Select Menu


Χάος, αναξιοκρατία, πελατειακές σχέσεις……..αποτελούν λίγα μόλις χαρακτηριστικά του συστήματος που κατά κύριο λόγο επικρατεί στην χώρα μας. Φυσικά σε ένα τέτοιο κράτος θα ήταν σχεδόν παράπτωμα το να μην έχουμε την δυνατότητα να δηλώνουμε ότι θέλουμε να είμαστε και όχι αυτό που πραγματικά είμαστε.

Για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων οι τίτλοι των πτυχίων είναι παντελώς άχρηστοι. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τις δεξιότητες που φυσιολογικά θα έπρεπε να συνοδεύουν αυτά τα πτυχία.

Ποιος ο λόγος άλλωστε να χρειαστεί να μοχθήσεις για το οτιδήποτε από την στιγμή που μπορείς απλά να πάρεις την πολυπόθητη θέση αποκλειστικά και μόνο με βάση τις “διασυνδέσεις” σου; 

Αυτό μάλλον πως είναι το δόγμα όσων μένουν στο φαίνεσθαι και δεν ψάχνουν το είναι, όσων αναζητούν την εύκολη λύση. Τείνουν να παρουσιάζονται ως κάτι που δεν είναι, πιστεύοντας πως κάποια στιγμή θα γίνουν αυτό που λένε. 

Πρόκειται για άτομα ανασφαλή και ανίκανα να κατακτήσουν το οτιδήποτε, παραμένοντας έτσι παρασιτικοί πάντα προς άτομα που θα τους κάνουν να είναι κάτι, αυτούς που θα τους βγάλουν από την αφάνεια.

Εύλογα όποιος προσπαθήσει να αναζητήσει τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει αυτός ο τρόπος σκέψης και δράσης προς τους ίδιους θα βρεθεί σε αδιέξοδο. 

Οι επιπτώσεις προφανώς είναι μηδενικές, όμως σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους γύρω τους. 

Πέρα από την προφανέστατη ηθική και πνευματική κατάπτωση φροντίζουν να “επιμεληθούν” και την αντίστοιχη κοινωνική, πολιτική και οικονομική κατάρρευση. 

 Σε όποιο πεδίο και αν δρουν, η πτώση που προκαλούν είναι μερικές φορές ανεπανόρθωτη. 

Τρανό παράδειγμα βέβαια αποτελεί το παρόν πολιτικό σύστημα που δυστυχώς επί καθημερινής βάσεως μας επιβεβαιώνει τα τραγικά αποτελέσματα που μπορούν να φέρουν τα λάθος άτομα στις λάθος θέσεις.

Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε όλοι ποιοι είμαστε πραγματικά και να κυνηγάμε όσα αναλογούν στις πραγματικές μας δυνατότητες και ικανότητες. Το παν δεν είναι μονάχα η προσωπική μας εξασφάλιση αλλά και το κοινό καλό. Όσο και αν μένει κανείς στο φαίνεσθαι και στον εγωκεντρισμό, η αλήθεια πάντα θα κρύβεται πίσω από το προσωπείο έτοιμη να φανερωθεί.

Χριστίνα Παπαδουλάκη, 
Πτυχιούχος Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών
vestraculpa.wordpress.com

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top