Select Menu


Σκηνικό "Κύπρου" επιχειρούν να στήσουν οι Τούρκοι στην Θράκη! Σε δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο φιλοτουρκικο κόμμα DEB, ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ευχήθηκε στον νέο προεδρο Τσαβούς να γίνει ο νέος Ντενκτάς της Θράκης!


Ακολουθεί το άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα απο τα Τουρκικά Νέα:

Πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή το 4ο τακτικό συνέδριο του DEB

Πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς: Πλέον δεν σταματάμε. Πλέον δεν σωπαίνουμε. Πλέον ήρθε ο καιρός να κατέβουμε στις πλατείες. Το DEB εντός τριών ετών θα είναι στην βουλή.

Επίτιμη πρόεδρος του DEB Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ : Εγώ ζητάω εκείνο το κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο έχει το αίμα του συζύγου και της κόρης μου. Εκείνο είναι περιουσία μου. To κράτος αυτό που φορολογεί για να προστατεύει την ζωή και την περιουσία μου, έχει την υποχρέωση να το βρει.

Πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του DEB (του κόμματος που ίδρυσε ο αείμνηστος Δρ. Σαδίκ Αχμέτ) το 4ο τακτικό συνέδριο του κόμματος. Στο συνέδριο αυτό ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς ήταν ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία και επανεξελέγη. Το συνέδριο σφραγίστηκε από την δήλωση του Μουσταφά Αλή Τσαβούς που είπε πως ¨Να πάρουμε στα χέρια μας την σημαία. Να κάνουμε τουλάχιστον μια πορεία από τα γραφεία μας ως τα νεκροταφεία. Μια πορεία περηφάνιας. Μια πορεία για την απόδοση των δικαιωμάτων μας. Μια πορεία με την οποία θα ζητείται πίσω το αυτοκίνητο του αείμνηστου ηγέτη μας¨.

Στο συνέδριο μετείχαν ο Γενικός Πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, η επίτιμη πρόεδρος Ιδίκ Σαδίκ Αχμέτ, ο Λεβέντ Σαδικ Αχμέτ-γιός του Σαδίκ Αχμέτ, ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο αντιπεριφερειάρχης Μουσταφά Κατραντζή, η αντιδήμαρχος Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο δημοτικός σύμβουλος Ριντβάν Μολλά Ισά, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Οντέρ Μουμίν και Αχμέτ Ιμπράμ, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων ΕΠΑΘ Ροδόπης & Έβρου Σαλίχ Αχμέτ, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων ΕΠΑΘ-Ξάνθης Νουρετίν Κιγιτζί, o πρόεδρος της κοινότητας αποφοίτων και μελών μεντρεσέδων Ασίμ Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Αχμέτ Καρά και ένα πλήθος ομογενών.

Στο συνέδριο με πρόταση του Ιμπραήμ Χαλίλ Χασάν στην προεδρία του συνεδρίου εξελέγη ο Σαμί Τοραμάν. Μετά από τήρηση ενός λεπτού σιγής για αυτούς που έφυγαν από ανάμεσα μας, άρχισε το στάδιο των ομιλιών.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Επίτιμη πρόεδρος του DEB Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ : Οι καταρτισμένοι νέοι μας ακολουθούν τα ιδανικά του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Είναι το ίδιο Τούρκοι με εκείνον, το ίδιο μουσουλμάνοι με εκείνον και έχουν τον ίδιο σεβασμό ως πολίτες για την χώρα τους. Φτάνουν νέοι που θα είναι το ίδιο Σαδίκ στον αγώνα, φτάνουν νέοι που θα είναι το ίδιο Αχμέτ. Έντιμος, πιστός, περήφανος και με το κεφάλι ψηλά. Αυτός λοιπόν ο ηγέτης χάρισε και άφησε κληρονομιά στην τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης ένα πολιτικό κόμμα…

Πίστεψαν πως έπρεπε μια βραδιά να κλέψουν το όχημα του. Ακόμη όμως και αν εξαφανίζονται τα αυτοκίνητα στα οποία αποβιώνουν οι ηγέτες, το πνεύμα του και η μεγάλη προσωπικότητα του δεν εξαφανίζονται. Ζητάμε εκείνο το όχημα. Το όχημα εκείνο θα έρθει εδώ. Κρίμα για αυτά τα ρατσιστικά, εκδικητικά και σοβινιστικά όντα. Δύνανται να εξαφανίσουν τα πάντα, ακόμη και εμάς, αλλά ποτέ δεν μπορούν να εξαφανίσουν από μέσα μας τον ευρισκόμενο σε θρόνο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Οι ηγέτες είναι προσωπικότητες με ισχυρή πνευματική και ψυχική μορφή. Το όνομα του ήταν Αχμέτ Σαδίκ. Και το δικό μου όνομα είναι Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ. Σε εμένα απειλές και πιέσεις δεν πιάνουν. Βλέπουμε πως ποτέ δεν πιάνει καμία απειλή ούτε στην οικογένεια μας ούτε και στον πρόεδρο μας. Πέραν του Αλλάχ δεν φοβόμαστε κανέναν. Για αυτό τον λόγο γίνεται ότι λέει Εκείνος. Θα βιώσουμε ότι επιτρέψει ο Δημιουργός μας. Εγώ ζητάω εκείνο το κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο έχει το αίμα του συζύγου και της κόρης μου. Εκείνο είναι περιουσία μου. To κράτος αυτό που φορολογεί για να προστατεύει την ζωή και την περιουσία μου, έχει την υποχρέωση να το βρει¨

Ο Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, είπε πως η δυτική Θράκη είχε ανάγκη ένα κόμμα σαν το DEB και για αυτό εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους που κάλυψαν αυτή την ανάγκη, αρχής γενομένης από τον Δρ. Σαδίκ Αχμέτ ως σε όλους που είναι εν ζωή.

Ο Μέτε είπε : ¨Είμαι ενάντιος στο να τιμούμε με πόνο τον αείμνηστο. Αυτό το λέω και στα μνημόσυνα. Φυσικά η οικογένεια του που βιώνει αυτόν τον πόνο είναι το πιο φυσικό της δικαίωμα. Εμείς στην κατεύθυνση των ιδεών του και στην κατεύθυνση αυτών που ήθελε να πράξει, πρέπει να συνεχίσουμε αυτόν τον δρόμο. Πεθαίνει ένας πρόεδρος κράτους, γίνεται η κηδεία και την άλλη μέρα διορίζεται άλλος. Αυτό εννοώ. Είναι ανάγκη δηλαδή να γίνουν εργασίες για την συνέχιση του κόμματος DEB και για την συνέχιση των ιδεών του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Το να βρισκόμαστε στην ίδια θέση είναι κάτι λάθος σε σχέση με τις ιδέες και τις σκέψεις του Σαδίκ και ενάντιο και προς την μειονότητα που εκπροσωπούμε και επιθυμούμε να εξυψώσουμε. Για αυτό τον λόγο προσωπικά με τιμά να βλέπω το κόμμα DEB να ενδυναμώνεται. Εγώ παρομοιάζω τον Αλή Τσαβούς με τον αείμνηστο Ντενκτάς. Μακάρι να γίνει ο Ντενκτάς της Θράκης¨.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μουσταφά Κατραντζί ευχαρίστησε όλους για την παρουσία της οικογένειας Αχμέτ Σαδίκ

Ο Κατραντζή είπε : Κανένας μας δεν διαφέρει από τον άλλο. Ο αγώνας είναι κοινός. Προς το παρόν έχουμε φίλους στην ενεργή πολιτική που βρίσκονται σε διαφορετικά κόμματα, αλλά οι καρδιές μας βρίσκονται εδώ¨.

Στην συνέχεια του συνεδρίου ανεγνώσθησαν τα μηνύματα του προέδρου της EΟΤΔΘ Χαλίτ Χαμπίπογλου, του Γενικού Διευθυντή του IRCICA Χαλίτ Ερέν και του προέδρου της EFA Φρανσουά Αλφονσί. Τον λόγο για να εκφράσουν τις απόψεις τους πήραν οι Χουσείν Γιαζιτζί, Οζάν Αχμέτογλου, Χασάν Χασάν, Ορχάν Μουσταφά, Ισμέτ Τουτζάρ και Σαδίκ Σαδίκ.

Ο κομματικός υπεύθυνος Ξάνθης και αντιπρόεδρος του DEB Οζάν Αχμέτογλου, είπε πως το κόμμα DEB είναι ο πιο ενεργός φορέας της δυτικής Θράκης και ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την στήριξη που παρείχαν στις ευρωεκλογές.

Ο Αχμέτογλου είπε : ¨Θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας. Σε κάποιους αυτό δεν αρέσει. Όταν βλέπουν το κόμμα DEB να ανεβαίνει και η φωνή του να ακούγεται δυνατά, στενοχωριούνται. Δυστυχώς τέτοιοι υπάρχουν και μεταξύ ημών. Ο Αλλάχ να τους καθοδηγεί.

Μια μέρα μπήκαν στα γραφεία του κόμματος και έκλεψαν το αυτοκίνητο στο οποίο έχασε την ζωή του ο Σαδίκ Αχμέτ. Μα ποιος να θέλει να κλέψει και να εξαφανίσει αυτό το αυτοκίνητο στο οποίο ξεψύχησε ο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ και το οποίο έχει μεγάλη πνευματική αξία για την οικογένεια του ; Μα τι θέλετε πια να χαθεί ; Εσείς μπορεί να θέλετε να εξαφανίσετε κάποια στοιχεία που σας θλίβουν. Αυτό είναι φυσικό. Αυτή λοιπόν η νοοτροπία που κατηγορεί το DEB ως ακραία εθνικιστικό, φανατικό, ακραίο και διασπαστικό και σχεδόν μας προβάλλει ως τρομοκράτες, είναι αυτή που ήρθε και πήρε μια βραδιά το αυτοκίνητο του αείμνηστου Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Αυτή είναι η νοοτροπία που αδυνατεί να χωνέψει το κόμμα DEB.

Οι κύκλοι οι οποίοι κατηγορούν ως ακραίο το κόμμα DEB που αγωνίζεται για τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και για την απόδοση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των Τούρκων της δυτικής Θράκης, είναι αυτοί οι οποίοι δεν επιθυμούν την δημοκρατία στον τύπο, στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα στην δυτική Θράκη.

Εμείς η κοινότητα των 150 χιλιάδων της Τουρκικής Κοινότητας Δυτικής Θράκης, όπως πάντα θα παραμείνουμε πιστοί στην δημοκρατία και στον νόμο. Ποτέ δεν καταφύγαμε και δεν πρόκειται να καταφύγουμε σε ακρότητες. Οι μητέρες, πατέρες και οι παππούδες μας μας δίδαξαν να μην προδίδουμε αυτή την πατρίδα. Εμείς είμαστε το ίδιο ή και περισσότερο πατριώτες με τον πιο πατριώτη Έλληνα πολίτη. Είμαστε πιστοί σε αυτό το κράτος και σε αυτή την σημαία, αγαπάμε αυτό το κράτος , αλλά ζητάμε και από αυτό να μας αγαπήσει κι εκείνο. Προσδοκούμε από το κράτος σεβασμό για την ταυτότητα, τον πολιτισμό, τον τουρκισμό και τον μουσουλμανισμό της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Δεν περιμένουμε τον νόμο των 240 ιμάμηδων. Δεν προσδοκούμε πιέσεις και διακρίσεις στην μειονοτική εκπαίδευση¨.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο πρόεδρος του DEB Τσαβούς ανέφερε πως το 2008 μαζί με φίλους είδαν ένα όνειρο και αποφάσισαν να ζωντανέψουν ξανά το κόμμα DEB και έτσι έγινε.

Είπε πως ¨ Όταν το 2010 αναλάβαμε το πρώτο πράμα που κάναμε ήταν η δημιουργία δομής. Χωριό-χωριό και συνοικία-συνοικία περιδιαβήκαμε Ξάνθη, Έβρο, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή και περιγράψαμε για ποιο λόγο πρέπει να υπάρχουμε στην πολιτική¨.

Ο Αλή Τσαβούς στην συνέχεια της ομιλίας του είπε πως γίναν μέλη σε ευρωπαϊκούς φορείς και συνέχισε λέγοντας :

¨Στις 7 Ιανουαρίου υπέστημεν επίθεση. Αυτοί οι οποίοι θέλουν να μας φιμώσουν και να μας εκφοβίσουν επιτέθηκαν στο κόμμα μας. Έσπασαν τζάμια. Οι υλικές ζημιές αποκαθίστανται. Πήραν όμως και το αυτοκίνητο στο οποίο ξεψύχησε ο ηγέτης μας. Παρά το ότι πέρασαν έξι μήνες από τότε, οι αρμόδιες αρχές δεν παρουσίασαν καμία πρόοδο σε αυτό το σημείο. Η μειονότητα τώρα σκέφτεται ένα μόνο πράμα. Το ποια χέρια πήραν αυτό το αυτοκίνητο. Αυτό το ρωτώ στους αρμόδιους Έλληνες. Παίρνοντας το από εδώ τους έπεσαν κλειδιά, αλλά και από εκεί κανένα αποτέλεσμα δεν βγαίνει. Τι αναμένεται ακόμη ; Εμείς ως μειονοτικοί γνωρίζουμε πολύ καλά το ποιος μπορεί να το έκανε και το ποια χέρια μπορεί να το έπραξαν. Λέμε το εξής : Ζητάμε πίσω εκείνο το όχημα που έχει μεγάλη πνευματική αξία για εμάς ! Όπως το πήρατε, παρακαλώ πολύ να το επιστρέψετε στην θέση του. Εάν εκείνο το αυτοκίνητο δεν επιστραφεί, τότε εγώ από εδώ δηλώνω χωρίς φόβο και δισταγμό πως δολοφόνος του Σαδίκ Αχμέτ είναι το ελληνικό κράτος¨.

Ως μειονότητα περνάμε δύσκολες μέρες. Εμείς ως ηγεσία του κόμματος DEB πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτόν τον αγώνα με δύο χέρια. Με την στήριξη που παρείχατε η EFA υπέβαλε ερώτημα. Αυτά ήταν όνειρα παλιότερα. Και αυτά είναι μόνο οι πρώτες κινήσεις. Τον περασμένο μήνα στείλαμε τα βάσανα μας στο ευρωκοινοβούλιο. Πλέον το DEB βρίσκεται στο ευρωκοινοβούλιο.

Σήμερα για εμάς τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης είναι μια σημαντική μέρα. Τελειώνοντας την ομιλία μου θέλω να κάνω μια σημαντική δήλωση. Εύχομαι να έχει έλεος από τον Αλλάχ ο θείος μας ο Μουσταφά ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα μετά από το πέρασμα στην αιωνιότητα του ηγέτη μας Σαδικ. Ευχαριστώ όσους ανέλαβαν καθήκοντα. Αλλά σήμερα είναι ημέρα αγώνα. Αυτή είναι η δομή μου και η δομή μας. Δομή μου είναι να πιστεύω, να ονειρεύομαι και να πετυχαίνω τα δύσκολα. Βρίσκομαι πάλι απέναντι σας. Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας στο πρόσωπο μου και στο κόμμα. Το δηλώνω από εδώ. Μέχρι το 2019 είμαι πάλι πρόεδρος. Το κόμμα DEB σε τρία χρόνια θα βρίσκεται εντός βουλής. Αυτό το δηλώνω με πίστη.

Την περασμένη εβδομάδα ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας μας. Με λύπη μου λέω πως δεν λάβαμε κάποια επίσημη πρόσκληση. Το καταγγέλλω αυτό ενώπιον σας. Είδα εκεί μια πολύ περίεργη εικόνα. Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μας μαζί με τους αξιωματούχους των ΑΝΕΛ. Απευθύνομαι από εδώ στην Αθήνα. Η μειονότητα δεν έδωσε ψήφους στους ΑΝΕΛ. Δεν μπορεί κανείς έστω και πρόεδρος της Δημοκρατίας να πλάθει όπως θέλει την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης ! Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τα δικαιώματα μας και τους νόμους.

Τώρα είναι ο καιρός να σταθούμε όρθιοι. Είναι ο καιρός να πάρουμε στα χέρια μας την σημαία και να βγούμε στους δρόμους. Μπροστά μας βρίσκεται η 24/6, η επέτειος θανάτου του αείμνηστου ηγέτη μας. Η επέτειος και της Λωζάννης. Πλέον δεν σωπαίνουμε έναντι των πιέσεων. Εμείς ως κόμμα προτείνουμε το εξής : Να πάρουμε στα χέρια μας την σημαία. Να κάνουμε μια πορεία, τουλάχιστον από τα γραφεία μας μέχρι τα νεκροταφεία. Μια πορεία περηφάνιας, Να είναι μια πορεία με αίτημα την απόδοση των δικαιωμάτων μας. Ας είναι μια πορεία με την οποία θα ζητείται πίσω το αυτοκίνητο του αείμνηστου ηγέτη μας. Πλέον να μην στεκόμαστε. Πλέον να μην σωπαίνουμε. Ήρθε πια ο καιρός να βγούμε στις πλατείες. Δήθεν θα μας εκφόβιζαν. Εγώ απευθύνομαι στους Έλληνες αξιωματούχους. Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω την ψυχή μου. Ο ηγέτης μας έγινε μάρτυρας. Εάν επιτρέψει ο Αλλάχ ας γίνουμε και εμείς μάρτυρες σε αυτό τον δρόμο¨.

Μετά από τις ομιλίες έγινε η εκλογή. Ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς ως μόνος υποψήφιος, επανεξελέγη.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

ΥΓ. Ευχαριστούμε τον φίλο Χρήστο για το υλικό.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top