Select Menu


Για τις 27 Απρίλη του 2017 ανέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών την δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη. Ο δήμαρχος Πατρέων σέρνεται σε δίκη επειδή αρνήθηκε να δώσει στοιχεία που θα οδηγούσαν σε απολύσεις εργαζομένων.

Το κλητήριο θέσπισμα αναφέρει μεταξύ άλλων: "…προέβη στις ανωτέρω πράξεις, με σκοπό να προσπορίσει στους εργαζόμενους του δήμου παράνομο όφελος, συνιστάμενο στην παρά το νόμο συνέχιση της εργασίας τους, σε περίπτωση που διαπιστωνόταν σε ορισμένες περιπτώσεις εξ αυτών ότι δεν συντρέχουν οι κατά το νόμο προϋποθέσεις μετατροπής της εργασίας τους σε αορίστου χρόνου…". 

Δηλαδή, ο δήμαρχος μπήκε εμπόδιο με αυτή του τη στάση σε απολύσεις εργαζομένων.


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το 902.gr, το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας έγινε μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Κ. Πελετίδη, στην οποία συμμετείχαν τα εργατικά σωματεία του Δήμου Πατρέων, όπως ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου, το σωματείο της ΔΕΥΑΠ, άλλα εργατικά σωματεία, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, μαζικοί φορείς, καθώς και κάτοικοι της Πάτρας. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία από το Δικαστικό Μέγαρο στο Δημαρχείο με συνθήματα, αλλά και πανό όπως αυτό του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων που ανάγραφε: «Να σταματήσει τώρα η δίωξη του αγωνιστή δημάρχου».


Στη συγκέντρωση καλούσαν ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας και το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαΐας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες Τρίτη, η δημοτική αρχή ανέφερε τα εξής:
«Η κατηγορία σαφής. Το κλητήριο θέσπισμα αναφέρει μεταξύ άλλων: "…προέβη στις ανωτέρω πράξεις, με σκοπό να προσπορίσει στους εργαζόμενους του Δήμου παράνομο όφελος, συνιστάμενο στην παρά τον νόμο συνέχιση της εργασίας τους, σε περίπτωση που διαπιστωνόταν σε ορισμένες περιπτώσεις εξ αυτών ότι δεν συντρέχουν οι κατά τον νόμο προϋποθέσεις μετατροπής της εργασίας τους, σε αορίστου χρόνου…". Δηλαδή, ο Δήμαρχος μπήκε εμπόδιο με αυτή του τη στάση, σε απολύσεις εργαζομένων. 
Θυμίζουμε τι ακριβώς είχε καταθέσει μεταξύ άλλων στον Ανακριτή σε υπόμνημά του, τον Οκτώβριο του 2014: 
"…Είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις (σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας την υπ' αρ. 5207/161311/22-10-2014 επιστολή μας στο Υπουργείο Εσωτερικών). Στον Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ, που μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, καθ' όλα νόμιμοι. Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται. Σας γνωρίζουμε ότι η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, με πάνω από το 90% του προσωπικού να έχει ελεγχθεί… Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι στη διάθεση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών υπάρχει όλο το ηλεκτρονικό αρχείο με πλήρη στοιχεία, για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αρνηθήκαμε ως δημοτική αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου. Αυτή είναι και η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου που εκφράστηκε με την αντίστοιχη απόφασή του 405/24-9-2014…". 
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων, πάει χέρι - χέρι με την καταστολή και τις διώξεις όσων αντιστέκονται. 
Η Δημοτική Αρχή θα αντιμετωπίσει μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου τις διώξεις, επειδή δεν συμμορφωνόμαστε με τις αντιλαϊκές υποδείξεις των κυβερνήσεων. Θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Θα συνεχίσει να στηρίζει το δικαίωμα των νέων ανθρώπων στη δουλειά, που ήταν και το κεντρικό σύνθημα - αίτημα της πρόσφατης πορείας αγώνα κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top