Select Menu


Ο Μοσχοβισί που δήλωνε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση πριν απο το τέλος Απριλίου, τώρα επαναφέρει στο προσκήνιο το σκιάχτρο του Grexit για το οποίο ολοι οι αναλυτές και οικονομολόγοι στην Γαλλία υποστηρίζουν ότι πλέον δεν "παίζει" γιατί θα διαλυθεί το σύμπαν!

Ομως, ο χειρότερος ευρωπαίος οικονομικών της ΕΕ ever, που αποδεδειγμένα πάσχει απο έλλειψη ευρηματικότητας και αντίληψης επαναλαμβάνεται και επαναλαμβάνει ότι του λένε αποδεικνύοντας συνεχώς πόσο λίγος είναι.

Την γραμμή που έδωσε προχθές ο Σόιμπλε για επιπλέον μεταρρυθμίσεις, την έκανε ρεφρέν στα χείλη του και ζητάει για να αποφευχθεί "η έξοδος" μεταρρυθμίσεις, κι άλλες μεταρρυθμίσεις, περισσότερες μεταρρυθμίσεις...

Δηλαδή μέτρα, κι άλλα μέτρα, ατελείωτα μέτρα που θα πάρουν την μορφή ενός τέταρτου μνημονίου που θα τρέχει παράλληλα με το τρίτο.

Το πως η Γερμανία θα το 'πουλήσει' στους ψηφοφόρους και στους πολιτικούς της δεν το γνωρίζω μιας και η Μέρκελ δεν έχει άλλο διαθέσιμο πολιτικό κεφάλαιο για να το καταναλώσει προσπαθώντας να πείσει. Το ίδιο ισχύει και για το ΔΝΤ. Ομως θα βρουν τον τρόπο γιατί σε κάθε περίπτωση ένα τέταρτο πρόγραμμα φαντάζει αναπόφευκτο.

Απο την άλλη τα δικά μας τα μανάρια, με σπεσιαλιτέ τις σαλάτες, τις κωλοτούμπες, τους αντιπερισπασμούς και τα ψέματα που μέχρι προχθές έλεγαν ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στις 20, στις 22 κ.ο.κ άρχισαν πάλι τις περιοδείες (αυτό δείχνει πόσο πιεσμένοι είναι) για να πάρει...ο πισινός τους αέρα!

Ειλικρινά δεν βλέπω τι άλλο μπορούν να πάρουν απο τον στριμωγμένο μπάρμπα-Ολαντ που δεν έχει τίποτα πια να προσφέρει. Αλλωστε πότε βοήθησε πραγματικά, αν δεν ήταν ένα τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο για όλους; 

Ας ερθουν λοιπον να τον προσκυνήσουν. Ομως το Παρίσι δεν είναι η Μέκκα και θαύματα δεν γίνονται! 

Μαρία Δεναξά

Υ.Γ. Οπως πολύ σωστά επεσήμανε κάποιος "πιο πολλές φορές ο ελληνας πρωθυπουργός μιλάει στο τηλέφωνο με την Μέρκελ παρά με τον Ολαντ".  Τελικά κατά πόσο όλα αυτά δεν είναι άλλη μια δημιουργία σκηνικού απο τους "χρήσιμους ηλίθιους", για να περάσουν πιο εύκολα νέα μέτρα και να φανεί ότι διαπραγματευόμαστε σκληρά;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top