Select Menu


Όπως φαίνεται, η Γερμανία είναι αμετανόητη, αφού συνεχίζει να βάλλει κατά της Ελλάδας – μέσω των διαφόρων οργανισμών της, οι οποίοι φυσικά κατευθύνονται από το Βερολίνο.
“Όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης της Ελλάδας, διαπιστώνω πολλά αρνητικά. Οι υποσχέσεις του περασμένου καλοκαιρού δεν τηρήθηκαν. Την ίδια στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, καθώς επίσης για μία διαγραφή του χρέους. Εδώ δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα δανειοδότησης, αλλά για μία μεταφορά πόρων. 
Παρά το ότι το ΔΝΤ ισχυρίζεται πως η δυνατότητα εξυπηρέτησης του χρέους δεν είναι δυνατή χωρίς διαγραφή, εγώ θεωρώ πως το χρέος δεν είναι το κεντρικό πρόβλημα σήμερα. Το πρόβλημα είναι πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τη δημιουργία των φιλικών προς την ανάπτυξη προϋποθέσεων, ενώ δεν στηρίζει της διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούν οι χώρες δανειστές της” (Ifo Μονάχου).
Εν προκειμένω αναρωτιέται κανείς γιατί δεν υιοθετούσε την ίδια ρητορική, όταν το 1953 δεκάδες χώρες συμφώνησαν με τη διαγραφή των δικών της χρεών, καθώς επίσης με τη σύνδεση της εξυπηρέτησης των υπολοίπων με ρήτρα ανάπτυξης – παρά το ότι είχε τότε αιματοκυλίσει ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ φυσικά η Ελλάδα μπορεί να έκανε λάθη, αλλά δεν δρομολόγησε κανένα Ολοκαύτωμα, ούτε τις καταστροφές που προκάλεσε η Γερμανία το 1940.

analyst.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top