Select Menu


Σε μια πρωτοφανή ανάρτηση γενικού ξεσηκωμού των μουσουλμάνων της Θράκης φέρεται να έχει προχωρήσει μέσω της ιστοσελίδας του στο facebook ο Σύνδεσμος Οπαδών της Γαλατασαράι στη Δυτική Θράκη!

Με το κείμενο καλούνται οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης», όπως αποκαλούνται, να ξεσηκωθούν για τα δικαιώματά τους, που κατά την άποψη των συντακτών καταπατούνται. Μεταξύ άλλων (και χωρίς κάποιο από τα αιτήματα να υπάρχει σχέση με τον αθλητισμό ή την συγκεκριμένη ομάδα) ζητείται να ανοίξουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία στην Θράκη που να διδάσκουν τα τουρκικά, να αυξηθεί ο αριθμός των μειονοτικών σχολείων στην περιοχή και να διδάσκονται οι μαθητές της μειονότητας από αποφοίτους Τουρκίας.

Ακόμα, σύμφωνα με το thrakisports.gr, ζητείται η αναγνώριση των «ψευδομουφτήδων» από την ελληνική πολιτεία, η απόδοση των μειονοτικών βακουφίων, ο διορισμός περισσοτέρων μελών από τη μειονότητα στο Δημόσιο και γενικά «ο τερματισμός της οικονομικής οπισθοδρόμησης των μειονοτικών» και «η βελτίωση της ποιότητας ζωής». Πρώτο αίτημα όμως είναι η συντήρηση του «τουρκισμού που αποτελεί την ταυτότητα και το είναι σου», σύμφωνα με την μετάφραση του tourkikanea που αποκαλύπτει και την ύπαρξη της σχετικής ανάρτησης.

Η ιστοσελίδα, που ειδικεύεται στις μεταγράφεις κειμένων που δημοσιεύονται στα τουρκικά στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, κάνει λόγο για «εθνικιστική ανάρτηση των φίλων της Γαλατασαράι Θράκης» που έγινε στην σελίδα τους στο facebook στις 12 Ιουλίου. Με αυτήν ουσιαστικά καλούνται οι μειονοτικοί της Θράκης σε πορεία διαμαρτυρίας για τα δικαιώματά τους την προσεχή Κυριακή 24 Ιουλίου, που τυγχάνει να είναι αφενός η επέτειος από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης, αφετέρου η επέτειος από τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της μειονότητας στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και τις αρχές του ’90 Αχμέτ Σαδίκ.

Η επέτειος αυτή πάντα αποτελούσε μείζον πολιτικό γεγονός, καθώς κάθε χρόνο διεξάγεται στην Κομοτηνή μνημόσυνο με σταθερή παρουσία υψηλόβαθμων πολιτικών στελεχών από όλα τα κόμματα της Τουρκίας, αλλά αποκτά ξεχωριστή σημασία φέτος, δεδομένης της απόπειρας πραξικοπήματος που επιχειρήθηκε στην γειτονική χώρα μόλις πριν από δύο ημέρες. Για αυτό και η ανάρτηση των φίλων της Γαλατά έχει την σημασία της, αν και πρέπει να τονιστεί ότι προηγήθηκε των γεγονότων της Τουρκίας.

«Εεεεε Τούρκε της Δυτικής Θράκης, είναι ο καιρός να ξυπνήσεις από τον ύπνο της λησμονιάς, είναι καιρός να κραυγάσεις στους δρόμους για τα αιτήματα σου», φέρεται να υποστηρίζει ο συντάκτης της ανάρτησης, η οποία αξίζει να τονιστεί ότι αναρτήθηκε ΠΡΙΝ την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, αν και στο σημείο αυτό θυμίζει σε πολλά την έκκληση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να ανατρέψει τους πραξικοπηματίες.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι μερίδα μελών της μειονότητας έσπευσε ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη, κατόπιν σχετικών ανακοινώσεων μειονοτικών συλλόγων και κομμάτων, ζητώντας την άμεση έκδοση των οκτώ πραξικοπηματιών που πέρασαν με ελικόπτερο τα σύνορα του Έβρου και έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοφανές διπλωματικό θρίλερ τις τελευταίες ώρες.

«Πρέπει να ξέρεις πως τα δικαιώματα δεν δίνονται , παίρνονται! Αυτά τα δικαιώματα είναι δικά σου, στήριξε τα!», υποστηρίζει ακόμα η ανακοίνωση των οπαδών της Γαλατά, σύμφωνα με την μετάφραση του «tourkikanea», το οποίο σε (προφανώς ειρωνικό) σχόλιό του τονίζει: «Θα μπορούσαν να γράψουν με μια πρόταση : «Εάν θέλεις η Δυτική Θράκη να γίνει Τουρκία…» και να τελειώνουν. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν ιδέα από «λακωνίζειν»…».

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του Συλλόγου Φίλων Γαλατασαράι Θράκης, σύμφωνα με την μετάφραση του «tourkikanea.gr» έχει ως εξής:
Εάν θέλεις να ζήσεις και να συντηρήσεις τον τουρκισμό που αποτελεί την ταυτότητα και το είναι σου!

Εάν θέλεις να ανοίξουν πάλι οι ιστορικοί σου σύλλογοι με την δική τους ταυτότητα!

Εάν θέλεις να κραυγάσεις να αποδοθούνε σε εμάς τα πατροπαράδοτα βακούφια μας!

Εάν θέλεις οι εκλεγμένοι μουφτήδες να αναγνωριστούνε και να γίνουν σεβαστοί από όλους!

Εάν δεν θέλεις να θίγεται η θρησκευτική ελευθερία μέσω του νόμου των 240 ιμάμηδων!

Εάν θέλεις να ανοίξουν νηπιαγωγεία που θα παρέχουν δίγλωσση παιδεία (τουρκικά-ελληνικά)!

Εάν δεν θέλεις να απαγορεύεται στους δασκάλους μας να μιλάνε τουρκικά στα σχολεία μας!

Εάν θέλεις να αυξηθεί ο ανεπαρκής αριθμός των μειονοτικών γυμνασίων και λυκείων!

Εάν θέλεις τα παιδιά σου να διδάσκονται από απόφοιτους Τουρκίας!

Εάν δεν θέλεις να κλείνουν τα μειονοτικά σχολεία με πρόφαση τα λίγα παιδιά!

Εάν θέλεις να ανοίξουν πια οι πύλες του δημοσίου για τους μορφωμένους νέους μας!

Εάν θέλεις να αποδοθούνε στον κόσμο τα δημευμένα αλλά μη χρησιμοποιούμενα χωράφια του γιακά!
Εάν θέλεις να αποδοθεί η υπηκοότητα στους αδερφούς μας-θύματα του άρθρου 19!

Εάν θέλεις να αρθεί το πλαφόν του 3% που εμποδίζει την πολιτική βούληση!

Εάν δεν θέλεις οι ληστές να επιτίθενται μεταμεσονύκτια στο DEB!

Εάν δεν θέλεις να θίγεται η μνήμη του αείμνηστου ηγέτη μας Δρ. ΣΑΔΙΚ ΑΧΜΕΤ!

Εάν θέλεις να αποζημιωθούνε τα μαγαζιά που λεηλατήθηκαν το 1990!

Εάν θέλεις να τερματισθεί η οικονομική οπισθοδρόμηση των μειονοτικών!

Εάν θέλεις να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους και να καταστούνε πολίτες πρώτης κατηγορίας!

Εάν θέλεις να υπηρετείς και να αγαπάς αυτή τη πατρίδα ως ισότιμος πολίτης!

ΕΕΕΕΕ ΤΟΥΡΚΕ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!

Είναι ο καιρός να ξυπνήσεις από τον ύπνο της λησμονιάς!

Είναι ο καιρός να κραυγάσεις στους δρόμους για τα αιτήματα σου!

Πρέπει να ξέρεις πως τα δικαιώματα δεν δίνονται , παίρνονται!

Αυτά τα δικαιώματα είναι δικά σου, στήριξε τα!

Σήμερα είναι μέρα αλληλεγγύης, σήμερα είναι μέρα σύσφιξης !

Στήριξε την ''ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ'' που θα γίνει στις 24 Ιουλίου από τα γραφεία του DEB ως τον τάφο του αείμνηστου ηγέτη μας ΔΡ. ΣΑΔΙΚ ΑΧΜΕΤ!

Στήριξε την ώστε να μείνει ως σημαντική κληρονομιά στα παιδιά σου!

Στήριξε την ώστε τα παιδιά σου να έχουν ένα αύριο πιο λαμπερό!

Στήριξε την ώστε τα παιδιά σου να ζήσουν με την δική τους ταυτότητα!

-Πρόγραμμα: 24 Ιουλίου Κυριακή-
Ώρα 16:00 - Συγκέντρωση στα παλιά γραφεία του DEB
Ώρα 17:00 - Πορεία από το κεντρικό παράρτημα ως το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και από εκεί στο νεκροταφείο Καφετζί.
Ώρα 18:00 - Μνημόσυνο επί του τάφου.
Ώρα 20:00 - Μεβλίτ στα κεντρικά γραφεία και βραδινό γεύμα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top