Select Menu


Υποχωρήσεις παντού! Και καλά οι δανειστές, ξέραμε ότι αυτοί θέλουν να αυξήσουν τους φόρους και να μειώσουν τις συντάξεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι και η κυβέρνηση Τσίπρα, με τις προτάσεις που κάθε τόσο παρουσιάζει, έχει προσχωρήσει ακριβώς στην ίδια λογική.

Μειώνει, για παράδειγμα, το αφορολόγητο από 9.550 ευρώ στα 9.100 ευρώ. Έτσι όμως οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, μαζί με την εισφορά αλληλεγγύης, θα προσεγγίσουν το 1,8 δισ. ευρώ. Ο Τσίπρας αυξάνει επίσης το συντελεστή φορολόγησης για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια μέχρι 12.000 το χρόνο. Από 11% τον κάνει 15%. 

Μόνο που οι φορολογούμενοι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι το … 1,6 εκατομμύριο από το 1,7 εκατομμύριο που δηλώνουν εισοδήματα από ενοίκια, οπότε αυτοί θα πληρώσουν πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετο φόρο!

Σφαγή θα γίνει και στις επικουρικές συντάξεις, καθώς οι μειώσεις θα αρχίσουν από το γελοίο ποσό των 150 ευρώ και μπορεί να φτάσει και στο …40% (!) για τα 400 ευρώ. Κόλαση και με τα κόκκινα δάνεια, ενώ …αυξάνονται (!) οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ. Τι έχουν να δουν ακόμη τα μάτια μας…

ΠΡΙΝ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top