Select Menu

Από μέρες διαφημιζόταν ότι θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή και φυσικά οι αμύητοι στο ελληνικό πολιτικό σύστημα περίμεναν να γίνει σεισμός.

Τι τελικά έγινε; Μια συνηθισμένη συζήτηση «σούπα» για να αποσπάσει την προσοχή του λαού από τα θανατηφόρα οικονομικά μέτρα που έρχονται, με την συναίνεση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.

Ακούστηκαν ωραίες ατάκες και κορώνες, ακόμα και ύβρεις για να φανατίσουν και να περικλείσουν τα πρόβατα στα μαντριά τους, αλλά τίποτα καινούργιο δεν ακούστηκε, εκτός από τα καμένα γνωστά ονόματα.

Παρόλα αυτά, για όποιον είναι πολιτικά ψυλλιασμένος, η συζήτηση αυτή αποκάλύψε τρία σημαντικότατα πράγματα:

1) Αποκάλυψε ότι η δικαιοσύνη είναι η θεραπαινίδα του πολιτικού συστήματος πλήρως κομματικοποιημένη.

2) Αποκάλυψε ότι το πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του, δεν θίγει με τίποτα τα «ιερά» συστημικά αφεντικά του, παρά μόνο κάποιους ξεπεσμένους πλέον πρώην ολιγάρχες. Δεν ξεπερνά με τίποτα τα εσκαμμένα.

3) Αποκάλυψε ότι η συζήτηση καμία σχέση δεν είχε με τη διαφθορά, αλλά με την μαντροποίηση των πολιτικών προβάτων.

Ένας φαύλος κύκλος δηλαδή όπου η οικονομική εξουσία ελέγχει το πολιτικό σύστημα το οποίο με την σειρά του και ιδιαίτερα μέσω της εκάστοτε κυβέρνησης, ελέγχει την δικαιοσύνη.

Πέτρος Χασάπης

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top