Select Menu


Αν σ' ένα μικρό νησί όπως η Σύμη μετά από 7 χρόνια μνημόνια υπάρχουν7+μία μ@λάκες να βαρούν παλαμάκια και να σπάνε πιάτα για τον Μεγάλο Ηλίθιο, μπορούμε να φανταστούμε πόσοι υπάρχουν κατ' αναλογία σε όλη την χώρα.

Θα πείτε "εντάξει καλοκαίρι έξω καρδιά είναι, μεγαλόκαρδος λαός είμαστε, ας τιμήσουμε τον "ξένιο Δία ". Καλά. Θα μπορούσαμε όμως τουλάχιστον να του σπάμε τα πιάτα στο κεφάλι.

Κι ακόμη πόσοι ανάλογα, θα βαρούσαν παλαμάκια στο Δρακουλίνι, στον τσικ-λεβέντη απ' την Καλαμάτα, στον Μπένι, στον χωρίς Τσίπα και σ' όλους αυτούς που κανονικά δεν θάπρεπε να μπορούν να ξεμυτίσουν απ' το σπίτι τους.

Κι εντάξει. Ας πούμε πως σεβόμαστε την πατροπαράδοτη φιλοξενία.

Αν κάνουμε όμως έτσι για τα δουλάκια, τα τσικό της Παγκοσμιοποίησης, τί θα πρέπει να κάνουμε αν έρθουν κανας Σόϊμπλε, κανας Νταϊσελκάπως, κανας Ντράγκι, κι όλο εκείνο το κοπριταριό της Ευρωπαϊκής Ένωσης τοκογλύφων;

Είναι εδώ και πολύ καιρό που διεθνώς υπάρχει η τάση, και από διαπρεπείς επιστήμονες, και από ΜΜΕ, να ριχτεί φως και να ειπωθεί η αλήθεια για το έγκλημα που συντελείται σε τούτη την άκρη της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Μέρα με την μέρα δημοσιεύονται άρθρα κι έρχεται στο φως το πώς, ποιοί και γιατί, τα ποσά, τα πραγματικά χρέη, οι απάτες των πολιτικών και των τραπεζών, οι πραγματικές ενδόμυχες αιτίες και τα οφθαλμοφανή αποτελέσματα των μνημονίων και του τεχνητά διογκωμένου χρέους.

Ακόμη και γερμανικές εφημερίδες, γερμανοί πολιτικοί, γερμανοί διανοούμενοι, μέσα στο στόμα του νεο-ναζιστικού Δ' Ράϊχ, τολμούν να μιλάνε και να ψάχνουν την πραγματικότητα.

Και όλα αυτά τα εγκληματικά που έχουν γίνει αφορούν την πατρίδα μας , εμάς, τα παιδιά μας και το μέλλον τους.

Και είναι κάποιοι άλλοι που αρχίζουν να φωνάζουν γι αυτά, να βλέπουν την αλήθεια, να παίρνουν το μέρος μας, να κάνουν κάτι.

Και μόνον εμείς, οι ηθικά και πνευματικά "τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας",
..οι ευνουχισμένοι επαναστάτες του κ@λου,
..οι ιστορικά και πατριωτικά αγράμματοι,
..σπάμε πιάτα στα πόδια αυτών που μας κατέστρεψαν,
..χειροκροτάμε τις ομιλίες αυτών που έκαναν το "ΟΧΙ" μας "ΝΑΙ",
..ψηφίζουμε αυτούς που προμοτάρουν οι απατεώνες της διαπλοκής.

Τέτοια άχρηστη έκδοση ενός ιστορικού λαού δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί.
Τόση αφασία, αδιαφορία, αδυναμία αντίληψης της πραγματικότητας, είναι αφάνταστη.
Είμαστε τόσο αποχαυνωμένοι και παρηκμασμένοι όπως ποτέ άλλοτε τα τελευταία εκατό χρόνια.

Εδώ και τώρα φαίνεται η ζημιά που έγινε από το 1981 και μετά.
Θα χρειαστούν τουλάχιστον πενήντα , με εξήντα χρόνια αιματηρών προσπαθειών σε επίπεδο παιδείας και κοινωνικής μόρφωσης για να ανακάμψουμε πνευματικά και ηθικά.

Επειδή όμως με όχημα την κρίση,
..οι "έχοντες γνώσιν" ως φύλακες των λαών,
..όχι μόνο δεν θα ανατάξουν αλλά θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν κι αυτό το λίγο που απέμεινε απ' την Παιδεία,
..εναπόκειται στο φιλότιμο, στο μυαλό και στην τόλμη του καθενός να ξανασηκωθούμε από μόνοι μας, αποτινάζοντας προδότες και απατεώνες.

Για αρχή,
..ας σπάμε τουλάχιστον τα πιάτα όχι στα πόδια τους,
..αλλά στα κεφάλια τους!..

Ουδέν Σχόλιον

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top