Select Menu


Είχαμε προειδοποιήσει ότι Αυτό που έρχεται δεν είναι τέταρτο μνημόνιο. Είναι ένα κατοχικό διάταγμα με βάση το οποίο, καταλύεται το Σύνταγμα, καταργείται η Βουλή, και το σύνολο των θεσμών της χώρας περνά άμεσα και απροκάλυπτα, και απευθείας στην κατοχική διοίκηση...

Δυστυχώς, όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν οι υποθέσεις μας σχετικά με τις προθέσεις των δανειστών, έτσι όπως αυτές εκφράσθηκαν από το γερμανικής επινόησης Euro Group που αντικατέστησε πραξικοπηματικά το ECOFIN, αλλά ήταν πολύ χειρότερες.

Ειδικότερα, στο θέμα του χρέους δεν δόθηκε καν μία έστω ασαφής υπόσχεση περί επιμήκυνσης του με χαμηλά επιτόκια, απαιτήθηκε η ψήφιση νέων προαπαιτούμενων μέτρων εντός δύο εβδομάδων (έμμεσοι φόροι, κόκκινα δάνεια, Υπερ-ταμείο, κατάργηση της Δημοκρατίας και της Βουλής αφού οι περικοπές θα αποφασίζονται με προεδρικό διάταγμα), ενώ δεν συγκεκριμενοποιήθηκε η ημερομηνία της εκταμίευσης – γεγονός που σημαίνει ότι, θα απαιτηθεί ξανά ο άνευ όρων συμβιβασμός του πρωθυπουργού με την πλάτη στον τοίχο, όπως συνέβη τον Ιούλιο του 2015.

Με απλά λόγια, η εκταμίευση πιθανότατα θα καθυστερήσει, έως ότου η Ελλάδα δεν θα έχει ούτε ένα ευρώ στα δημόσια ταμεία της, αδυνατώντας να πληρώσει τους μισθούς των ΔΥ, καθώς επίσης τις συντάξεις – ενώ φυσικά θα προηγηθεί της εξόφλησης της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, αφού η πρόθεση των δανειστών είναι να υποφέρουν μεν οι Έλληνες τα πάνδεινα, αλλά να μη χρεοκοπήσει η χώρα.

Εν τούτοις, ο πρωθυπουργός εμφανίσθηκε ικανοποιημένος με το ότι οι 153 βουλευτές, μισέλληνες Έλληνες κατά πολλούς, ψήφισαν τελικά το ασφαλιστικό και επικύρωσαν τη μετατροπή της χώρας μας σε επίσημο γερμανικό προτεκτοράτο, αποδεχόμενοι πως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να κυβερνηθεί από μόνη της, οπότε χρειάζεται αυστηρή επιτήρηση.

Η ικανοποίηση του όμως αυτή είναι μάλλον το προϊόν κάποιων νέων ψευδαισθήσεων του, σχετικά με τους στόχους της Γερμανίας – έχοντας την άποψη ότι, του έχουν δοθεί κάποιες υποσχέσεις από την καγκελάριο στο παρασκήνιο, οι οποίες όμως ασφαλώς δεν θα τηρηθούν.

Έχει σημασία λοιπόν να κατανοήσουμε, ότι αυτή η κυβέρνηση, μέσα από μια ύπουλη διαχείριση υποτιθέμενων οικονομικών μεγεθών, και στη βάση της απαίτησης των δανειστών να θεσμοθετηθεί
προκαταβολικά ένας μηχανισμός εξισορρόπησης – διόρθωσης τυχόν αποκλίσεων από τους συμφωνημένους στόχους, εκχωρεί αυτόματες αποφασιστικές αρμοδιότητες σε εξωθεσμικά και εξωελληνικά κέντρα, τα οποία θα μπορούν ανα πάσα στιγμή ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ για λογαριασμό της Ελληνικής πολιτείας, χωρίς καν να χρειάζεται η σύγκλιση της Ελληνικής Βουλής.

Έχουμε δηλαδή εδώ τη θεσμοθέτηση ενός καινούριου κατοχικού κεκτημένου, που δημιουργεί ένα τετελεσμένο απαράδεκτο, πρωτοφανές για ολόκληρο τον πλανήτη, και το οποίο στο συνδυασμό του με το κατοχικό ΤΑΙΠΕΔ (το οποίο δεν κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ) μεταβιβάζει κυριαρχία και επικράτεια στα χέρια της κατοχής.

Έχουμε συνειδητοποιήσει κύριοι που πάει το πράγμα;

Έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς υπογράφει αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός της χώρας;

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η συνενοχή της αντιπολίτευσης είναι απόλυτη;

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αν αυτό το τσίρκο που παριστάνει το πολιτικό προσωπικό της χώρας, δεν ανατραπεί σήμερα, αύριο η χώρα δε θα είναι στα χέρια μας;

Επιμέλεια: www.logiosermis.net
Με πληροφορίες απο Ελληνικό Φόρουμ και analyst.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top