Select Menu


Η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση είναι έργο της διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας, η οποία, έχοντας ως πλοκάμια της τις εθνικές οικονομικές ολιγαρχίες, ελέγχει απόλυτα τα αντιπροσωπευτικά εθνικά πολιτικά συστήματα και επιβάλει με τη μορφή νόμων τα συμφέροντά της σε βάρος των λαών.

Απέναντι στον επιθετικό ολοκληρωτισμό της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης υπάρχουν τέσσερις επιλογές.

1) Η πρώτη είναι να μην κάνουν οι λαοί τίποτα, οπότε όλα οδηγούν στον πιο πάνω ολοκληρωτισμό της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης σε βάρος των λαών και φυσικά των απλών πολιτών.

2) Η δεύτερη επιλογή είναι ο εθνικισμός, δηλαδή ένα ιστορικό πισωγύρισμα σε κλειστά και απομονωμένα εθνικά κράτη και στον εξοντωτικό ανταγωνισμό μεταξύ των εθνικών κρατών. Κάτι που είναι αδύνατο ιστορικά να επαναληφθεί.

3) Η τρίτη είναι η εναπόθεση της ελπίδας για προστασία των λαών και των μεμονωμένων πολιτών σε υπερεθνικές οντότητες . Προφανώς, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι υπερεθνικές οντότητες είναι κατασκευάσματα της διεθνούς οικονομικής ελίτ και ελέγχονται απόλυτα από την ίδια και όχι από τους λαούς και

4) Η τέταρτη επιλογή είναι η αλλαγή εντός των κρατών του καθιερωμένου εξουσιαστικού μοντέλου, πάνω στο οποίο βασίστηκε η δημιουργία της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και διευκολύνεται η εξέλιξή της και η εξάπλωσή της.

Το καθιερωμένο εθνικό εξουσιαστικό αστικό μοντέλο λειτουργεί κάθετα, με την εθνική οικονομική ολιγαρχία επικεφαλής, να ελέγχει την πολιτική εξουσία και μέσω αυτής να μετατρέπει τα συμφέροντά της σε νόμους που δεσμεύουν το λαό.

Θα πρέπει λοιπόν να επέμβουμε στους θεσμούς του καθιερωμένου εξουσιαστικού μοντέλου σε εθνικό επίπεδο, με στόχο την απαγκίστρωση της πολιτικής εξουσίας από την εθνική οικονομική ολιγαρχία. Όταν αποκοπεί ένα εθνικό πλοκάμι της διεθνούς ολιγαρχίας, τότε ξαφνικά καταρρέει και η δυνατότητα επέμβασης της τελευταίας επί του συγκεκριμένου λαού. Μόνο εντελώς ωμά και φυσικά με πόλεμο μπορεί πλέον να επέμβει σε βάρος του λαού αυτού.

Από τη στιγμή όμως που η ιδέα θα αρχίσει να κυκλοφορεί στον διεθνή αέρα, όλα πλέον θα αλλάξουν αυτόματα διεθνώς.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top