. Αυτοί όμως δούλεψαν και συνεχίζουν να δουλεύουν για τα συμφέροντα των τοκογλύφων και φυσικά δεν υπάρχει κανένα δικαστήριο να ελέγξει τι ακριβώς έκαναν οι υπάλληλοι των τοκογλύφων όταν παρίσταναν τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού.

Για τον "φίλο" της χώρας και την ανοδική εξέλιξη της σταδιοδρομίας του στην "φίλοι των αδυνάτων" Lazzard, γράφει σήμερα το "μαχόμενο και αγωνιζόμενο για τα ελληνικά συμφέροντα" "EURO2day":


Ο Asmussen ως κεντρικός τραπεζίτης είχε συμπαρασταθεί στην Ελλάδα, και ήταν από τα πρώτα στελέχη των θεσμών που είχε συναντήσεις με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση. Θεωρείται φίλος της χώρας και θα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του χρέους.

Και επίσημα στην Lazard μετακινείται ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας και μέλος της ΕΚΤ, Jorg Asmussen.

Η κίνηση να αναλάβει επικεφαλής της Lazard στη Γερμανία ο κορυφαίος τραπεζίτης και πολιτικός ανακοινώθηκε στο Παρίσι και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Ο Asmussen ως κεντρικός τραπεζίτης είχε συμπαρασταθεί στην Ελλάδα, και ήταν από τα πρώτα στελέχη των θεσμών που είχε συναντήσεις με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση.

Θεωρείται στους ευρωπαϊκούς κύκλους φίλος της Ελλάδας και εκτιμάται ότι θα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά και γενικότερα τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Η Lazard, υπό τους John Kynigopoulos και Matthieu Pigasse (επικεφαλής ομάδας κρατικών συμβουλών και CEO, κορυφαίο στέλεχος του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας και συνιδιοκτήτης της Le Monde μεταξύ άλλων) έχει ήδη διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, είτε με την παροχή υπηρεσιών στην κυβέρνηση, είτε με την στήριξη ξένων επενδυτών για επενδύσεις στην Ελλάδα (είναι ο σύμβουλος της Cosco για την επένδυση στον ΟΛΠ ΟΛΠ +0,97%, της Fraport στην εξαγορά των περιφερειακών αεροδρομίων και της καναδικής PSP στο Ελ.Βενιζέλος ).

Η Lazard παραμένει η μεγαλύτερη ανεξάρτητη επενδυτική τράπεζα στον κόσμο, ενώ αν κα δεν είναι γνωστή για τον τομέα διαχείρισης κεφαλαίων, από το 1970 και εντελώς ανεξάρτητα από το τμήμα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, με περιουσία υπό διαχείριση που υπερβαίνει τα 200 δισ. δολάρια.

Σύμβουλος των... αδυνάτων

Στο τομέα της παροχής υπηρεσιών σε κράτη και κυβερνήσεις, η Lazard τείνει να κινείται στην πλευρά του «αδυνάτου». Οι κυβερνήσεις της Αργεντινής αλλά και της Βενεζουέλα εμπιστεύτηκαν τις υπηρεσίες της.

Η διαφορά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της είναι η εταιρεία δεν δανείζει στους πελάτες της, ούτε παρέχει υπηρεσίες έκδοσης μετοχών και ομολόγων.

Τις υπηρεσίες της Lazard έχουν χρησιμοποιήσει κυβερνήσεις όπως της Μ. Βρετανίας, Γαλλίας, Σουηδίας, Βελγίου, Ιταλίας, ΗΠΑ, Ομάν, Γκαμπόν, Αυστραλίας, Ν. Ζηλανδίας, και φυσικά η Ουκρανία και η Ελλάδα με τις αναδιαρθρώσεις των χρεών τους.

Στην Ουκρανία τον τελευταίο χρόνο πέτυχε την αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους, με μια ιδιαίτερα συνθετη συναλλαγή που περιελάμβανε και διαγραφή (haircut).

Στον ιδιωτικό τομέα η εταιρία έχει ολοκληρώσει πλήθος εξαγορών και συγχωνεύσεων μεταξύ των οποίων:
  • Τη γιγαντιαία συγχώνευση στον τομέα της ενέργειας μεταξύ Gaz de France και Suez ύψους 122 δισ. δολ. 
  • Την εξαγορά της EMC από την DELL ύψους 167 δισ. δολαρίων στον τομέα της πληροφορικής
  • Την εξαγορά της DIRECTV από την AT&T (τηλεπικοινωνίες) ύψους $ 67 δισ.
  • Τη συγχώνευση των γιγάντων της μεταλλουργίας XSTRATA και Glencore ύψους $ 72 δισ.
  • Την εξαγορά μεριδίου της Heinz από την Berkshire Hathaway του Warren Buffet και 3G Capital,ϋψους $ 28 δισ.
  • Την εξαγορά από τη Volkswagen της Porsche
Σ.Σ.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top