Select Menu


Τι να ισχύει άραγε; Το λατινικό ρητό «Qui tacet consentit» ήτοι ο σιωπών συναινεί ή τα λόγια του Ευριπίδη «Φησίν σιωπών» δηλαδή «μιλάς με την σιωπή σου»; Μάλλον και τα δύο… Ειδικά στην χώρα μας!

Σε μία χώρα που συνθλίβεται κυριολεκτικά, τι να πει κανείς; Τι να γράψει, να σχολιάσει;

Η χώρα λεηλατείται με ευθύνη όλων των πολιτικών κομμάτων και τα λαμόγια συνεχίζουν τον χαβά τους… Η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο… Και οι περισσότεροι είτε είναι πολιτικοί είτε επιχειρηματίες ή οτιδήποτε άλλο συνεχίζουν να ασχολούνται αποκλειστικά με το προσωπικό τους συμφέρον… Και η χώρα να πάει να καεί!!! Είναι ειλικρινά απίστευτο αυτό που συμβαίνει.

Διαβάζουμε σήμερα για παράδειγμα στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ότι η κυβέρνηση δίνει συγχωροχάρτι στα Καρτέλ. Και μάλιστα πότε; Όταν σε λίγο θα συζητηθεί από την ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού το σκάνδαλο των μεγαλο-κατασκευαστικών εταιρειών! Και τι κάνει η κυβέρνηση; Με διάταξη που φέρνει στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή, ναι ντε αυτό των 7.500 σελίδων, προβλέπεται «Η δυνατότητα της Επιτροπής, σε περίπτωση διευθέτησης της διαφοράς, να μειώσει τα επιβαλλόμενα πρόστιμα. Η μείωση που θα προβλεφθεί δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15%...».

Επίσης προβλέπεται ότι «Σε περίπτωση ολοσχερούς εξόφλησης των προστίμων που έχουν επιβληθεί κατά τις διατάξεις των άρθρων 25 και 25α, εξαλείφεται το αξιόποινο των εγκλημάτων του παρόντος νόμου και των συρρεόντων εγκλημάτων που στρέφονται κατά της ιδιοκτησίας και των περιουσιακών δικαιωμάτων και τελούνται χωρίς χρήση βίας ή απειλής και επέρχεται πλήρης απαλλαγή από άλλου είδους διοικητικές κυρώσεις. Με την παροχή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής του προστίμου, αναστέλλεται η ποινική δίωξη για όσο χρόνο διαρκεί η ρύθμιση και ο οφειλέτης είναι συνεπής με τους όρους της. Κατά το χρονικό διάστημα της αναστολής, αναστέλλεται η παραγραφή των εγκλημάτων χωρίς να ισχύουν οι χρονικοί περιορισμοί του εδαφίου α΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 113 του Ποινικού Κώδικα.»…

Με λίγα λόγια τι επιδιώκει η κυβέρνηση; 

Να μην υπάρχουν στις αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες με τους εμπλεκόμενους, και να εισπράξει το κράτος γρήγορα τα χρήματα των προστίμων. Πως το είπε και ο κ. Βγενόπουλος για την «μέθοδο του βιβλίου»; Του ζήτησαν μια βιβλιοθήκη ολόκληρη… Ε, η κυβέρνηση προφανώς προσπαθεί τα χρήματα να καταλήξουν στα ταμεία του κράτους και όχι των ιδιωτών!!!! 

Και για αυτό δίνει το «χαπάκι» της έκπτωσης του 15% και την εξάλειψη του αξιόποινου των πράξεων… Με λίγα λόγια φέρτε πίσω ένα μέρος από τα κλεμμένα για να μην πάτε φυλακή. Τι πιο λογικό; Και ειδικά για την περίπτωση των μεγαλο-κατασκευαστικών εταιρειών, που σχεδόν όλες οι εταιρείες ήταν μπλεγμένες. Τι έπρεπε δηλαδή να κάνει η οποιαδήποτε κυβέρνηση; Να τις κλείσει; Να πάνε όλοι φυλακή; Και τότε τι θα γινόταν με την ανεργία χιλιάδων εργατών, και κυρίως με την υλοποίηση των έργων που είναι σε εξέλιξη;

Για εμάς το θέμα είναι αλλού. Στο τι πρόστιμα θα επιβάλλει στα διάφορα καρτέλ που θα βρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αν θα είναι αυτά ανάλογα των χρημάτων που αδίκως τους κατέβαλλε το Ελληνικό Δημόσιο… Εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης. Θα κάνει σωστά το έργο της η Επιτροπή; Ιδού η απορία…

Ξέρετε γιατί οι δανειστές κάνουν ότι θέλουν στην χώρα μας; Γιατί το σάπιο πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε επί δεκαετίες την χώρα αυτή έχει κάνει προφανώς τέτοια αίσχη, τα οποία τα γνωρίζουν οι ξένοι, ώστε αν βγουν ποτέ στην επιφάνεια, ο λαός αυτής της χώρας θα πρέπει να…. Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τι θα πρέπει να τους κάνει για αργότερα. Ας μείνουμε στο τώρα τι γίνεται.

Βλέπει κανείς ακόμη και τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της βαθιάς οικονομικής, και όχι μόνον, κρίσης τι γίνεται. Μάθαμε προσφάτως και για τον υπεύθυνο της αποκρατικοποίησης του Ελληνικού που ήταν στα λεγόμενα Panama Papers… Όταν εμείς γράφαμε και καυτηριάζαμε την υπόθεση του ξεπουλήματος του Ελληνικού ήμασταν οι κακοί, ήμασταν αυτοί που δεν θέλαμε τις αποκρατικοποιήσεις… Και είχαμε κάποιους άλλους δημοσιογράφους και πολιτικούς που «έσκουζαν» γιατί δεν είχαν μπει οι μπουλντόζες στο Ελληνικό! Α, να μην ξεχάσουμε και τους άλλους που χαιρέκακα έλεγαν ότι, δεν θέλατε τα έργα του Λάτση, φάτε τώρα τους πρόσφυγες… Και φυσικά ξεπούλημα δεν έχει γίνει μόνο με το Ελληνικό… Έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις!

Έτσι όμως η χώρα δεν σώζεται…

Η Ελλάδα είναι βυθισμένη στην σήψη! Όλα αυτά που έρχονται στην επιφάνεια είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Ακόμη και οι καταγγελίες του κ. Βγενόπουλου για την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου είναι ενδεικτικές του τι συνέβαινε και του τι συμβαίνει. Και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι είναι αληθινές. Αλλά ας σκεφθούμε επίσης αν τόλμησε ποτέ κανείς να καταγγείλει ανώτατο δικαστή για παρανομίες ή αν ποτέ είχε κανείς το θράσος να μιλήσει χωρίς αποδείξεις γιατί βλέπει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του.

Για να μην πούμε για το θαύμα που ονομάζεται κ. Μαρτίνης. Μήπως κανείς έχει διαβάσει στα ΜΜΕ τις καταγγελίας για ρουσφέτια, δωράκια, αν θεωρείται δωράκι πχ μια πανάκριβη τσάντα Γαλλικού οίκου, δωρεάν νοσηλείες σε σουίτες κλπ σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και ότι άλλο κυκλοφορούσε… Κάποιος κακός άνθρωπος θα έλεγε ότι εξαγόραζε έτσι την σιωπή, την συνενοχή, την υποστήριξη προς το άτομο του!!! Αλλά εμείς που δεν είμαστε κακοί άνθρωποι δεν το υποστηρίζουμε αυτό…

Πως το έλεγε ο κύριος Πάνκακος; Μαζί τα φάγαμε… Είδατε πως είχαν ετοιμάσει την επιβίωση τους; Την υπεράσπιση τους;

Ξέρετε γιατί ο κόσμος δεν έχει ξεσηκωθεί ακόμη στην Ελλάδα όπως πχ στην Γαλλία; Πρώτον γιατί δεν βλέπει ελπίδα από πουθενά. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση, δεν υπάρχει αντίλογος. Δεύτερον γιατί πιστεύει ότι ΔΕΝ θα μπορέσουν να υλοποιηθούν όλα αυτά τα φορομπηχτικά, αντιαναπτυξιακά, τρελά μέτρα!

Και ήρθε η ώρα, να ευχηθούμε όλοι μαζί «καλό διάβασμα» στους βουλευτές που μέσα σε τρεις ημέρες θα διαβάσουν, θα αναλύσουν, θα μελετήσουν τις 7.500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου!!! Εδώ ένα μνημονιάκι, το πρώτο, των 800 τόσων σελίδων δεν διάβασε κανένας… Των 7.500 σελίδων όμως θα το «ξεσκίσουν»!!!! Στο διάβασμα…

Τέλος περαστικά και σε όλο το πολιτικό σύστημα που ονειρεύεται καρέκλες, γιατί όποιος νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει από την εξουσία σύντομα, σαν ώριμο φρούτο, και δεν θα κυβερνήσει για 300 χρόνια είναι γελασμένος!!! Με μία προϋπόθεση: να αρχίζει και βγάζει την φόρα όλες τις απάτες που έχουν γίνει τα τελευταία 25-30 χρόνια… Τότε θα δούμε «γλέντια» στην Ελλάδα…

Αααα… και μην το ξεχάσουμε… Περαστικά μας και εμάς τους ίδιους Ελληνικέ λαέ!!! 

Ας κοιμηθούμε και άλλο τον ύπνο του δικαίου… Δεν πειράζει… την πατρίδα μας ξεπουλάμε… όλοι μαζί!!! 

Άσε που θα μείνουμε και στην ιστορία για αυτό!!! Οποία τιμή!!!!!!!!

Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top