Select Menu


Εκτεθειμένη η Deutsche Bank μετά τις αποκαλύψεις ότι 10 δισ δολάρια «ξεπλύθηκαν» μέσω της γερμανικής τράπεζας από το 2012 έως και το 2014! Η έρευνα ξεκίνησε στις αρχές του 2015 απο τις ρωσικές αρχές!

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τον Ιανουάριο του 2014, υπήρξε επιστολή προς την Deutsche Bank από μια κυπριακή τράπεζα στο Λονδίνο ενώ και η Κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ζητούσε εξηγήσεις για τις συναλλαγές χωρίς κανείς από τη γερμανική τράπεζα να έχει ασχοληθεί επίσημα με το θέμα.

Μετά απο 2 ολόκληρα χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2015, κορυφαία στελέχη της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη ξεκίνησαν, μια ευρείας κλίμακας εσωτερική έρευνα που επεκτάθηκε στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ποιοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες αυτών των χρημάτων, ενώ αμερικανοί εισαγγελείς και η Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή ερευνούν την υπόθεση.


Η γερμανική τράπεζα δεν κατάφερε να ξεφύγει από τις υποψίες εναντίων της ενώ το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας της παραδέχεται πως «υπήρξαν κρίσιμες ελλείψεις που επέτρεψαν την υλοποίηση ενός ύποπτου σχεδίου νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Οι μετοχές της τράπεζας έπεσαν στο 1/3 της αξίας τους με τους μετόχους να απαιτούν πιεστικά από τους επικεφαλής της τράπεζας να διαχειριστούν τις ζημιές εκατομμυρίων που έχει πληρώσει η τράπεζα για δικαστικά έξοδα και αποζημιώσεις. 

Ο νέος διοικητής της Τράπεζας John Cryan, όταν ανέλαβε τον Ιούλιο του 2015 τα καθήκοντα του, δεσμεύτηκε προσωπικά να εξετάσει το ζήτημα εκφράζοντας την ελπίδα ότι το ζήτημα θα έκλεινε μέσα στον ερχόμενο χρόνο.

Μέχρι σήμερα, η Deutsche Bank AG έχει ήδη ξοδέψει περισσότερα από 12 δισ ευρώ, για δικαστικές αγωγές και αποζημιώσεις μετά τις αποκαλύψεις από τη Μόσχα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top